Berlin med børn – tip søges!

Nå, men den sidste dag i vores sommerferie, sad vi og fantaserede om hvor fantastisk det ville være, hvis der ikke var et helt år til næste rigtige ferie. Vores tre uger i sommerhus havde ikke helt føltes så ferieagtige som de plejer. De havde været superhyggeligt, men regn, rusk og gråvejr er ikke helt det samme som varme stranddage.

DA6772A8-CA4D-49B8-AB70-57232E021E7E“Juleferien er megalang i år! Næsten tre uger” Nævnte det af vores børn der har mest overblik “har vi råd til at tage på ferie, sådan rigtigt?” Vi vidste godt at svaret til dette ville være “nej”, men googlede for sjovt feriemål i december – det ville koste over 3 måneders rådighedsbeløb. Så nej.

6A582D8C-569C-43F3-B8D4-74F6C226F9B6

At låne sommerhuset i efterårsferien var næstbedste bud – også selv om det selvfølgelig nok også ville være regn, rusk, gråvejr. Næstældstebarnet, der havde svært ved at slippe drømmen om ferie blev ved med at google på rejser, og havde pludselig fundet flybilletter til Berlin, til 300 kroner retur – næsten samme pris som køretur til sommerhus og retur.

Så det skal vi i efterårsferien: fire dage i Berlin, i lånt lejlighed, alle seks. Lejligheden vi har lånt ligger centralt i Mitte, men vi mangler tips til ruter man skal gå, aktiviteter for halvstore børn osv.

Da Ninjaman og jeg var i Berlin alene, et halvt pr efter han blev syg, var i vildt gode til at give tips, og jeg havde udprintede tips med i lommen og vi gik efter dem. (Særlig tak til Jer der anbefalede burgerrestauranten “the bird”! Fantastisk sted, som vi har tænkt på lige siden!)

Hvad siger I, Berlin-eksperter? Har I ikke nogle hemmelige, spændende ruter, seværdigheder, shoppesteder, spisesteder, museer der vil interessere fire pigebørn? Så LOVER jeg at skrive et ordentligt rejse-blogindlæg bagefter, så andre også kan få glæde af fifs!

Mindstebarnet går ikke lige så hurtigt eller langt som os andre, og gider ikke shoppe, så jeg er med på måske at tage hende alene med på museum en dag. Er der et godt naturhistorisk museum fx? Det kan vi begge godt lide.

(Visited 221 times, 1 visits today)

46 thoughts on “Berlin med børn – tip søges!

 1. Museum für Natürkunde, fantastisk
  I due forni, schönhauser allee 12, noget nær de bedste pizzaer (og bruger altid ret meget tid på pizza-jagt) hvis man kan lide italienske pizzaer, ok priser, italiensk og autentisk

 2. Vapiano laver lækker italiensk mad relativt billigt (det er en kæde, som ligger i flere byer) 🙂

  Måske I skal tage

   • Ser lækkert ud. Hvad er konceptet? Kan ikke se priser på deres side (forstår heller ikke tysk): er det buffet, eller hvad?

    • Man får et plastikkort og stiller sig i kø til pizza, pasta, antipasta og kører kortet når man bestiller sin mad og betaler når man går ud. IKKE buffet, men lidt et kaos. Det er dog dejlig mad til meget billig penge – mener vi gav ca 300 kr for to voksne inkl. en øl til maden og dessert + kaffe. Er også hyggeligt til frokost synes jeg

 3. Hov.. fortsættelse:

  Måske I skal tage på loppemarked en dag? Google må kunne hjælpe med hvor og hvornår 🙂 vi var på et stort loppemarked i udkanten af byen en søndag for nogle år siden.

  God tur!! 🙂

 4. Jeg har brugt timer på Deutsche Technikmuseum, U-Bahn Gleisdreieck, og jeg har haft det lige så sjovt som ungerne, man kan spise derinde også.
  The story of Berlin, Ku’dam.
  Rittersport ligger i nærheden af Chechpoint Charlie.
  Jeg vil generelt anbefale vietnamesiske restauranter, de er billige, og selv den dårligste har været god. Kebab’erne er også gode. Den bedste Kebab ligger i Turmstrasse ved Emdenerstr. De skal jo nok smage currywurst, det eneste gode, jeg kan sige om den, er, at den er skåret ud og spises med gaffel. Nå ja måske prisen.
  Har en del om Berlin på min blog.
  God tur

   • Jep, Deutsche Technikmuseum var et hit hos mine unger. Og husk at besøge Science Center Spectrum lige ved siden af, det minder om Experimantariet. Eneste minus var at ungerne ikke selv kunne læse teksterne til forsøgene.

  • UH, tror mine børn er for store kyllinger til den slags – de går som regel udenom natteløb på kolonie dog den slags halvuhyggeligt… men tak!

 5. Vi har været i Dungens of Berlin med vores dreng på 12 og pige på 15. Der var sjovt og lidt skræmmende. De inddrager os i skuespillet, hvor man blandt andet oplever at blive ført for retten og sat bag tremmer osv. I skal være ommærksomme på at booke billetter på forhånd, specielt hvis I skal ind til det engelske show, da der kan være super lang kø. Men en klar anbefaling her fra. Vi var også i Naturkunde museum. Virkelig også en oplevelse.

 6. Naturkunde-museet er fantastisk! Afsted med jer.
  I en af gårdene i Hackescher Höfe ligger et underjordisk sted med sære mekaniske monstre, det kan man helt sikkert google sig til.
  Zoo og akvarie er en del billigere end i København – akvariet er især godt hvis de voksne har fået en drink for meget aftenen inden – dunkel belysning og laaangsomme gopler…
  Computerspilsmuseet på Karl Marx Allee (tror jeg?) er billigt og også meget sjovt, men der er meget tekst og ikke så meget at prøve, så det skal man lige vurdere om de mindste er til.
  Personligt synes jeg ritter sport-museet er ekstremt røvsygt, men det er en smagssag.
  Tjek op på hvad status er på Spreepark pt., den forladte forlystelsespark langt ude i treptower park – nogle gange er der åbent, og så kan man kigge på resterne af fordums storhed, det er vildt!
  Hvis vejret ser godt ud på vejrudsigten inden i tager af sted, så overvej at pakke et sæt bat og en bordtennisbold, der er masser af bordtennisborde udendørs rundt omkring.
  Hvis de voksne er klar på at fortælle lidt historier om seværdigheder, så er bus 100 et godt alternativ til de dyre turistbusser – den kører forbi de fleste af seværdighederne og koster bare en almindelig busbillet. Køb en sodavand og nogle kiks og sæt jer ovenpå 🙂 God tur!

 7. Og!!! Tag de kreative unger med i Modulor ved Mortizplatz. Det er nærmest en hel IKEA af art supplies, notesblokke, tuscher, snore, glitterpapir og dimser, man kan prøve at gætte hvad er til…

 8. Jeg har sjældent grint så mget som da jeg var på blinderestauranten Unsichtbar. Du spiser i et helt sort rum og har forinden bestilt mad uden at vide præcist hvad (vegetar, fjerkræ osv). Det bliver serveret af blinde tjenere og så skal du gætte hvad du spiser. Det var simpelthen så skægt at forsøge at skænke i glasset, finde brødkurven og gætte maden. Jeg kunne ikke engang smagde, at jeg spiste avocado??? Bestil bord på nettet i forvejen for at sikre at der er plads. Det er ikke nogen kulinarisk oplevelse, men det er virkelig sjovt!

 9. Der er SÅ mange fede legepladser i Berlin! Og bonus er – at de er gratis 😉 Ellers museum for Naturkunde som de andre har skrevet om. Der er en KÆMPE legeplads ved Prenzlaugerberg – i sådan en park, og masser af gode kaffe/issteder lige ved siden af.

  Iøvrigt, rigtig god tur. Berlin er en darjlig by! 😀

  • Tak tak! Tror vi tager natur museums, har set på billeder af dinosaurer på deres hjemmeside i dag, og mindstebarn er begejstret

 10. Alle dét, de andre har skrevet, men Berlin Unterwelten med guidede ture i de gamle beskyttelsesanlæg og bunkere fra 2. Verdenskrig og den kolde krig, er også dybt fascinerende og bemærkelsesværdig for særligt måske de store børn. Deutches Museum er så visuelt flot og med noget for enhver smag, og DDR museum giver en glimt af “ostalgien” fra det gamle Østtyskland. Rigtig god tur – Berlin er vild!

 11. Tilslutter mig naturkunde museum, virkelig godt og Vapiano er en dejlig restaurant hvor man selv sammensætter sin mad, stort hit med børn. Domkirken er fin og man kan komme op i kuplen, fjernsynstårnet er flot men tit lang kø. En sejltur på Spree og rundt i kanalerne er en god måde at se byen på. Det lille DDR museum ved Spree er meget fint, lærerigt og overskueligt, det ligger lige over for berliner dom.
  Mall of Berlin er gigantisk og så er shoppelysten styret.
  Rigtig god tur til den skønne by.

 12. Ja, altså min absolutte yndlingsoplevelse i Berlin er ganske gratis og består i en tur i Volkspark Friedrichshain for at besøge Märchenbrünnen (eventyrbrønden), et springvand med figurer fra Grimms eventyr fra starten af 1900-tallet og tænkt som kejser Wilhelms opmuntring til det fattige arbejderkvarters børn, som dengang var hårdt ramt af en eller anden frygtelig epidemi. Fantastisk sted, selv om efteråret – bus 200 går lige til indgangen, stoppested am Friedrichshain.
  Derefter en tur op på Mont Klamott, “pjaltebjerget”, Berlins største bunkerbjerg, som nu er udsigtspunkt. Derefter en kop kaffe ved noget rødternet dug i cafe Schönbrunn, eller hvis det er lidt senere middag i restaurant PILA, pionerlagere, eller også kaldet “det lille DDR- museum”, Weinstraße 11.
  Desværre har de rykket lysfestivalen frem i pr, så det ikke længere er i efterårsferien.

 13. Lyder super dejligt med en efterårstur til Berlin! Der er jo super mange muligheder i den by, specielt med store børn. Et af mine ynglings museer er Hamburger Bahnhof som præsenterer moderne kunst på en uhøjtidelig og udfordrende måde som også er spændende for lidt større børn.
  Den tidligere lufthavn Tempelhof er også en fin oplevelse hvis vejret er godt, og så er det gratis.
  Den private kunstsamling, samlung Boris, ligger i en gammel bunker, og er meget imponerende med flere danske kunstnere repræsenteret som Elmgreen og Dragset og semidanske Olafur Eliasson.
  Nu når i har en lejlighed er det også fedt at købe ind på et af de mange markeder i byen hvor der både er tyrkiske, øko og lokale råvarer at vælge i mellem, og hvor priserne er mere venlige end Torvehallernes.

  • Boris lød spændende – desværre overbooket. Det må blive næste gang;)
   Tak for dine gode anderledes tips. De må også på listen!

 14. Når det gælder restauranter i Berlin så synes jeg man får så meget for pengene på mange asiatiske spisesteder.
  Transit i Mitte laver super dejlig mad, små thai og vietnamesiske deleretter som alle koster 3-4 euro. Og gode drinks med og uden alkohol. Der er ret festligt og ungt om aftenen, men til frokost er der mere stille ?.
  Yam yam laver god og billig koreansk mad hvilket er lidt svært at finde herhjemme.

  Si an er en af byens bedste vietnamesiske, også en my bedre end hypede Monsieur Vuong som nu også kan noget ?.
  Og så er niveauet af tyrkiske og mellemøstlige restauranter ret højt,
  specielt i Kreuzberg.

  • Tusind tak! Vi er alle med på asiatisk mad – særligt koreansk. Så det må vi finde adresser på, tak!

 15. Børnemuseet. Det er en gammel synagoge der er lavet om. Der er noget at kigge på overalt og pille ved samt små kreative værksteder med behjælpelig personale. Alt er gratis når man har betalt entre. Der er mulighed for dukketeater og i midten en stor labyrint. Der er en lille cafe, hvor man kan få kaffe, mens børnene leger. Det er så fint et sted.
  Den gamle legetøjsbutik også et hit.
  Selve museet om muren og historien er mega godt også for børn
  Rausch und fassbinder? Den gamle chokoladebutik med god cafe på 1. Sal og til rimelige penge.
  KaDeWe madafdelingen. Der kan bruges lang tid på bare at kigge på al den overflod af mad
  Busrute 100 køre forbi mange seværdigeheder.

 16. Spørgsmål: HVOR var det I fik taget de fantastiske fotos, hvor I lignede en del af castet fra Mad Max? Jeg ELSKEDE de billeder, og med Berlin ventende forude og en virkelighed hvor min mand og jeg efter 11 år og 2 børn stadig ikke ejer et familiebillede (fraset forsøget da den ældste var 1 1/2 år og netop blevet storesøster – hun er på vej ud af billedet på alle eksemplarerne, og jeg ligner en der er lige dele træt og lige dele stresset). Det må kunne gøres bedre!

  • Det var i et center der hed noget med “bikini”; nær kadewe. Men det var en slags pop up fotograf, inde i en stor mode/livsstils butik. Jeg tror ikke de nødvendigvis har den endnu.

 17. Jeg tillader mig lige at tilføje, at jeg var i Bikini Mall (Budapester Str. 38-50, 10787 Berlin) i maj engang, hvor jeg lagde mærke til det der fotografi-noget i en af butikkerne. Så det er ikke helt usandsynligt, at det stadig kan lade sig gøre 🙂 Selve centeret er ret dyrt og fyldt med skandinaviske varer…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *