Om novemberkalendere – et mandagstip

Det er alt for længe siden der har været mandagstips på bloggen.

Det var så nemme indlæg at skrive, dengang mellempigerne var nogle snakkesalige børnehavepiger der gerne ville kloge sig om alting, og meget af det de sagde var rigtigt sjovt. De har stadig mange gode tanker og forslag til ting, og vil rigtigt gerne –  men emnerne er mere seriøst ment, end dengang de var fjantede småpiger.

For lidt tid siden havde min moster fødselsdag, og alle fire børn tænkte længe og grundigt over hvad hun skulle have i gave, for hun gør så meget for dem i hverdagen, og de ville gerne give hende noget ekstrafint. Den ti årige kom op med en genial ide’: en November-kalender, med en lille gave fra nu af og hver eneste dag i November måned.

Her vil de tippe om hvordan man laver sådan en kalender, for den vakte helt utroligt stor glæde hos modtageren, og måske kan nogle af jer lade jer inspirere?

Novemberkalendere – et mandagstip

dsc_0211_4

N 11 år: “Det er altid en god ide’ at lave en Novemberkalender, for der sker ikke noget spændende i November. Der er alt for lang tid til December, og December er så hyggelig i forvejen, så det er meget smartere at være glad over noget i November. En Novemberkalender er en god gave til nogen der har fødselsdag om efteråret”

A 10 år:” Der er et digt, som jeg ikke kan huske hvad hedder, men det handler om at først kommer januar, og februar og den slags, og så november, november, november – fordi November er SÅ kedelig, at den føles som mange måneder. Den er så trist og der er ingenting at lave, og ingen højtider. Og vejret er gråt og vådt og smattet. ”

dsc_0212_3

A 10 år:” Der skal være bittesmå gaver: slik, chokolade, små cremeprøver, læbepomade, te, og den slags i.

I nogle af de store gaver kan der være en bog, eller sådan noget.

Vi har også lavet mange hjemmelavede ting: tegninger, ler-ting, en sparegris og sådan en slags breve. Jeg tror der er flest hjemmelavede gaver. Vi har været gang siden i sommer, men vi kan ikke rigtigt sige så meget, for måske læser hun det !”

L 6 år:” hvis jeg skulle lave flere gaver, så kunne man tegne med brændt kul på et stykke papir med et blad under, og så kommer der et smukt mønster. Det har jeg prøvet i skolen! Det var ret sjovt, men lidt kedeligt… ”

 

N 11 år:” Hvis man ikke ved hvad den person interesserer sig for af makeup og slik, kan man lave sådan at kalenderen byggede op til noget. At man fx får ledetråde til den store præmie i den sidste pakke. Den sidste kunne fx være en teatertur, og så fortalte alle pakker før den lidt om det. ”

 

L 6 år:” Man kan finde nogle røde og grønne blade og en gren og putte dem på, med knuder. Så blev det til en krans man kunne hænge på døren!”

dsc_0210_3

N 11 år:” En tegning hver dag er sikkert også godt. Det er jo tanken der tæller!”

L 6 år:” ja, eller man kan male!”

 

Det var dagens tip. Pigerne siger at de gerne modtager forslag til emner I vil have tips omkring. Bare skriv det i kommentarfeltet, så er de klar på at svare snart!

(Visited 62 times, 1 visits today)

15 thoughts on “Om novemberkalendere – et mandagstip

 1. Sikke en god idé. Jeg tror sådan en gave vil gøre modtageren glad, ligegyldigt tema. For ja, november er bare så lang og mørk og kedelig. Kh. Birgitte

 2. Åh jeg kunne godt tænke mig tips til hvad børn kan lave alle fridagene hvor de til sidst keder sig fordi forældre altså ikke er så sjove i længden

 3. Genial ide. Jeg ville elske at få sådan en gave.

  Hvad synes pigerne egentlig bedst om: en julekalender med 24 små gaver eller adventspakker med lidt større ting?

  • Kan godt få dem til at mandagstippe om julekalender, hvis det var det du mente – men jeg tror godt jeg kan svaret?
   De har alle fantaseret om at få sådan en med “rigtige ” gaver hver dag, men det har altid virket lidt for dyrt (og omstændelig…) Der er mange legetøjsmærker der laver gode kalendere til højst 200 kr. Mine har næsten hvert år haft en fra Playmobil, og så skiftedes til at åbne. Det er genialt, og tingene bliver brugt i leg bagefter også!
   I år får de to mindste sådan en til deling, og de to ældste får en lille søndagsgave hver. Sådan noget med en pose bolsjer eller nogle farver eller en lipgloss tror jeg.
   Sådan var det sidste år, og det var alle fire tilfredse med

 4. Jeg mindes at dine skønne piger er vilde med tøj fra Soft gallery? Der er lagersalg onsdag og torsdag i nørrebrohallen med fine priser:-). Bare info hvis du vil ha overstået nogle julegaver. Priserne starter ved 100 kr og der er også rodekasser med kollektionsprøver og 2 sortering med priser ned til 50-70 kr:-). Tak for timers underholdende læsning.

  • Tusind tak for tip! Det var billigt. Jo, mellempigerne er ret fascinerede, men budget er ikke til mærketøj, så de har kun det mærketøj de arver fra venner. Så hvis vi har overskud efter hospital torsdag kan vi måske kigge forbi. Tak!!

 5. Ja, jeg er mosteren, – og jeg er virkelig glad for – og rørt over min gave.
  Tænk hver eneste dag at have mulighed for at åbne en gave, et menneske har lavet til mig med omtanke og kærlighed, – det er uvurderligt – Og så er det fine ting, jeg er glad for som pynter i mit hus og gør november bedre
  Knus Sus

 6. Jeg vil gerne have mandagstip om, hvad man gør, når ens barn (pige 8 år) er bange om aftenen, når hun skal sove. (Hun er bange for de ting, der sker i verden.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *