Om kjoler og alder

De næste par måneder, skal jeg til både et bryllup, en dobbelt 18 års fødselsdag,  og intet mindre end fire runde fødselsdage – her af min egen (gys!).

Jeg har det lidt stramt med at fylde 40: synes slet ikke jeg er voksen nok til at skulle prale af så seriøs en alder; og det fylder mit hoved med selvmedlidende tanker, om hvor hurtigt tiden går.

Har heldigvis en mand, der er ret god til at stoppe mig og minde mig om at jeg skal nyde livet og ungerne, istedet for at gå i selvsving over at de bliver store og flytter hjemmefra engang – og til at sætte foden ned, og fastholde at det ikke løser noget som helst at lave en efternølerbaby, som jeg i (meget!) svage øjeblikke har luftet trang til…

Men nu gider jeg ikke at panikke over alder og tid mere, og forsøger istedet at smide al energi ind på et lidt sjovere projekt: planlægning af den mest awesome havefest, og den nødvendige anskaffelse af mindst en festkjole!

Jeg har en ret stor kjolesamling ( som  blogget om her)  men har ikke noget decideret festligt – ihvertfald ikke noget, som jeg ikke også bruger til hverdag.

Er der nogen af jer, der er festkjole eksperter?
Leder efter noget der:
– ikke er ærmeløst eller lårkort (dele af krop pænest med tøj på)
– Har noget udskæring (da jeg er så storbarmet, at jeg ser meget tyk ud i højhalset)
– Ikke er hvidt (spilder altid)
– Ser festligt ud

Har foreløbigt overvejet om denne her ecouture-kjole er pæn til mig(er bange for om udskæring klæder barm?) ; om denne King Louie kjole er festlig nok (det synes jeg egentlig ikke?) , om jeg ser ældre ud i en blondekjole, jeg har set i H&M, og om sådan nogle struttende 50er kjoler, ser for udklædningsagtige ud.

Er gået helt i stå, i de samme mærker jeg altid køber, så hvis nogen af jer har links og forslag, bliver jeg vildt taknemmelig!

image
Nej, billedet har absolut ingen relevans – jeg har bare moret mig over den, siden min veninde hashtaggede mig som den skøre ugle

(Visited 284 times, 1 visits today)

54 thoughts on “Om kjoler og alder

 1. Jeg har aldrig købt noget dér, men er nu nødt til at købe mig fattig i struttende 50’er kjoler fra den hjemmeside som du linker til. Personligt synes jeg ikke at det ligner udklædning og tænker at det er en god form når man har både til gården og gaden som jeg ihvertfald har.

  P.S. Har du set deres badetøj? Må muligvis også købe sådan en badedragt…!

  • Ja de har vildt fedt tøj! Har du set deres butik på.Nørrebro? Har været der flere gange, og prøvet alt de har,men har kun købt nogle strømpebukser. Hvis du køber badetøjet, så fortæl lige hvordan det sidder – det har jeg ikke prøvet, men overvejer at ønske mig!;)

 2. Mit valg ville falde på enten ecouture-kjolen eller en med strut. 😀 Har selv rigeligt med barm, og tænker at den første ville sidde flot. 😀

 3. Hvad med noget fra http://www.monsoon.co.uk? Er de for ‘mainstream’ for dig? Jeg synes altid, at de har så mange flotte festlige kjoler. 🙂

  Eller mango.com? De har også så flot tøj i en lækker kvalitet – og mange festlige kjoler.

  • Jeg savner sådan monsoon i Danmark, der lå en i Frederiksberg centret i sin tid, – jeg har købt adskillige nytårskjoler men også en del hverdagskjoler i jersey, som bliver/er blevet brugt, til de hang i laser!
   Tror, jeg må tjekke de nye kollektioner ud… 🙂

 4. Her på frederiksberg har de det fedeste udvalg i alle prisklasser og rådgivningen og servicen er super. Her siger de, når det klæder en eller når det ikke gør… Og så har de et stort udvalg selvom butikken ikke ser ud af meget fra gaden.

  Og så god fornøjelse med det festlige år – det gør ikke ondt, at blive 40:-)

  http://www.alianazafari.com

 5. Jeg synes den første af dem er for lidt festlig. Om 50er strutskørter, så er det min erfaring, at de må bare ikke blive for korte, og struttet skal ikke være alt for udtalt, – så er det en glimrende festmodel. Husk at du også kan sammensætte en fed nederdel med en festlig top. Lange smalle kjoler er enormt elegante, men hvis du er mere festabe end du er diva, så vil du nok have mere bevægelses- og fjollerøvs-frihed i noget mindre højtideligt. Tak for at du tager emnet op! Kan ikke vente med at læse alle de fede kjoletips der nok kommer rullende nu!!!! Havde stor glæde af dit oprindelige kjole-skriv.

 6. Prøv at google en engelsk netbutik der hedder Lady V. De har de allerfineste strutkjoler og Hepburn kjoler, som absolut ingenting koster. Jeg kan klart anbefale dem!!

  Btw – jeg er lige blevet 39 og er også så småt begyndt at panikke ved tanken om den runde fødslesdag til næste år. Jeg er da slet ikke så voksen!!!

 7. Kender du http://mettebredahldesign.dk på Lykkesholm Allé, Frederiksberg?
  Hun har en fast kollektion som dog syes til dig og dine mål. Win-win! Men derudover laver hun også gerne special design til dig. Mega-win!
  Lyder som en knald god idé med havefest 🙂

  • Ih den er fin! Havde faktisk overvejet den – må ind og prøve!
   (Har vist ikkender noget valg mht hvor meget tyk jeg skal have under – men kan holde igen med tyl;))

 8. Ih, hvor jeg deler din smag udi kjoler og genkender problematikken med at det hele er blevet “hverdag”, så man står og glor på et skab fyldt af kjoler, men har alligevel ikke noget fest-tøj.

  Noglegange løser jeg den med tilbehøret: nye sko, ny makeup, nye smykker el. lign. for at få en, i mine øjne, hverdagskjole til at blive til en festkjole. Det har den fordel, at jeg ved, at jeg får noget på, som jeg kan lide at gå i, noget der klæder mig og som fungerer. Og afhængig af hvor dyrt nyt tilbehør, man anskaffer sig, kan det også være en mere økonomisk løsning.

  Ellers har jeg gode erfaringer med ecouture’s tøj, og jeg elsker også 50’er-kjoler (kender du mærket Hell Bunny? http://www.sohos.co.uk/brands/Hell-Bunny-Clothing.html?sort=newest – det forhandles vist også i mindre udvalg nogle steder i DK, f.eks. Mamelukken.dk og det er ikke sindssygt dyrt i fht andre mærker med 50’er tøj)
  Måske er det lidt udklædning, men det synes jeg personligt ikke gør noget, når det er fest. Al tøj er jo i bund og grund udklædning – noget mere afdæmpet end andet, men uanset er de fleste af os bevidste om, hvad vi gerne vil udstråle med vores tøjvalg. Så hvis det er det, du har lyst til, vil jeg bare sige “go for it” og i øvrigt takke for de mange gode tips og links i denne tråd.
  Jeg ELSKER kjoler!

 9. Jeg er vild med den røde fra Ecotoure, eller den nederste sorte på Mondo Kaos’ side, men ellers er der en sjov butik på Godthåbsvej i Frederiksberg (med alle størrelser), eksperter i fest & halvtredser-stil, prøv fx at se denne blå, som jeg overvejer at købe, slurp!http://christabellas.dk/kjoler-29/smuk-festkjole-blaa-p6144
  – Og så er de ikke en gang særligt dyre!
  Det er dog bedst at kikke forbi og se med fingrene, for nogle af dem føles billige i stoffet, når man ser dem, mens andre virkeligt “holder”:-)

 10. Har faktisk haft kig på præcis samme kjole hos King Louie. Den er pæn, men måske ikke helt festlig nok.
  Hvordan har du det med kjolerne fra Me & Jake på H.C. Ørstedspris. Der har jeg godt nok købt mange festkjoler i årenes løb, og og de har flere gange justeret kjolen til at passe til mine former uden yderligere beregning.

   • Prøv at tjekke deres instagram-profil. Kjolerne bliver syet i butikken og de skifter jævnligt kollektion. Det er festkjoler, korte og lange, med og uden ærmer etc. og så er de særdeles rimelige i prisen (King Louie-niveau). Glæder mig til at høre, hvad du finder på.

 11. Skal den være kort eller lang? Og er sort no-go?

  Denne er sort, med slå-om og v-udskæring: http://www.asos.com/asos/asos-mesh-sleeveless-wrap-maxi-dress/prod/pgeproduct.aspx?iid=5117448&clr=Black&cid=8799&pgesize=36&pge=0&totalstyles=4158&gridsize=3&gridrow=1&gridcolumn=2

  Denne er kort, nude, virkelig billig og sexy sekretær-ish: http://www.asos.com/asos-petite/asos-petite-exclusive-sexy-midi-pencil-dress-with-deep-v-neck/prod/pgeproduct.aspx?iid=4647871&clr=Nude&SearchQuery=v-neck+dress&pgesize=121&pge=0&totalstyles=121&gridsize=3&gridrow=17&gridcolumn=3

  Blå eller grøn, kort ærme og v-udskæring, kort: http://www.asos.com/asos/asos-structured-dress-with-v-neck/prod/pgeproduct.aspx?iid=4501749&clr=Green&SearchQuery=v-neck+dress&pgesize=119&pge=0&totalstyles=119&gridsize=3&gridrow=16&gridcolumn=3

  Sort & sølvglimmer, lang, v-udskæring: http://www.asos.com/vila/vila-v-neck-maxi-dress/prod/pgeproduct.aspx?iid=4638300&clr=Black&SearchQuery=v-neck+dress&pgesize=119&pge=0&totalstyles=119&gridsize=3&gridrow=5&gridcolumn=1

  Og ellers tag et kig i Me & the JAke som tidligere nævnt. Kjolestilen er generelt kort, kropsnær, i jersey og med pæne udskæringer derinde. OG vis lige, hvad du vælger ikke?

  PS – den oliven/armygrønne str. 40 slå-om korte kjole m v-hals er stadig til fri afhentning hos mig (eller forsendelse, hvis du selv betaler portoen 😉 )

 12. Tag Mondo Kaos, det er det fineste tøj og ikke for udklædningsagtigt – hilsen en daglig Mondo Kaos-bruger

 13. ikke noget med kjoler, men bare lige et ord om at fylde 40 – tillykke! Jeg selv havde det lidt stramt med det, men nu er jeg lige blevet 42 og kan ærligt sige at det er ret fedt. Og det på trods af at der også er sket svære ting i mit liv de sidste år. Men det du skal tænke på er at nu er du igen først i et tiår (altså ligesom når man er først i tyverne og først i trediverne) og det føles lidt federe end at være sidst i et tiår. Jeg føler mig på én gang gammel og klog, og stadig ikke så gammel at det kan føles som noget dårligt for helbredet. Jeg synes jeg har et lettere liv nu hvor børnene er blevet større og kan så meget selv (de er 13 og 16). Og så har jeg været sammen med min mand i 18 år og det føles trygt og godt og jeg kan stadig se forelsket på ham, og kommer mig hurtigere over de små episoder hvor jeg hader ham intenst…. Alt i alt er jeg ganske tilfreds 🙂

  • Den røde er jo vildt flot!! Har fået en.fridag på torsdag, og skal ind og kjoleshoppe – skal klart der ind

 14. Pingback: Om festplanlægning – og kjoler! | Superheltemors bekendelser

 15. Pingback: Vind kulørte lamper | Superheltemors bekendelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *