Om påskeæg-trilledag

Mit orange hår blev en del mindre orange af lyn-farvning inden gæsterne kom i går.
Nu er det kun let gult, og knitrer som dukkehår. Har købt blå shampoo, og håber det tager det gule, for jeg tør ikke farve igen, før det stopper med at knitre…
Tak for jeres mange råd – særligt på instagram!

Vi havde vores årlige påskeæg-trilledag her hos os i går, med min familie, og nogle af jer har spurgt hvad det går ud på.

Det er en omstændelig affære,der udbygges med nye regler hvert år, og altid skaber en del diskussion og dårlig-taber-mukkerier.
Der er jo ingen grund til at familiesammenkomster kun skal være hygge og god mad – lidt anspændthed og konkurrence spreder lidt mere spænding!

Først skal man male hvert sit kogte æg, og det foregår i indædt koncentration.
Alle ved jo, at det betyder meget for æg trilleevne at det har de rette, truende, klamme eller flotte mønstre.

image

Så skal banen bygges.
Alle har en mening om hældningen på brædderne der benyttes, og på præcis hvordan tæpperne skal fordeles.
image

Så fordeles der præmier over hele banen – med store æg og andre lækre hovedpræmier længst væk.

Inden der trilles efter præmier,stemmes der om flottest malede æg, der så må starte.
I år vandt min teenagers drageæg:
image

Derefter triller man, en af gangen, sit æg ned af rampen, og man får alt det ægget rammer på sin vej.

Hvis blommen ryger ud af trilleægget er man ude, så der bliver taget risikable chancer efter hovedpræmierne, og haven flyder med æggesnask bagefter.

Min svoger snuppede det store æg, for tredje år i træk, til almen surmuleri, og Ninjaman – der ellers er suveræn til al anden form for sport – fik nærmest kun det slik han lokkede fra børnene.
Igen.

Vi forsøgte at indføre ny regel, om at ham der vandt mest, skulle spise alle overlevende hårdkogte æg, men ærgeligt nok blev det nedstemt….

Resten af dagen gik med brætspil, øl, chokolademavepine, og glade børn.

I dag har vi lavet ganske lidt.
Jeg har skiftevis siddet og hygget med børn, og været trist over det er sidste feriedag i morgen – og skilt dem ad, når de har skændtes, og glædet mig til at ferien slutter.
Indimellem er det der familieliv en skizofren affære.

Håber i har haft nogle dejlige påskedage.
Har andre af jer også æggetrilletradition?

(Visited 166 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Om påskeæg-trilledag

  1. Fed ægge-tradition:) Lyder som lige det der skal bruges i påskedagene:) Vi er i Danmark i år (er normalt i England i påsken) så manden og jeg måtte jo se om vi kunne leve op til tantes og farmors find-påskeæg-i-haven tradition. Jo jo det gik og prinsessen var endda så ivrig at hun lavede rullefald hen over rutchebanen (ikke med vilje) og knuste en stor chokoladehare men det gik, da hun indså det faktisk var nemmere at spise chokoladen (og da hendes mor holdt op med at grine over det underholdende rullefald som er fanget på video) Vi havde familie til sammeskudsgilde (mere sammeskudsfrokost) senere, hvor der var mere chokolade. Det er nu mærkeligt at være i Danmark i påsken og så kræver det jo noget af manden og jeg. Noget nemmere når vi er i England og farmor står for alt:) Go’ sidste fridag – vi glæder os også til hverdagen starter igen i morgen.

  2. Vi har kun den æggetradition, at ungerne skal ud og finde deres påskeæg. Det gør de så troligt. Selv efter de er fyldt 17 og 19 år. Dog tror de ikke på den med storken mere. Ej, heller på den med påskeharen….. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *