Om en stor bog og en lang nat

Jeg læste Hanne Vibeke Holsts bog om sin far:”Knud den store” færdig i går aftes.
En fremragende bog, der giver et virkeligt fint og levende billede af en tid og et menneske.
Det var flere af jer der havde anbefalet den, under mit sidste bogindlæg – tak for det, jeg anbefaler hermed videre!

20140925-093453.jpg

Men bogen endte på en måde, der fik mig til at tænke på min egen far, og hans sygdom.

Ikke en fed ting at have skurrende rundt inde i hovedet, når Ninjaman ikke var hjemme og kunne kramme det væk, og jeg i forvejen har det med at ryge i søvnløshedsfælden, når der er for meget at tænke over.

Klokken 03, vågnede en af pigerne med mareridt, og en af hendes søstre følte sig snydt, og fakede et tilsvarende – og så lå jeg i en varm børnesandwich, hvor de snorkede søvnløsheden væk, på hver sin side af mig.

Sært som man kan føle sig lille og ensom det ene øjeblik – og så vender det helt, når andre bare går ud fra at man er stor og stærk.

I aften vil jeg starte på Margaret Atwoods nyeste:”Maddaddam”, som er sidste bind i en dystopisk fremtidstrilogi.

Jeg har genlæst de andre bind flere gange, og ved godt at jeg leger med muligheden for søvnløse nætter, når jeg læser den slags inden sengetid, men jeg kan ikke vente!

Måske skal jeg fortælle gyserhistorier som godnatlæsning for ungerne, i håbet om at deres mareridt kan hive mig ud af mine eventuelle natlige planlægninger af strategier, til hvordan man overlever verdens undergang?

(Visited 185 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Om en stor bog og en lang nat

 1. Jeg er selv igang med MaddAddam, elsker de to forgængere og denne lever indtil videre op til det!! Har du læst “the road” af Cormac McCarthy? Den vil jeg så fraråde i hht. Søvnløshed, men i den grad anbefale hvis man er “til” dystopi 🙂

 2. Årh ja, Maddaddamtrilogien er SÅ god! Jeg synes stadig Oryx & Crake fungerer bedst som enkeltstående roman, men det univers Atwood har skabt er fantastisk. Det er første gang jeg er stødt på en anden der er ligeså begejstret for de bøger. Nice!

  • Fedt!! Har foræret “oryx og crake” til folk flere gange, men har ikke kunnet gøre dem lige så begejstrede som mig;)
   Dejligt at du også er “på”!
   Den er ret vild, inden for genren

 3. Synes det er et meget snedigt barn, der faker et mareridt for at score lidt puttetid. Hun skal nok blive til noget 🙂

 4. Griner så meget over dit indlæg. Kender det godt. Nu er mine børn teenagere og kommer ikke mere ind når de har mareridt. På en eller anden måde virker det også til at mareridtene holder op når de bliver større?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *