Om at blive gammel – og fest og gaver

Jeg har aldrig rigtigt været god til det der med at blive ældre.
Får altid lidt krise over hvor hurtigt tiden går, og mine sortseer-tendenser får en ekstra skrue opad i dagene op til min fødselsdag.

I år har jeg forsøgt at distrahere mig selv, ved at invitere til fest.

Forestillede mig noget havefest, med drinks til de voksne, lege til børnene, chili con carne, bål og kager – og ALLE jeg kendte skulle med!

Havde fejlvurderet hvor mange venner jeg egentlig har – og hvor mange unger de har – så da de første 26 mennesker havde sagt ja, måtte jeg (med dårlig samvittighed) helt fravælge at invitere de mennesker jeg endnu ikke havde nået at spørge – for der blev jeg ramt af lidt realitetssans, ved tanken om at vejret måske ikke var til havefest, og vores stue seriøst ikke er stor…

Det er på lørdag – altså om to dage.
Og vejrudsigten siger koldt og regn…

Skal nu forsøge at presse borde nok ind i vores lille stue, til at vi kan sidde der.
Det bliver lidt ligesom tetris, og jeg ved endnu ikke om det overhovedet er muligt.

Nødplan til børneunderholdning må være film i sove værelset til de 5 mindste; fri leg på børneværelset til de 5 mellemste; og hemmelig klub ude i haveskuret til de tre store…

Og nødplanen til voksenunderholdning, må være at sidde ufatteligt tæt.
Og drikke nok drinks til at det ikke er så akavet.

Det er mange år siden jeg sidst holdt noget stort – både ninajamans 40 års fødselsdag og vores kobberbryllup blev forbigået i tavshed – så det kom helt bag på mig at blive spurgt om gaveønsker.

Det eneste jeg virkelig ønsker mig, er godt vejr.
Og alternativt: en mindre røv, og mere tid.
Men det er så svært at pakke ind.
Nogen af jer der kan hjælpe med gaveønske-ideer?

(Visited 65 times, 1 visits today)

19 thoughts on “Om at blive gammel – og fest og gaver

 1. En havepavillon med plads til fyrre spisende gæster?
  Eller måske bare sådan et havetelt, man kan slå op på ti minutter, og 26 fleecetæpper, begge dele fra jysk..?
  God fest, – folk kommer, fordi de kan li dig, ikke for at få årets middag på guldtallerkener, og det gør ikke noget, de sidder lidt klemt!
  🙂

  • Har faktisk et telt, hvor der burde kunne sidde mindst 20 – men øser det ned, larmer det – og blæser det meget, blæser det måske væk? Det er ninjaens teori, og han plejer at vær klog;)

 2. Oplevelser til dig og Ninjaman. De der gavekort til brunch/restauranter mv er helt fine. Eller bed alle om at skillinge sammen til et gavekort til Tivoli med Turpas og mad og hele svineriet til jer alle.

 3. Gavekort til restaurantbesøg eller andre oplevelsesgaver er altid et hit! Og ellers ønsker jeg mig altid en masse selvforkælelsesting; lækre cremer, bodyscrubs, hårmasker, ansigtsmasker. Alt det man selv bliver for nærig til, når man endelig skal købe 😉

 4. Hehehe – har lige stået i samme. Jeg inviterede (for en gangs skyld) mine aller dejligste veninder. Bare dem jeg VIRKELIG gerne ville se. Det var 16 mennesker. Tænkte så blev vi nok… 10 ca. For det kan vi lige præcis være i vores stue til sid-ned-mad… Så blev vi 14 for alle kunne næsten. FEDT, men trangt. Men den dejligste aften nogensinde. Glæd dig.

  • Hvor lyder det bare hyggeligt! Tak for dit svar – hjælper lidt på pladsmangel-noia;)

 5. Alt kan løses med den rette logistik 🙂

  Når folk kommer spiser børnene. Mens forældrene drikker velkomstdrinks i køkkenet/ hjælper de mindste børn.

  Når børnene er færdige går din fordelingsplan igang i forhold til dem. Alternativt teltet op, fyld op med dyner og tæpper- sofaen bærer du også derud, så er der mere plads i stuen – en virkelig lang ledning og Creek på (eller whatever børnefilm, de ikke har set, og som de alle kan rumme)
  Nu spiser de voksne. Halvdelen Asian style. Puder på gulvet rundt om sofabordet. Dette bord refererer du til som ‘ungdomsbordet’ så skal folk nok vælge at sidde der.

  God fest! (Hilsen en, der kom til at invitere 15 mennesker til chili con carne til indflytterfest i en lejlighed med 8 kvm stue… Med skråvægge – god fest. Basis for rigtig god køkkenfest, da der var plads her)

  • Hvor er du konstruktiv! Tak!
   Har dog stadig pladsproblem – køkkenet er nemlig også virkeligt småt, så reelt har vi ca 12 kvm gulvplads;)
   Men tror vi slår telt op, og slæber noget møbelhalløj der ud, som du foreslog . Evt også buffeten, i teltet foran døren til stuen?

 6. At nogen rydder op og gør rent dagen efter. Medbringer drikkevarer, mad, dessert, chips. Og underholdning til ungerne.

  • Har faktisk styr på mad.
   Min søster laver kager, en veninde og min moster salat.
   Og så har vi købt ind til mojitos, brandbiler, bloody marys og Filur. Lyder det ikke ok? Længe siden jeg har holdt drinksfest;)

    • Oprydning? Æhm… Ninjaen plejer at vågne tidligt… Og børn kan bestikkes til oprydning, for overraskende få penge.
     Og så må jeg nok også hellere hjælpe lidt. Bare for syns skyld!

 7. …nu er du jo faktisk også nødt til at proklamere (derhjemme over frikadellerne i aften), at du ønsker dig SKO. Og gerne hjemmelavede…;-)

  • Tror faktisk hun mente købe – og ikke lave. Og ninjaen så lidt lang ud i ansigtet da hun sagde det

 8. Pingback: Ligegyldige strøtanker | nom de mie

 9. Drop møblerne – de fylder bare!
  Da vi holdt barnedåb for ældste-arvingen ville vi have både familie og alle venner med. Det var altså bare i oktober og vi boede i en meget lille 2 1/2 værelses lejlighed på 4. sal! Så vi brugte bordet til buffeten, stolene til folk over 70 år (= vores bedsteforældre) og soveværelset var omdannet til ‘ammestue’ ( der var 4 børn under et halvt år med!). Alle vi andre stod, sad, lå og dansede rundt mellem hinanden.
  Det blev den sjoveste og hyggeligste fest som der stadig snakkes om – og arvingen fylder altså 16 om lidt

 10. Pingback: Om kjoler og alder | Superheltemors bekendelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *