Om Star wars udklædning

Et af mine børn er inviteret til drengefødselsdag – hvor temaet er “starwars”, og man skal være udklædt.
“Hvad fanden ER egentlig starwars??” udbrød hun, og jeg blev helt overrasket over at ingen af dem faktisk vidste det.

Jeg var kæmpe-fan, da jeg var barn: havde alle tre film på lydbog(sådan et kassettebånd, hvor historien læses, og så skal man bladre i en bog, når r2d2 bippede…); og hver lørdag, når vi fik vores 15 kroners lommepenge, splejsede jeg med min søster til en ny plastikfigur, som vi legede med resten af weekenden.

Jeg prøvede at genfortælle historien til skeptisk barn, der med løftet øjenbryn bare sagde:”Æhm – forventer du at jeg skal klæde mig ud som robot eller karatemand, eller hvad??”, og jeg prøvede ihærdigt at sælge ideen, med et:”nejnej – der er MANGE fede ting man kan være! Min kusine holdt faktisk en fest, hvor jeg var Yoda (sådan en lille grøn, ninjatrold), og min kæreste var prinsesse Leia. Nu skal jeg finde billedet til inspiration!”
Det gjorde jeg så:

20121107-082613.jpg
Er det ikke den lammeste udklædning, nogensinde??
Huskede den som noget mere elegant, og fatter ikke, at jeg gik til en hel fest, i den mundering…
Mit hår er pakket ind i film, der er malet grønt, og ørerne er af papir.
Jeg bliver nok aldrig kostumedesigner…

Så vidt jeg husker var der ingen der anede noget om starwars til den fest, og alle de andre piger, var klædt ud som noget lidt sexet: halvnøgen havfrue, kleopatra, engel og den slags – kun klumpemig, kom i badekåbe og grøn maling…

Til gengæld vandt min kæreste præmien for bedste udklædning – trods det, at heller ingen vidste hvem han skulle være.
Mænd behøver åbenbart bare tage en kjole på, for at være godt udklædt.
Uretfærdigt!

“Jeg tror sådan set hellere jeg vil komme som papkasse-robot – så kan jeg smide papkassen, og være smart nedenunder!” blev barnet enig med sig selv om, trods mine ihærdige forsøg på at overbevise hende om, at jeg sagtens kunne male hende grøn, på lidt mere elegant måde.

(Visited 90 times, 1 visits today)

14 thoughts on “Om Star wars udklædning

  1. Min kæreste snakker også MEGET om lyt-læs-lær båndene med Star wars. Jeg selv havde Robin hood og askepot 🙂 kan godt lide din udklædning, men forstår godt hvis din datter ikke er så tosset med ideen. Men der er jo prinsesse leia som mulighed – jeg selv ville rigtig gerne være chewbacca men vil nok ikke ha’ samme gennemslagskraft fordi jeg er tæt på en meter lavere 🙂 håber I finder et sejt kostume…

  2. Hahahahaha! Fed “knastør” beslutning fra barnet til sidst! Ingen kommentarer til Yoda-foto iøvrigt….. da jeg heller ikke aner et ret stort klap om star wars universet. Men er det ikke vildt at vi der var børn og unge i 80’erne havde SÅ meget mindre legetøj at rutte med end alt det crap nutidens børn bliver overdynget af? – Nu med de plasticfigurer du nævner…. Jeg syntes det var et kæmpe hit når man en sjælden gang imellem fik et KINDER-æg og hvad der mon gemte sig i den gule plastikbøtte. Idag er udbuddet afsmå og større plasticdimser jo nærmest løbet løbsk. Kæft man kan få samlet meget skrammel til småkravlet hvis ikke man slår bremsen i. Men er det ikke rigtigt?

    • helt enig! Tror også jeg var væsentligt gladere for mit starwars crap og playmobil, end mine unger nogensinde har været for noget som helst… prøver faktisk at holde igen, med hvor meget de egentlig får – men der er fire unger af samme køn, og de arver ting fra hinanden + får ting i gaver, så de har alt for meget…

  3. Hva’ ba’?! Kan du SÅ komme i gang med at indoktrinere de piger. De kan lige nå at være autentiske Star Wars-fans, inden Disney helt for skam-lyse-nuttet-rødt-pulet universet…

  4. Hej, jeg undre mig over hvorfor du ikke har svaret på min mail, da du nu har vundet den give-awayen, vil høre om du stadig er interesseret, ellers finder jeg bare en anden.. Hav en fantastisk aften 🙂 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *