Om koncerter

Jeg har været til rigtigt mange koncerter i mit liv – min far ejede nogle musikforretninger, og fik ofte fribilletter, som min søster og jeg nassede af ham.

Den koncert hvor der var flest øretæver i luften, var faktisk hverken en dødsmetal-koncert eller noget hård techno – det var “Spice girls”.
Husker i dem?
Glad pigegruppe, hvor medlemmerne spillede på deres stereotypier, og hed navne som “sporty Spice” og “posh spice”.
Min søster og jeg tiltuskede os fribilletter, og vores venner grinede meget af, at vi skulle til “børnekoncert”.
Mit morgenkaffekrus ser faktisk stadig sådan her ud, fordi nogle venner besluttede sig for, at jeg måtte eje lidt fanmerchandise:

20120824-100627.jpg
Jeg vil tro, at vi var de eneste voksne til den koncert, som ikke havde vores børn med.
“HVIS DU SKUBBER TIL MIN DATTER, SMADRER JEG DIG!” hvæsede en blonderet mor til os, og vi undskyldte høfligt, selv om vi nu ikke mente at vi havde skubbet, og trak os lidt baglæns – hvor vi blev mødt af tilsvarende svada fra en anden mor, der mente at vi skyggede for hendes 8 åriges udsyn.
På toiletterne blev vi to gange skubbet til side, af mødre der påstod at deres små piger ikke kunne holde sig et sekund længere, og derfor gerne måtte mase sig direkte forbi køen og ind på det toilet der blev frit.
Fair nok at desperate børn må komme foran, men mødrenes attituder var ret aggressive, med puf og skulen.
Det var en ret syret koncert – hvor halvdelen af publikum var en meter høje, og den anden halvdel var høje på beskyttelses-adrenalin – men vi morede os.
Jeg tror faktisk ikke jeg har været til en koncert med min søster siden.
For et halvt års tid siden, købte vi sammen billetter, til Leonard Cohen koncert, som er i morgen.
Hold op – hvor har vi glædet os, og snakket meget om det.
Hun har set ham før, og jeg har bare hørt ham meget. Elsker hans tekster, stemme og udstråling, og glædede mig til min søsters selskab.
Hun ringede i forgårs, så vi kunne aftale hvor vi skulle spise sammen inden – og sluttede af med at sige:”jeg glæder mig helt vildt til på mandag!!”
“Æhm, mandag?..”
“ja, til koncerten på mandag!”
“det er på lørdag, sgu da!”
Efter lang tids panik og vantro, fandt hun ud af, at jeg havde ret – og at hun ikke kan få fri til lørdag…
Hun kan stadig godt mandag, men det kan Leonard Cohen ikke…

Grædefærdige lagde vi på, mens jeg panikkede ved tanken om at tage derind alene – forsøgte endda at presse Ninjaman til at passe min venindes tre børn + egne fire, så hun kunne tage med, men så skete miraklet: frelsende mormor, meldte sig som babysitter, så det nu er en kærestetur.

Sidst jeg havde Ninjaman med til koncert, var da jeg tvang ham med til Bob Dylan, som han sad med et lidende blik og kun med nød og næppe overlevede – så (selv om det stadig er trist at søsterturen ikke blev til noget) er jeg ret høj over, at vi sammen skal se noget vi begge kan lide, og har en hel kæresteaften sammen til det.

Men… Billetten kostede (endnu) en uges madbudget, så der er ikke råd til det vilde restaurantbesøg inden. Er der nogen af jer, der kan anbefale et billigt og godt sted, nær kongens have?

(Visited 31 times, 1 visits today)

20 thoughts on “Om koncerter

 1. Hov, jeg fik da lige sendt de lidt tidligt. Det er seriøst de lækreste sandwich ever. De bager selv deres brød, rører selv deres dressinger og skærer dit fyld på en pålægsmaksine mens du venter. Seriøst, det er så lækkert. Køb en hver og tag den med i Kongens have. En enkel burde være nok, det har mættet alle jeg kender. Selv bliver jeg mæt af e halv, men hey – så er der jo bare natmad til senere.

 2. SMAG i Store Kongensgade! Lækreste sandwiches, salater og supper. Og min kæreste og jeg blev begge mætte for 150 kroner 🙂
  God koncert!

  • Kan trøste dig med, at røvhulsninjaen var meget skeptisk, ved tanken om at være alene med 7 små piger – kylling.
   så tvivler på at det var lykkedes alligevel…. Men gad sgu da godt at du var der!

 3. Royal Garden, der serverer kinesisk Dim Sum i Borgergade. Smager megagodt, meget hyggeligt med små retter og hvis man spiser sig propmæt og drikker en øl, rammer man som regel 150 kr. pr person.

 4. Torvehallerne… Superlækker ande confit sandwich til 55 kr, eller hvad med en flaske rød franetto og en madpakke ved søerne?

 5. Lyder fedt med koncerten!

  Kender et sted som måske ikke er helt så tæt på kongens have, det liggerbpå Nørrebrogade, og hedder Nordic Noodles. Det er en lille take away biks hvor der også er sted at sidde og spise maden, i en rustik og fed stemning! Man betaler 40 kr. For en basispakke bestående af enten nudler eller ris, og derefter kan man vælge tilbehør i form af grøntsager og kød for beskedne beløb som 9 kr. og dertilhørende sovs, hvorefter de tilbereder det for dig i en wok – det er kåret til AOKs byens bedste take away. Super lækkert, hurtigt og billigt! 🙂

 6. Jeg tror jeg var til den der Spice girls koncert..
  Og skal lige hilse at sige at selvom man ikke var ældre end 10 år og omkring nogle lorte høj så fik man altså også det vrede blik fra forældre fordi man prøvede at komme lidt tættere på og se de elskede idoler 🙂

  • Øv – troede at folk i de mindste var søde
   Ved børnene… Stakkels dig.
   Ja det var vist den sidste koncert de spillede, før en af dem skred?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *