Om at vise hensyn – et mandagstip

Mellempigerne, 5 og 7 år, vil her svare på en læsers spørgsmål:”hvordan viser man hensyn til andre – i supermarkedet, bussen etc”?

Kagemesteren:”man skal være høflig. Det er man ved at hjælpe andre folk. Altså hvis nu der var nogen der ikke kunne nå,så kunne man godt hjælpe dem der ikke kunne nå, hvis altså man var højest…. Og hvis nogen spilder noget varmt ud over sig, så skal man ikke grine.”

Frk fantastisk:”hvis man prøver at blive venner med en, skal man sige noget sødt. Hvis der kommer en gammel dame i bussen, skal man hjælpe hende ud.”

Kagemesteren:”altså – kun hvis hun VIL ud…”

Frk fantastisk:”hvis man arbejder i supermarkedet, og nogen skal købe ting, men ikke har råd til det, så kan man bare sige de må få tingene gratis, så det bliver billigere. Det er meget hensyn, synes jeg”

Kagemesteren:”Hvis nu man var en babysitter, og der var en der havde et barn man skulle passe, så skulle man LOVE at passe på den, og ikke bare gå fra den. Ellers er det ikke hensyn.
Man skal også tale pænt til folk man møder, man må ikke sige:”Hej din fede makrel,” til gamle damer, men mere sådan noget som:”skal jeg hjælpe dig, frue? Sikke et dejligt vejr!”

Frk fantastisk:”så man må ikke sige:”Hej gamle jas!”? Man skal sige:”hejsa frue!”, med sådan en sød, blød stemme. Man med godt sige det på jysk, for det lyder blødt.”

Kagemester:”jeg siger det altså bare med min almindelige, flotte stemme…”

Frk fantastisk:”jeg viste hensyn til min mor i går, og ryddede op. Altså bare lidt. Men jeg hjalp med at sætte mad ind og køre barnevognen.”

Kagemester:”jeg har vist hensyn mange gange, også i børnehaven. Jeg følger nogle gange de små ind fra soverummet, og holder dem i hånden. Mika er ked af det når hun vågner, så jeg trøster hende. Nikolai er megaglad, bortset fra når han er sur, og slår med sin bamse…. Men de kan godt lide at blive hentet af en der er stor og sød”

Kagemester:”man skal huske at vise hensyn altid. Ikke drille, og hjælpe andre.”

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Om at vise hensyn – et mandagstip

  1. “Hej din fede makrel” – hahahahahahaha. Er det uhøfligt at grine højt i storrums kontor..??
    Fedt mandagstip 🙂

  2. ha ha griner også helt vildt af “hej din fede makrel” , det kan jeg lige se for mig.

    Og så synes jeg bare det er møg godt at kagemesteren kun vil følge damerne ud af bussen, hvis de virkelig selv vil af ha ha, når man som jeg tænker i billeder, får man altså tit nogle gode grin, dette var et af dem 🙂

  3. Hahahahaha 🙂 Fede makrel. Uhh det minder mig om den blogpost du skrev for længe siden hvor et af mellembørnene var morgensur og “for helvede bare ville have leverpostej på sin morgenmad” :)) Hehe Den elsker jeg… 🙂

    • Den gnækker vi også stadig over – hun svarede:”leverpostej – så fat det dog!!” på høflig forespørgsel om hvad hun ville spise til Morgenmad…

  4. Er vild med den med at medarbejdere i forretninger, skal give rabat hvis kunden mangler penge 🙂 Tror dog ikke chefen bliver så glad hvis jeg gør det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *