Om pletvis sygdom

Sidste år var de tre store piger nærmest syge i en hel måned, uden stop: influenzaer, bræksyge, halsbetændelse og andre spændende ting afløste hinanden konstant, så de var højst i skole/børnehave et par dage, før de lagde sig igen.
Vores stue så hele tiden sådan her ud, med mindst to syge af gangen:

20120229-202916.jpg
En improviseret fællesseng foran fjernsynet,og en baby, der var overdrevent glad for selskab på alle hverdage.
Dengang syntes jeg det var megahårdt at være spærret inde med syg flok konstant, og tænkte at det ikke kunne blive værre, end at have så mange syge samtidigt.
Det kan det…
I år har de høfligt taget sygdom på skift i stedet: så snart en er blevet rask og Ninjaman eller jeg har gjort os klar til at komme på job igen – så har næste barn brækket sig…
Kan slet ikke huske hvordan man bruger almindelige ord som “gæster”, “sexliv” eller “alenetid” længere…

På plussiden: jeg kan uden problemer melde mig til jeopardy og svare rigtigt på alle spørgsmål vedrørende Harry Potter, iPhone apps for børn, Rasmus Seebachs irriterende sangtekster og forskellige typer opkast.
Hurra.

(Visited 46 times, 1 visits today)

12 thoughts on “Om pletvis sygdom

 1. Hej, det er første gang jeg kommenterer på din blog, som jeg har fulgt nogle måneder nu. Jeg er på ingen måde sundheds-fanatisk, men har i siden april 2011 ikke haft EN eneste dag med syge børn. Jeg prøvede for sjov at tælle dagene i min ældste datters kontaktbog for 0. og 1.kl., hvor hun havde været syg hhv. 17 og 21 skoledage pr. år. Hvad har vi gjort anderledes? Droppet mælk – mælk giver slim i luftvejene blandt andet. Istedet får de en god kalktablet med magnesium (så kommer kalken ind i knoglerne i stedet for i blodbanen). Derudover får de en god vitaminpille (Omnimini), fiskeolie (Eskimo-3-kids) og en tablet med gode tarmbakterier (BioGaia). I tarmen sidder 70% af vores immunforsvar, så hvis der er ubalance dér, giver det sig udtryk i sygdom. Jeg siger ikke, at det er løsningEN, men for vores familie har det i alt fald fungeret og det er FANTASTISK at få sin nattesøvn hver nat uden hostende børn og det er FANTASTISK ikke at skulle ordne bræk-sengetøj, være hjemme pga. syge børn osv. Ja, det var bare mit bud på en bedre hverdag for jer… Og ja, det koster selvfølgelig noget når man vælger de kvalitetsprodukter, jeg har nævnt, men i forhold til at skulle have syge børn konstant, så er det GULD værd. Hvis du er interesseret i at vide mere, kan jeg anbefale dig at kigge ind på http://www.aebleboern.dk og http://www.sundforsjov.dk. Der findes sikkert andre sider, men disse to har uafhængigt af hinanden sammen med radio-doktor Carsten Vagn-Hansen anbefalet mig det samme, da jeg spurgte dem i personlige mails om problematikken. Held og lykke. Og god bedring!

  • Tak for gode råd! Mælk tåler de faktisk ikke(almindeligt at asiater ikke gør det), men bør nok oppe mig lidt med kosttilskud… Tror jeg runder helsekostbutik om lidt. Det bliver dyrt!

 2. Puh, lyder ikke sjovt 🙁 Håber snart at foråret kommer, og det vender! Herhjemme drikkes meget mælk, som i rigtig meget mælk, og vores unger er stort set aldrig syge. Men det et jo så forskelligt hvad der virker!

  Kan vi ikke snart høre lidt om de der børne apps til Ipad? Er ved at få spat af lyder af Ramus Klump!

 3. Ej hvor træls med syge børn. God bedring. Ville bare lige, hvor glad jeg var for at læse du skrev ‘Rasmus Seebach’s irriterende sang tekster’ så er jeg ikke ene om at synes det!

 4. Nååårrrhhh, et dejligt billede. Sikke en hopla-nål.
  Jeg har vist det til Hr Husbond og sagt at det er sådan det skal gøres, næste gang jeg bliver syg. Puder, tæpper og en Magrethe skål med noget farvestrålende. Det er fandme i orden – når nu det ikke kan være anderledes.

  Ham der apoteker+virusforsker-faren i vores familie siger at det eneste der er at gøre, i sådan en situation, er at få en opvaskemaskine der med sikkerhed vasker alting på over 60 grader. Med den besked blev der reddet flere kollektiver i hin tid – og det er sgu sandt. Og helt seriøst.

  • Vaske over 60? Det er bare så dyrt… Vasker et par vaske hver eneste dag!

   Er spændt på at høre hvad din kok siger til at pleje dig på den måde;)

   • OPvaske – ikke tøjvaske. Det er bestik, glas og tallerkner der spreder bacillerne Maude. Og de bliver ikke slået ihjel ved almindelig opvask.
    Du kan også gøre som min svigermor der vasker op med klorin, men det vil jeg skisme ikke anbefale. Hun hælder også amoniak i en gang om ugen. Og tror man ikke bliver syg.

    • Og så gik det op for mig at I sgu nok vasker op et par gange om dagen. Bare giv bestik og glas en tur på 60 en gang i mellem. Så kører det.

 5. Pyhh. Det er ikke sjovt. Vores store dreng har også været on/off syg siden efteråret. Han når lige at blive rask, inden han bliver smittet igen med et eller andet fra institutionen. Det kan bare være så svært at komme helt oven på igen.

  God bedring med dine tøser. Det ser ellers hyggeligt ud på billedet!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *