Om kæledyr – et mandagstip

Hulk, 5 år, har altid været ret glad for dyr, men da hendes far er allergiker, har hun ikke fået de katte, hunde, marsvin, kaniner hun ønskede sig – kun en allergivenlig fedthalemus.
Den relativt nye rolle som muse-ejer har dog gjort hende til lidt af en ekspert ud i kæledyr, og hun vil derfor gerne dele lidt gode råd:
Hulk, om kæledyr:” hvis man vil gøre sin fedthalemus tam, skal man ae den, mens man sådan rynker på næsen. Så tror den måske at man er dens mor, og så bliver den glad.
Men man må ikke lugte af agurk, for så tror den bare at man er en grøntsag og så bider den!
Man kan give sit dyr kælenavne – det er derfor det hedder KÆLEdyr! Min mus hedder Fedtegreve, og jeg kalder ham for Fedte eller Mussi. Det er et pigenavn, men han er ligeglad, for han går ikke med tøj, og derfor ved han ikke om han er en dreng, for han har ikke noget drengetøj, vel?
Men HVIS han havde tøj, ville jeg ikke give ham kjole på, for det er at drille!
Jeg så engang en grim hund i kjole, og jeg håber det var en pigehund!
Hvis man møder et dyr man gerne vil kæle, så skal man se sød ud i øjnene og række sin hånd frem så de kan lugte den.
Det skal man dog ikke gøre hvis det er en isbjørn, for så tænker den bare:”mums, et lækkert barn!” og så spiser den en, i en sandwich.
Hvis man ser en isbjørn skal man… sidde stille og ligne en sten måske?
Ikke kæle den, for den er ikke kæledyr.
Men kaniner kan man godt ae, og katte. De æder ikke børn. Jeg tror slet ikke de kan lide kød, faktisk.
Fedthalemus kan godt lide megaklamme orme – men min mor var lige ved at kaste op når hun skulle give den dem, så nu får den skinke i stedet for. Det ser skægt ud når den holder skinke med sine små hænder!
Fedthalemus ruller sig i sand, så bliver deres pels helt stiv og stor, ligesom med en hårtørrer. Det ser pænt ud.
Hvis man vil have en fedthalemus, skal man købe sand, korn, løbehjul, sådan noget papirsmulderstykker og toiletruller. Det koster 47 kroner, så det er dyrt.
De bliver kun to år, så vores dør om et år. Så skal jeg lave en sej gravsten til ham, med blomster på.”

(Visited 112 times, 1 visits today)

13 thoughts on “Om kæledyr – et mandagstip

  1. Læser med næsten dagligt og du har fandme nogle nice unger! Like'r helt vildt. Min kusines mand har i mange år levet med motto'et "jeg kan tåle hest". De har fået en puddel som han rent faktisk kan tåle, da pudler åbenbart har hår frem for pels…

  2. HA! Jeg grinede højt! "Mums, et lækkert barn!" – det er jo guld værd.Også godt hun allerede er ved at udtænke gravsten. Man skal jo være forberedt!

  3. Hold op hvor er hun bare sjov…Nå, men jeg vil huske en fedthalemus. Vi endte jo med en Bomuldshund, da de også er allergivenlige.

  4. Dine små superbørn kan altså godt få marsvin som kæledyr, for man kan få nogle allergi-venlige uden hår. De ligner lidt rotter, bare uden den klamme hale 😉

  5. Pas på med skinken, det indeholder meget salt og det er ikke så sundt :-S Men hvor er hun dog sød!Hilsen en Veterinærsygeplejerske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *