Her den seneste tid, hvor dagene kører noget i ring, har jeg ladet mig opsluge af gode romaner fra andre tider. Her kommer en stak varme anbefalinger, til jer der også kan lide historiske romaner.
Familien Winther serien af Katrine Wessel
Katrine Wessels stort anlagte serie centreret omkring Trondheim sidst i 1800-tallet, og den velhavende familien Winther, tæller foreløbigt seks bind, hvor af tre er blevet oversat til dansk. Jeg har læst den første og de to næste venter på natbordet.
I denne første roman i serien byder familiens midtpunkt, moderen Cecilie Winther, modvilligt velkommen til den ældste søns nye, progressive hustru, Ellinor. Ellinor har moderne tanker om kvinderettigheder, og laver rod i den ellers så organiserede Cecilies lykkelige familieliv.
Det er en interessant serie, med et levende tidsbillede af en periode med store forandringer på vej, men der kunne godt være mere kød på historiens karakterer.
Bind to følger en af familiens tjenestepiger, der drømmer om at blive skolelærerinde, og bind tre følger familien Winthers forkælede datter, Rose.
Anbefales til alle der holder af slægtsromaner og vil høre mere om kvindeliv i historisk perspektiv.
Mine stjerner: 3,5/5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️
Udkommet på forlaget hr. Ferdinand, og jeg har fået et anmeldereksemplar, men anmeldelsen er naturligvis oprigtig.
“Aftentid og morgengry” af Ken Follett
Ken Follett skriver nogle ordentlige murstensromaner, der altid er fængende. Han har en tendens til at personerne er delt lige lovligt hårdt op i onde/gode, men man ser gerne gennem fingre med det, når resten er så interessant. Denne nyeste foregår i tiden før hans måske mest kendte værk “Jordens søjler”, og den er mindst lige så god. Den starter i år 998, med et blodigt vikingeangreb på en lille engelsk by, og følger tre personer på skift: den driftige unge Edgar, der er søn af en bådebygger og mister alt ved angrebet; den unge normanniske komtesse Ragna, der gifter sig med en ignorant engelsk adelsmand, og munken Aldred, der gerne sætter sit liv på spil til fordel for retfærdighed. Omkring de tre gode mennesker, er der masser af magtbegærlige røvhuller, der gerne gør livet surt for dem.
Det er en vanvittigt spændende bog, og man flyver gennem siderne.
Ren eskapisme, og en historielektion man godt gider have!
Mine stjerner: 5/5
Udgivet på forlaget Cicero.
“De sidste timer” og “Skæbnetimen” af Minette Walters
Hvis man er ved at være træt af denne nuværende pandemi, er der jo også pesten at læse om. Disse to romaner begynder i 1348, hvor pesten kommer til England og lægger landsbyer ude. Den belæste og driftige Lady Anne af Develish lykkes med at få isoleret sit gods og holde smitten fra døren, men i en verden der bliver affolket på den måde, er pest ikke det eneste at bekymre sig om. Fascinerende beskrivelse af en verden i forandring. Bind 1 er – i mine øjne – det bedste, i bind 2 trækker det lidt i langdrag med hovedpersoner der rejser rundt, men stadig spændende læsning.
Forlag: Modtryk
Min vurdering: 4/5 stjerner ⭐️⭐️⭐️⭐️
Elsker simpelthen dine boganmeldelser og skriver fluks de nævnte bøger på “læselisten”! Tak
Spændende bøger og meget forskellige, den med de gode og onde vil jeg gerne læse 🙂
Rigtig smuk vinterdag ønskes her lige før forårets begyndelse 🙂
Det er så ærgerligt, at de gode, indsigtsfulde og fantastiske indlæg på din blog er afløst af masser af reklameindlæg for alt muligt. Jeg har ikke været her længe, vendte tilbage nu for blot at se, at der nu næsten kun er reklameindlæg tilbage. Så ærgerligt da din blog engang var nettets bedste sammen med blogsbjerg.
Tak. Er glad for at du har været glad for at læse med.
Det er en helt fantastisk blog.
Meget spændene, at rode rundt i.