Om svimmelhed og festplanlægning

Forleden nat lå jeg endnu engang og bekymrede mig om ting, mens jeg vendte og drejede mig i sengen – søvnløshed er en af mine spidskompetencer. Pludselig snurrede min seng mange gange rundt, og det blev den ved med at gøre hele natten.

Om morgenen sygemeldte jeg mig, da jeg ikke kunne tage strømpebukser på uden at dejse om, og ringede til min ørelæge-moster, der mindede mig om at det er noget jeg har haft før. Løsrevne øresten, der rutcher rundt og fucker med balanceevnen.

Sidst jeg havde det, dinglede jeg rundt med det i ti dage før jeg kunne få en tid hos ørelæge der kunne fikse det – man fikser det ved at dreje hovedet på bestemte måder og holde det, mens det hele svimler rundt. Denne gang sendte ørelægen mig links til øvelserne på YouTube, og hvis bare jeg ikke laver alt for pludselige bevægelser, har jeg det helt fint allerede.
Eneste minus er dog min mands irriterende “have en skrue løs”-onkel humor jokes, men da jeg er afhængig af hans hjælp til at udføre øvelserne, har jeg endnu ikke kvalt ham for det.

Om tre uger holder vi en stor fest for den næstældste, der fylder 15. Sådan en slags konfirmations-erstatning. Jeg burde forberede en hel masse, men kan ikke så længe det svimler. Det eneste der er ved at være helt styr på, er bordkortene som vi har lavet i ler:


Barnet vil gerne have hjemmelavet koreansk mad til festen, men da vi ikke ved om alle kan lide det, ville jeg supplere med nogle thailandske kokosretter. Er der tilfældigvis nogle af jer der ved om den slags kan laves nu og fryses? Eller har gode opskrifter? Så bare smid dem efter mig, kunne virkeligt godt bruge noget inspiration!

(Visited 757 times, 1 visits today)

13 thoughts on “Om svimmelhed og festplanlægning

 1. Øv; Hader også, når søvnen sejler. De fleste dage får jeg 6 timer, indimellem med 1-2 opvågning på alt mellem 1 og 3 timer, og det er såmænd fint – men de dage det fucker op og jeg ligger på 2 og 4, går jeg også vandret, hvis det er en håndfuld dage i træk?.
  Håber heldet vender snart, og at der vælter ind med gode tips, for dem har jeg ingen af ? Men med de bordkort, kan det kun blive festligt!

 2. Mjah.. jeg har med blandet succes frosset kokosretter. Synes kokosmælken skiller og kan få en ret .. alternativ farve 😛 helt fint til hverdagsmad, men måske I lige skal se, om det egner sig til en stor og fornem fest

  • Satans! Det havde jeg ikke tænkt på… hm, hvad kan jeg mon så lave, der kan laves på forhånd? Har ingen fridage op til, og der kommer 57 gæster

   • Er det muligt at lave og fryse del-elementer? Altså en slags foodprep, hvor kød og grønsager skæres, tilberedes og fryses for at blive tøet op og blandet på dagen?
    Det kommer jo helt an på opskriften (og jeg ligger ikke inde med noget), men hvis opskriften kan “pauses”, er det måske en mulighed.

 3. Nu siger du thailandsk og kokos, så jeg rammer måske helt ved siden af skiven, men jeg vil alligevel foreslå indisk butter chicken. Nemt at lave til mange, og jeg mener nemt, det kan fryses. Vi bruger valdemarsros opskrift, men med mindre kylling og mere yoghurt. Kog en ordentlig grydefuld ris til ☺️

 4. Denne er virkelig nem (også til mange mennesker), men har samme oplevelse med ikke at kunne fryse kokosmælk, det skiller. Det skal heller ikke koge for længe, så skiller det også… http://healthjunkie.dk/sund-og-nem-thai-kokos-suppe/

  Ellers er dahl med røde linser (og naanbrød og ris til – hvis det skal være helt vildt kan man putte fx blomkål og/eller kartofler i også) super nemt og kan laves i god tid og fryses ned uden problemer. Men det er dog indisk og ikke thai…

 5. Hvis man køler en gryderet hurtigt ned, opbevarer den på køl, og varmer den op til mindst 70 grader før servering, kan den godt holde sig i 3 dage – og den smager tit bedst, når den har fået lov at trække – så måske kunne I lave de thailandske kokosretter et par dage før?
  Ellers fandt jeg en ret, som det påstås er fryseegnet:
  https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/opskrifter/fryseegnet-mad/kylling-i-karry/
  God bedring og god fest!
  /Eva
  PS. Evt. mystisk farve på maden efter frysning kan kamoufleres med et par teskefulde ekstra gurkemeje, det smager af lidt og farver meget 🙂

 6. Har ingen bud på thai-retter der kan fryses. Men er meget nysgerrig på om du vil dele hvilke koreanske retter, du vil lave? =)

  • Vi ender med at lave koreansk bulgogi – ingen supplerende thairetter.
   Det er soyamarineret kød i tynde strimler, som man pakker ind i et salatblad sammen med ris og fermenterede grøntsager (bl.a. kimchi)
   Min veninde stør for kimchien – det har jeg aldrig lavet selv.
   Det er barnets livret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *