Om patvaser – en vinterferieaktivitet

For et års tid siden så jeg at Folkehuset Absalon havde kurser i at lave brystformede vaser. Jeg fik straks en veninde med på at vi da skulle på sådan et kursus sammen, men vi nåede ikke at få plads.

Mine kreative børn mente at vi sagtens kunne lave nogle selv til min veninde, og lige siden har vi produceret et hav af vaser, også sammen med venner, eller til kreative formål som polterabends og værtindegaver. Det er uden tvivl verdens bedste og mest upassende værtindegave!

Jeg spurgte på et tidspunkt en af teenagepigerne om vi ikke skulle tage overskydende vaser med på et loppemarked eller lignende til sommer. Svaret var et opgivende:”Øh nej. At sælge brystformede vaser med sin mor, er ret meget social suicide…”

Så det gør vi åbenbart ikke, men fine er de:

Vi har vinterferie denne uge – jeg har to korte dage på arbejde midt på ugen, men ellers skal vi ikke en skid. Udover at gå en tur i går, lavede vi ikke andet end at stene realityprogrammer – mellempigerne opdagede at der lå gamle sæsoner af Robinson ekspeditionen på en eller anden streamingtjeneste, og selv om jeg troede at jeg hadede den slags tv, er det sært fascinerende. Kan dog ikke sidde og se på det uden at lave andet imens, og da min familie længe har skældt mig ud over altid at sidde med mobil når vi ser fjernsyn, hev jeg ler frem.
Det tiltrak børn, og inden længe var vi tilbage til den gode gamle patvasefabrik, mens vi så på voksne mennesker der tudede og backstabbede hinanden på en øde ø.

Balder fungerer lige så godt som babser, iøvrigt.

Jeg tænkte at I sikkert gerne ville have et vinterferietip om hvordan man laver dem? Det er ret nemt.

Sådan laver du vaser med babser:

Man skal bruge:

– tomme syltetøjsglas

– selvhærdende ler. Fåes fx her
 – en skål med vand

– en kagerulle

– maling

Sådan gør du:

Rul leret tyndt ud og sæt det rundt om syltetøjsglasset. Ikke for tykt. Glat det med vand på fingerspidserne. Brug gerne lang tid på at få det pænt.

Form to nogenlunde store kugler til bryster. De skal gøres fladere oppe i toppen, så de kan sættes fast med vand. De kan være lange, runde, spidse, skæve – alt ser godt ud.
Husk en fladtrykt cirkel som brystvorte, med en lille dut på. Glat sammenføjninger med vand på fingerspidserne.

Lad dem tørre et sted der ikke er for varmt eller koldt – altså ikke oven på en radiator eller ude i kulden. De kan males efter et lille døgns tid. Mal gerne mange lag, det hjælper mod krakeleringer.

God arbejdslyst!

(Visited 647 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Om patvaser – en vinterferieaktivitet

  1. De er da helt vidunderligt fantastiske! Tænk at have sådan en stående på badeværelset til bind og tamponer! Du må endelig give lyd, hvis du er med på en byttehandel af en eller anden form!

    • Genial ide! Men vi laver dem altid udover en eller anden form for glas, så det er nok svært at finde et glas der er stort nok?

  2. Ved du hvad…. fedt med en DIY på vaserne, for hvor er de fede. Tak for det. Har tre teenagepiger, gad vide om de er med på den ? Er det noget særligt maling der skal bruges til den selvhævdende ler ? ( ja, sådan et spørgsmål måtte der jo komme! )

    • Mine teenagere og nogle af mine venners teenagere har ihvertfald syntes de var megasjovt at lave, så det synes dine nok også? Vi bruger akrylmaling, og giver det efterfølgende et lag lak. men jeg tænker man kan bruge alle typer akryl og oliemaling, og poscatusser fungerer også på leret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *