Om nytårsforsætter og mangel på samme

Ovenstående er mit yngstebarns nytårsforsætter. Jeg er vild med at de går fra noget så nemt håndgribeligt som” få lavet min cykel”(den er bare punkteret) til noget så stort som “tænk mere på klima”. Meganuttet, synes jeg.

Selv har jeg altid fnyset (fnyst? Hvordan bøjer man det ord?) hånligt af nytårsforsætter ud fra tanken: hvorfor skulle man blive bedre til at have selvkontrol bare fordi der står et nyt årstal på kalenderen? Med vished om at jeg selv ville fejle hvis jeg prøvede, har jeg altid fravalgt at lave forsætter.

Alligevel lod jeg mig friste af det funklende nye år og lagde ud med en plan om at følge en LCHF kur for at smide de kilo jeg har taget på mens jeg var stillesiddende og sygemeldt (plus nogle af de kilos venner). Lad mig sige det på den måde: det tæller ikke som LCHF når man bare begynder at spise fedt og drikke fløde, uden helt at skrue ned for resten. Så det opgav jeg igen, nu lidt tungere.

Til gengæld får jeg virkeligt skrevet meget – alle andre steder end på bloggen. Det må være mit rigtige nytårsforsæt: at få skrevet noget hver dag, og sørge for at det er på noget jeg kan være bekendt at vise frem. (Også gerne til blog)

Jeg har et romanmanus jeg pudser på, og er startet på et skrivekursus for at få feedback og tricks. Det er dyrt, men også vildt inspirerende, og jeg tænker at jeg lærer ting jeg kan tage med mig fremover. For nogle år siden skrev jeg en meget langt ungdomsroman, uden at få feedback undervejs, og manus til den er endt med at stritte i så mange retninger at jeg har opgivet den. Det skal ikke ske denne gang!

Derudover er der en del ting der er op ad bakke for tiden, både på arbejde og privat, så det er fedt at have noget andet at fokusere på. Det kan anbefales!

Hvad med Jer? Har I store planer for sådan et fint og lovende nyt årti?

 

(Visited 707 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Om nytårsforsætter og mangel på samme

  1. Nej, ikke rigtig – har overvejet at lave en liste over meget overskuelige mål, bare for at kunne sige, jeg har opnået dem – ala “spise ost på en onsdag” eller “undlade at bide teenagere der spiller Technomusik i busskuret”

  2. Jeg har ikke lavet deciderede forsætter, mere sådan en liste af personlige mål jeg godt vil se om jeg kan opnå i år. Det er både store og mindre ting, men da jeg igennem længere tid har været i proces om at finde ind til kernen om hvad der betyder noget for mig, tror jeg at sådan en liste kan være et godt redskab. Jeg prøver måske at sætte helt konkrete tiltag og mål på, så jeg kan give mig selv yderligere motivation. Hvem ved? Jeg er i hvert fald fortrøstningsfuld. ☺️

  3. Er jeg den eneste der troede at et af forsætterne var “spis menneskekød”? ? Undrede mig hårdt over at du ikke lige kommenterede på det og måtte derfor læse igen??‍♀️?

  4. Nytårsforsætter er dømt til at gå galt. Hvem i alverden beslutter sig for at ændre verden eller lave et bedre (og måske tyndere) jeg ud af sig selv, når man skal stride sig igennem en lang, mørk og våd januar?? Det kan være svært nok at gøre et forsøg på alle andre tider af året. (Hvor det heller ikke virker – sagde den velpolstrede dame med den valne rygrad). HVORFOR er det ikke dødkedeligt at spise kager og chokolade og alt andet, der drøner direkte ned og sætter sig som flæskeruller? Og hvorfor er der så høj “energi”-mængde i, at man skal løbe flere døgn i træk uden pauser for at gøre sig forhåbninger om, at rullerne forsvinder? Hvorpå man så har lyst til flere lækkerier.
    Nå, det var et sidespor…. om det så er mere motion, mindre snack, mere miljørigtig omtanke, mindre sortsyn, oprydning i gemmer, mere genbrugstøj o.s.v… er det nok ikke lige nytåret, der gør det store tryllenummer.
    En flad cykel, der skal lappes; DET er til at forstå og meget mere håndgribeligt og realistisk.

    • Det er gennem Plotværkstedet. Meget høj kvalitet, og bestemt også inspirerende – men jeg ville måske ønske jeg havde valgt et med plotfokus som det primære, istedet for det om sprog jeg valgte. Fik stadig meget ud af det, men ikke helt som håbet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *