Om 12 års fejringer, og gaveideer

Min næstyngste, den tossede tegneserietegner, fylder 12 år her d. 11 September. Vi bliver 16 mennesker (familie) til midddag, på en plain tirsdag hvor jeg skal på arbejde inden; og så har middagens endda tema: USA.

Jeg tror det er ironisk anti-Trump-agtigt ment, men menuen er ihvertfald meget amerikansk: hun har fundet opskrifter på mac’n’cheese, brownies og cornflakes-panerede kyllingefileter i denne kogebog, (Reklamelink) der er en af hendes favoritter, og som hun selv har lavet med fra flere gange. (På et tidspunkt var hun også ude i noget med at lave en mexicansk kage, der skulle have en mur af brownies omkring, men den plan faldt til jorden, SF mangel på mexicanske kageopskrifter)

Denne gang er det mig der skal stå for at lave maden, og jeg synes ikke det lyder som “gæste-mad”. Altså: forstået på den måde, at jeg synes det ikke er så festligt; og der mangler tilbehør og alternativer til de to ting. Men selvfølgelig skal hun da have de ting, jeg ville bare også gerne have lidt ekstra,

Er der nogle af Jer der har gode forslag til amerikaneragtige retter, der er nemme at lave og ikke for dyre, og passer til paneret kylling og mac’n’cheese? Please?

Gaveideer til (skøre) 12 årige:

Hendes far holder fri med hende, og giver hende en tegning, der er et gavekort til hele dagen fra os begge: Fish n’ Chips fra Torvehallerne til frokost; en kage fra Mette Blomsterberg til dessert, og et par nye bukser fra H&M, som hun selv må vælge

Nem tjans, og noget hun helt sikkert bliver glad for!

Jeg har så fået tjansen med at købe gaver fra alle bedsteforældre. Heldigvis er hun altid seriøst sjov at købe gaver til, for hun har mange skæve interesser og bliver virkeligt glad for stort set hvad som helst. Foreløbigt overvejer jeg at købe disse ting til hende, og jeg synes det er så sjove ting at jeg tænker I måske gerne vil se. (Linksene er sådan nogle reklame-nogen, der betyder at jeg får en procentdel hvis i køber gennem dem)

3D doodleren har hun ønsket sig virkeligt længe, men jeg har ikke rigtigt troet på at den virkede rigtigt. Hun prøvede den dog hos en ven forleden, og det virkede fremragende, så jeg er ret sikker på at hun skal have sådan et sæt, nu hun både er god til at tegne og finde på.

Hun har et eller andet med enhjørninger, trods det at hun ellers ikke er den nuttede type, så jeg ved at hun skal have et eller andet enhjørningeagtigt, men har ikke valgt hvad endnu. Bare som ekstragave, nu hvor resten af pengene går til doodleren.

Jeg synes enhjørningebamsen her kombinerer det nuttede med det aggressive – lidt ligesom hende selv.

Men jeg er lidt i tvivl om hvorvidt hun er ved at være for stor til bamser, og overvejer derfor også nakkepuden og det grædende stearinlys.

Uundværlige ting!

Ellers kunne det være et par gode krea-ting, eller noget lyserødt til værelset, hun får som ekstragave.

(Visited 880 times, 1 visits today)

26 thoughts on “Om 12 års fejringer, og gaveideer

 1. Coleslaw – er vist vældigt amerikansk, kan laves aftenen før og du kan evt lave den fedtfattig, så den modspiller lidt til macncheese

   • Det var også min første tanke! 😀
    – både billigt og rimeligt nemt, fordi det kan laves en dag eller to i forvejen.

    Ellers måske PB & Jelly-sandwiches eller grilled cheese sandwiches – ikke ligefrem kalorielet, men både nemt og amerikansk.
    En “pie” af en eller anden art – kunne være grøntsagstærte for at øge mængden af grønt – og det kan også laves på forhånd, så den kun skal varmes på selve dagen.

 2. Majskolber (skæres i 3 stykker, så man ikke behøver 1 hel til hver, gør dem klar på forhånd og bare plump dem i en gryde vand på dagen) og en grøn salat? Rosenkål er også en klassiker, men det er jo ikke alle, der elsker det – selvom de er gode bagte, evt i halve med lidt balsamico over. Og måske nogle dips til kyllingen, som også kan laves på forhånd, fx guacamole og blue cheese-dip?
  Tillykke med hende! 🙂

 3. Prøv at søge på fx “4th July food kids” på Pinterest, der kommer gode forslag som er både festlige og fine. Fx det amerikanske flag lavet af grillspyd med blåbær, skumfiduser og vandmelon/jordbær ?

 4. Enhjørningelyset er helt genialt. Det stemmer jeg for! Som sådan lidt amerikansk-ish tilbehør kan man lave majskolber med koriander, limesaft og smør på, flødestuvet spinat (selvom nok lidt heftig til mac’n’cheese) eller salat af grønne bønner med dressing af olie/eddike/sennep.

 5. Jeg synes da helt klart i skal have Sweet potato fries til! Mega nemt at skære søde kartofler i stave og så ind i ovnen med lidt olie og salt, de bliver gode hver gang og er virkelig amerikansk!

 6. Jeg synes temaet er meget festligt og sjovt. Churros spiser man i Mexico, så måske nogle stakkels mænd af churros kan prøve at klatre over muren af brownies? Ift tilbehør tænker jeg mere frisk end fedt. Hvis i laver coleslaw er det måske lækkert med en limedressing i stedet for Mayo? Evt texmex med friske majs, kål, mango, lime, chilli og koriander hvis i kan lide det. Eller er det meget amerikanske med en rainbow salat som bare er et stort fad med salat i bunden og så alle de andre ingredienser lagt i striber på toppen. Der kan man bruge det man kan lide i forskellige farver. Og meget gerne med en buttermilk ranch dressing eller green goddess ?. Håber hun får en fantastisk fødselsdag!

  • Ai nogle gode forslag! Grinede af dine churros mænd;).
   Det blev en succes, middagen. Skal nok skrive lidt om det senere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *