Lørdagslæsning – hvad skal man læse for børn i ferien?

(links er ad-links og to af bøgerne er anmeldereksemplarer, men anmeldelser er oprigtige)
Jeg læser højt for mindstebarnet hver aften, og næstmindstebarnet læser indimellem højt for os alle, men i sommerferien plejer vi at få læst vildt meget. Særligt i år, hvor vi ikke har internet i sommerhuset, og må klare os med helt analog underholdning.

Her er de børnebøger vi foreløbigt har haft mest læseglæde ved:
Hundemand og den grimme killing
Tegneserie, tjubang og sjov. Nyeste bind i serien om Hundemand, den onde kat Pjevs, chef og alle de andre. Den 8 årige er glødende fan, og har læst alle tre bøger flere gange.

Bagerst i bøgerne er der guides til hvordan man tegner figurerne i bøgerne, og dem har hun tegnet efter en million gange. Storesøstrene gider ikke serien, men jeg tror det er det bedste mindstebarnet har læst, og begge os forældre kan lide at læse dem højt.

Jeg giver : 4/5, barnet giver: 5/5

Mira bøgerne af Rasmus Bregnhøj og Sabine Lemire er fine seriøse graphic novels for børn i 7-13 års alderen, der handler om genkendelige ting, som venskaber, familie, og flytning. Mine tre yngste læste dem for nogle måneder siden, men de er med i sommerhus og tåler sagtensen genlæsning eller to. Tegningerne er fine, og historien har et godt flow.


Både jeg og pigerne giver 4/5 stjerner.

Overlevelsesguide til det perfekte liv handler om 13 årige Tilde, og hendes liv med venner, lektier, forældrefnidder og kærlighed. Mellempigerne læser dem selv, og giver 4/5 stjerner.

Du og jeg er, som alle Stian Holes billedbøger, fuldstændigt betagende og poetisk. Denne handler om en piges angst for at miste sin bedstefar, og både tekst og billeder lægger op til gode snakke.
Stjerner: 5/5

Djævelens lærling og de andre bøger i serien, havde ældstebarnet og jeg stor glæde af for en del år siden. Nu er jeg ved at læse dem for mellempigerne, og det er stadig en stor fornøjelse.

En sprudlende fantasifuld, dyster og morsom historie, om en artig dreng, der ved et uheld kommer i lære i helvede.

Den skulle komme som musical til efteråret også, og jeg kan kun forestille mig at det bliver værd at se. For børn fra 10 og opefter, hvis de ikke er for sarte.
Stjerner: 5/5 for bind 1, de næste binde varierer lidt, men alt i alt er det en god serie. Jeg fatter ikke at den ikke er blevet filmatiseret endnu.

(Visited 1.084 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Lørdagslæsning – hvad skal man læse for børn i ferien?

 1. Jeg har lige læst Hanne Kvists “Dyr med pels og uden” med mine drenge på 8 og 10. De var helt opslugte, plagede om at få læst højt dagen lang og kunne ikke lade være med selv at læse videre, når plagerierne ikke gav pote. De var helt triste, da bogen var slut. Så anbefalingen er hermed givet videre.

 2. Min ældste på 14 år har lige læst “Hvis jeg Bliver” af Gayle Forman. Hun vil ellers næsten hellere grave øjnene ud med en ske end læse; men jeg så den hos boghandleren og hun virkede interesseret. Vi så filmen i går (If I Stay) og jeg vrælede.
  Jeg har lånt bind 2 til hende på biblioteket og første bind i serien “Fire piger og et par Jeans” af Ann Brashares. Måske læser hun dem, måske ikke.

  Min mellemste på 12 år har det nogenlunde som den ældste mht. at læse; men hun er i gang med en serie, der hedder Chokoladesøstrene af Cathy Cassidy. Første bind hedder “Kirsebærkys og Kaos”. Det går kun langsomt fremad. Hun taler om en anden bog – Regnen af Virginia Bergin – men jeg tvivler på, at hun får den læst.

  Min yngste på 8 år er mere modtagelig for at læse, men han skal lige huskes på, at man da lige kan læse lidt. Han læser en lille bid i ny og næ. Han har læst jumbobøger og almindelige Anders And’er. Har har bladret lidt i magasinerne Alt om Videnskab Junior, hvor der er alle mulige emner med store flotte, glittede billeder og lidt tekst og alle mulige fagbøger om køretøjer, skibe og fly.
  Han holder også meget at Sebastian Kleins bøger med 100 dyr (der er bøger med farligste dyr, mest fantastiske dyr, mærkeligste dyr osv..). En anden bog, der ligner er “Superkryb” af Anders Kofoed.
  Han har bla. også læst flere Kwiatkowski-bøger af Jürgen Banscherus og Hubert-bøger af Arne Svingen.

  Kender din yngste Wimpy-kid? De skulle være meget populære.

  For mit eget vedkommende skal min læse-hjerne bare fornøjes med let læsning, så den kan køre i tomgang. Så jeg hygger mig med Diana Gabaldon (Outlander-serien), Catherine Banner (Huset ved nattens ende), Patricia Harman (Jordemoderen fra Hope River m.fl.), Roisin Meany; Sharon Owens, Jojo Moyes, Victoria Hislop, Lindsey Kelp, Marian Keyes m.fl..
  Da jeg havde læst de to medbragte biblioteksbøger i sommerhuset kastede jeg mig over Folket i Klippehulerne af Jean Auel, som lå bagerst i gemmerne (læste de første fire bind for mange år siden).

  • Fede tips!! Mange tusind tak! Har læst mange af de samme som dig og er enig i de er gode;) wimpy kid har vi ikke læst endnu, men den er på listen! Trænger snart til ny læsning! Tak for sit svar igen

 3. Tusind tak for tippet med Mira bøgerne. Min 10 årlige pige slugte dem rådt!!

  Har dine piger andre gode ideer til bøger i samme gener måske ?

  • Ja de er simpelthen så gode! Er nu på tredje genlæsning. Skal nok tippe næste gange vi fi der noget god læsning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *