Om at forære andre døde dyr i gaver

For en del tid siden bloggede jeg om,  min mormor, der forærede os et dødt firben i gave.
Det er en af de oftest fortalte anekdoter om min mormor – på linie med historierne om hendes intense had til katte. Sælsomt eftermæle, når nu hun også havde mange andre gode kvaliteter og var et klogt og skørt menneske, men det døde firben har alligevel taget prisen for den særeste gave jeg nogensinde har modtaget.

Indtil min fødselsdag i år…

Min moster begyndte at gnække af  fryd ved tanken om min fødselsdag allerede flere uger inden.

”Det er en GOD gave du får!” Proklamerede hun, med et fiffigt ansigtsudtryk, der på alle måder gjorde mig nervøs over; hvad hun mon opfattede som “god”.

”Den er til minde om din mormor!” Sagde hun, da jeg skulle til at åbne den, og ud for pakkens form regnede jeg med at det var et foto i ramme. Måske et flot, gammelt familieportræt?

Her er beviset for at skørhed åbenbart kan strækkes over mange generationer:

Eneste bekymring jeg har, er at den pressede, døde frø min moster gav mig, er mindst dobbelt så stor som det døde firben jeg fik af min mormor.

Hvis det hviler på mine skuldre, at forære døde dyr til kommende generationer, må jeg vist lære at presse en kat til mine børn, og en hest til mine børnebørn, bare for at holde stilen?

(Visited 138 times, 1 visits today)

9 thoughts on “Om at forære andre døde dyr i gaver

  1. Okay, jeg var død, hvis det var mig, der havde fået den – men nu er der også kun ganske få ting her i tilværelsen, som jeg er mere bange for end frøer. Trump er en af dem, men det er en mindre detalje. Jeg vil helst ikke tænke på hvordan hun har fået skrabet den OP fra vejen, hvor jeg formoder dyret har mødt sin skæbne. Altså med mindre din moster selv har presset den? Ja, nogle presser blomster, andre presser frøer. Held og lykke med hesten når det bliver din tur!

  2. Jeg elsker allerede din moster. Har overvejet at give min mand et udstoppet dyr – evt. en kat. Tror ikke han ville sætte lige så stor pris på det som din moster dog….

    • Altså – skal jeg forstå det sådan at han ville sætte mere pris på at få min udstoppede moster?? Er lidt nervøs nu…
      😉

  3. Jeg er flad af grin over din mormor og mosters gaver! Måske man skulle holde sig til professionelt udstoppede dyr eller måske fine fossiler indkapslet i rav fremover hvis nogen skulle være til den slags ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *