Om ting man bør undlade at gøre i Island

En opmærksom læser, gjorde mig opmærksom på at jeg aldrig havde fået skrevet det indlæg jeg lovede Jer sidst i dette indlæg. Beklager –  mange af mine planlagte indlæg bliver ved tankerne for tiden: jeg får inspirationen, men aldrig rigtigt tiden til dem.

Nå, men det her er altså listen over ting man skal lade være med, hvis man holder ferie i Island:

1. At køre ud i snestorm, uden at tjekke nyheder.

Med nervøse stemmer jokede vi med at:”denne her slags vejr ville have lukket hele Danmark ned, med udkørselsforbud, hva? Men her er man bare vant til det!”, mens vi kørte til vores bookede aftentur i den “blå lagune”, i en snestorm hvor alt bare var hvidt, fra gulv til loft.

Jeg tog dette billede, der på ingen måde viser hvor scary den tur var. Men den var altså vild!

Og dagen efter fandt vi så ud af, at der VAR meldt ud, at man ikke skulle køre ud i den voldsomme snestorm. “De eneste der kørte ud i går, var dumme turister!” Fortalte en venlig dame i en butik os, mens vi nikkede og gav hende ret i at det da også ville have været dumt at køre i den slags vejr…

2. Umodne vitser, om islandske ord.

Nej, det er åbenbart ikke ønskværdigt at følges med en mor, der teenagefniser og tager fotos af alle islandske ord, der indeholder noget med “bæ” eller “fis”. Den slags vitser falder meget tungt til jorden.

Jeg slettede ca 30 fotos af ord, før jeg kom til at tænke på at I måske godt ville have haft rådet her med.

3. Hurtige stop langs vejen, for at tage billeder af dekorative heste.

Når man kører under en knaldblå himmel, med uberørt sne på begge sider af vejen, og ser islandske heste stå og hygge sig nydeligt, kan det være fristende at gøre holdt for at lade børnene tage fotos.

Det kan også være en logisk tanke at køre bilen godt ind til siden, så eventuelle andre bilister uhindret kan køre forbi den. Det er bare ikke sikkert at den sne, der ligner den ligger fuldstændigt på højde med vejen gør det – den kan meget vel ligge en halv meter eller mere nede, for grøfterne er dybe i Island.

Og så synker bilen ned – og sætter sig fast. Virkeligt, virkeligt godt fast.

Det eneste positive ved at køre fast i sneen, på en øde vej, er at der er rigeligt tid til både at tage billeder af heste, og bygge snehule. mens man venter halvanden time på at betale en måneds madbudget for at blive hevet op af grøften.

4. Beskedenhed, angående islandsk slik.

Lad nu være med at tænke på sundhed og talje og den slags, når du køber chokoladeovertrukne lakridser med hjem. Man ærgrer sig over sit mådehold, når man spiser den sidste vidunderlighed, alt for kort tid efter hjemkomst. Gå dog amok – de laves ikke bedre andre steder i verden, og er noget af det eneste der reelt er billigere end i Danmark.

Bortset fra det: tag afsted! Det er et af de smukkeste, mest anderledes steder jeg nogensinde har rejst. Og jeg ville utroligt gerne tilbage, og også gerne opleve Island om sommeren.

(Visited 947 times, 1 visits today)

5 thoughts on “Om ting man bør undlade at gøre i Island

  1. Hvis de lakridser er overtrukket med noget salmiakpulver af en slags, ligner det nogen man kan købe i Tyskland. Jeg kan slet ikke styre det, når jeg får købt dem. Risikerer åbenbart gerne 14 dages diarré for lakrids/mælkechokolade/salmiak-himmelen.

    • Det er de. Jeg kunne heller ikke styre det, mens vi var i Island. Tror jeg spiste fem-seks pakker. Alene

  2. Fedt! Tak 😉 Du skriver så godt, og vi var deroppe før påske, så det er lidt at komme tilbage at læse din tekst. Der er simpelthen fantastisk.

      • Det var koldt og blæsende. Smuk sol og blå himmel den dag vi skulle afsted hjem igen. Farverne er grå, brune, og så sneen på toppene i horisonten, og alt det flotte grønne lav. En vi talte med sagde at det blev helt grønt om sommeren, med græs og blade, gnsnit 16 grader. Men selvom det var lidt råt i vejret gjorde det egentlig ikke noget, det var en del af oplevelsen. Og på en måde som om det var prisen for den store natur. Min søn fandt ud af, at det er det tredjemest forblæste land i verden ( hans briller fløj af! ), de to andre bor der ikke nogen i 😉 Nogle af vores venner havde været der to uger om sommeren, det havde regnet og været tåget hele tiden. Jeres lød ret vildt – jeg synes vejret da vi var der var ok, vi vandrede også en dag. Tak for dine beskrivelser 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *