Om at være sådan en der slasker lange ferier væk (igen)

Nitten hele dages juleferie, og det lykkedes mig ikke at skrive så meget som et eneste blogindlæg. Eller særligt meget andet – hvilket næsten er en præstation i sig selv.

I en hel dag (den første feriedag) var jeg ellers sådan en der gik til yoga hver dag i ferien; i tre dage var jeg sådan en der skrev på roman hver eneste dag resten af ferien; og ganske kortvarigt var jeg også sådan en der hev maling og lærreder frem og potentielt kunne have fremtryllet mesterværker, hvis jeg havde været lidt vedholdende.

At foruds-læse til mit studie eller foruds-planlægge til arbejdet blev helt ved tanken.

Så listen over ting jeg rent faktisk er lykkedes med at gøre vedholdende er begrænset til:

1. Chokoladeindtagning

2. Så kan jeg ikke komme i tanke om flere ting

Men det har sgu været en god ferie, og ualmindeligt rart at have så mange dage til rådighed at spilde.

Juleaften var tophyggelig; nytårsaften var virkeligt sjov; og 1. januar blev tilbragt i en sofa med venner, mens vi stenede næsten en hel sæson “Modern family”; dækket af dyner og indtagende voluminøse mængder fedtede madvarer. Så den rituelle del af juleferien var ihvertfald on point i år.

Ninjaman og Ældstebarnet startede job og skole noget så modbydeligt tidligt som 2. januar, mens de tre yngste og jeg har fladet den ud hele ugen, med fedtet hår og meget få planer.

Fordelen ved at have mindre børn, er at man altid lidt glæder sig til at komme på arbejde igen efter lange ferier.

Sådan er det slet ikke mere: jo flere dage vi har til at komme ned i gear, jo hyggeligere selskab er mine børn efterhånden. Der findes spil man kan spille med dem som rent faktisk er sjove, samtaler man kan føre der er ægte interessante, og serier man kan se helt uden at krumme tæer. (“Mit navn er Anne” på Netflix kan varmt anbefales at se, både med og uden børn. )

Og det bedste: min julegave fra mine tre yngste piger, var en pakke med ansigtsmasker og fodskrubbecreme, og en lovning på “spa-dag”; hvor de vasker mit hår, laver smoothies og giver mig ansigtsmasker i fjæset.

De er ved at fylde badekarret til mig nu, og det føles lidt som om ferien peaker, her på denne sidste feriedag.

Må hellere sørge for at holde mit streak, og runde dagen af med chokolade også.

Så kan jeg bedre kapere stress og selleri fra i morgen af….

 

(Visited 76 times, 1 visits today)

14 thoughts on “Om at være sådan en der slasker lange ferier væk (igen)

 1. Synes den dér spa-gave glimrede ved sit fravær under vores juletræ. Det kan faktisk godt være, at jeg måske lige skal ha’ mig en lille snak med mine poder. Jeg har til gengæld fået lovning på en flodhest i ler (når den engang er blevet brændt ovre i skolen). Ved ikke helt hvor meget peelingseffekt sådan én har?
  Godt nytår fra mig til dig ❤️

 2. Ferier SKAL slaskes væk, det er sådan, man holder sig nogenlunde mentalt stabil, og det lyder som om, du har brugt din ferie fornuftigt. Jeg har også spist masser af chokolade – og chips – og slet ikke blogget, det har været ganske dejligt, og jeg har lovet mig selv ikke at have dårlig samvittighed.
  Highfive til alle os, der forstår at feriere den ned til slap!

 3. Jeg elsker dine indlæg. De giver altid et smil på læben.
  Det lyder som et super dejligt spa-arrangement dine døtre har gang i. Nyd det – og chokoladen 🙂

 4. Er lidt glad for din kommentar om at man, da børnene var små godt kunne være lidt glad når ferien var slut. For med tre børn på 8, 6 og 2 år længes jeg bestemt efter at komme væk, og får helt dårlig samvittighed over beskrivelser af lækre ferie, fordi vores som regel drukner i skrig og skrål og søskende der prøver at tage livet af hinanden…. dejligt at der er lys for enden!

 5. Jeg glæææææder mig til at have store børn! Bortset fra at det har jeg om lidt, men også næsten lige fået en lille (altså han er fyldt ét år nu, ik, men du ved, han er jo lige kommet), så der har jeg vist skudt mig selv i foden. I hvert fald i forhold til det med at kunne noget med dem alle på én gang, som er lige hyggeligt for alle, inkl. mig selv. Det har fiseme fået lange udsigter nu.

  Til gengæld benytter jeg mig voldsomt af, at han endnu er så lille, at han fatter hat, og han derfor godt kan se med på serier, som er uegnet for børn under 15 år. Det burde jo hedde “Uegnet for børn fra 2-15 år”.

  Men det lyder virkelig som alletiders ferie, og jeg håber ikke at hverdagen ramte jer alt for hårdt i går.

 6. Jeg synes, det lyder som en ret god juleferie med en ganske fornuftig og rimelig liste over ting, der blev gjort. Min/vores juleferie har bestået af stort set de samme “travle” gøremål. Det går jo ikke, at f.eks. chokoladen når at blive for gammel.
  Juleferien var faktisk så vellykket, at 2/3 af børnene stadig har problemer med at sove om aftenen og min mave- indtil videre i en hel uge – har været helt fra snøvsen pga den skæve døgnrytme og det travle program.

 7. Elsker det her skriv! Så er jeg heller ikke helt alene om ikke at have nået alt det jeg troede jeg kunne nå (på en super-afslappet-mindful-chill måde) i løbet af ferien.
  Nåede ikke rigtig noget. Men jeg fik nydt og slappet af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *