Om tyve år sammen

Den 9-9 er det præcist 20 år siden jeg mødte min lækre Ninjaman.

(Hele historien kan læses i den – foreløbigt – 28 afsnit lange føljeton).

20 år!! Vi har været sammen i næsten lige så lang tid som vi havde levet før vi mødte hinanden.
Egentlig blev vi først kærester et halvt års tid efter den dato, men da vi begge har følelsen af at vi nærmest væltede ned i en stor forelskelse fra allerførste blik, har det været den dato vi har forsøgt at fejre.

Men den niende september er også den dag hvor lægerne for to år siden første gang begyndte at tale om at de troede det kunne være kræft Ninjaman havde… Det halvandet år der fulgte har været urimeligt hårdt. Efter den store operation, hvor han fik amputeret en halv underkæbe, og sat et stykke skinnebensknogle med tilhørende væv, blodårer og muskler op i stedet, blev han siden opereret flere gange, for at lave nye gummer, tænder m.m.

Han har været så sej, men det har eddermaneme også været barskt, og det er forfærdeligt at være med på sidelinien og ikke kunne tage bare lidt af smerten fra ham undervejs. Vi er ovre alt det med operationer nu, så nu stikker frygten kun sit lede ansigt frem hvert halve år, når han bliver scannet for at se om det er kommet igen. Lige nu venter vi igen på scanningssvar, hvilket puster til al min søvnløshed og Zombie-mareridt – og vi har lyst til at tænke på noget andet.

Det virker så forkert at vores fine niende september er blevet smudset til med det fedtede cancerfinger-aftryk, og vi har talt om at vi burde stjæle dagen tilbage. Lave os en ny mærkedag oveni.

Feste det væk.

Da vi blev gift første gang var jeg højgravid, og vi havde hverken overskud eller økonomi til at fejre noget som helst, så det blev en stille, privat ting på rådhuset et par dage efter vores fire års møde-hinanden-dag. Vi blev surprisegift ved vores tredje barns barnedåb, en tilfældig januarsøndag, fem år senere. Mest fordi ting var lidt sorte på det tidspunkt, og vi havde brug for at fejre noget af det der stadig var smukt og fint. Der var mange gæster, og det var en god dag, men føltes stadig mest som babys dag og ikke helt vores. Blev heller ikke så vildt.

Det er måske lidt grådigt stadig at føle man har en stor kærlighedsfest til gode, når man allerede har giftet sig to gange med hinanden – men det føles lidt sådan.

Er det fjollet?

Jeg har ikke stor erfaring med festplanlægning. Før vi fik børn holdt vi tit fester, men det var mest noget med at invitere på gryderet og så tog folk selv bajere med.

Kan man holde en kombineret den-vilde-bryllupsfest-vi-aldrig-fik-holdt/fuck-cancer fest, for ca. 50 mennesker i en have, sådan lidt uformelt, og ikke alt for dyrt, og få det til at slette det grimme?

IMG_0772

20 år – lyder det ikke ret vildt?

(Visited 84 times, 1 visits today)

34 thoughts on “Om tyve år sammen

 1. Det synes jeg ikke, det kan da aldrig være grådigt at fejre kærlighed ❤️
  Vi holdte festen på vores to-års-bryllupsdag, og jeg følte også, det var lidt fjollet – men det var simpelthen den skønneste fest. Vi blev badet i kærlighed! Det var så skønt at være omgivet af dem, der elskede os allermest, og bare slippe hverdagen i nogle timer. Det var lige midt i baby-perioden med den første, så det var der brug for.
  Så hvis I har råd – så gør det! Hvis der er råd til serveringspersonale (måske jeres ældste og nogle af hendes veninder vil gøre det for en 50’er i timen… Og så bare en enkelt voksen til at koordinere dem), så kan I bedre slappe af. Det er helt klart pengene værd (både kærlighedsfest og at uddelegere opgaven med at få mad på bordet, få det i opvaskeren og sørge for, at der er fyldt op med toiletpapir)

 2. Jeg har ikke noget festinput, men vil bare sige, at jeg er så vild med jer, og I fortjener en million fester og en fremtid helt uden kræftfrygt.

  • Årh du er så dejlige Anne. I lige måde – det med at være vild med dig og ønske dig godt helbred

 3. Man kan aldrig holde for mange (bryllups)fester. Vi holdt noget receptionsagtigt i et fælleslokale med en af vores venner som koordinerede et par store piger, der hjalp med det praktiske, da vi blev formiddagsgift på Rådhuset, da vores førstefødte var sølle 2,5 måneder. Jeg husker kun at det var en overvældende dag, at jeg ammede og smilede konstant og at jeg var helt overmandet af følelser og måtte forlade festen før alle andre. Så jeg gad godt fejre det igen. Og igen. For det er squ fedt, når man har delt verden med en anden person i evigheder og stadig synes den person er toppen 🙂 Så hold endelig en fest. Det behøver jo ikke være prangende for at være fedt. Gryderetter er også stadig et hit 😉

 4. 20 år skal da fejres!
  Uden at sige for meget, så er jeg ret sikker på, at alle gæster gerne vil tage en ret med hver til en stor buffet. Så skal I kun tænke på drikkevarer og service. Plus man få noget mad, som man ikke selv ville have lavet 🙂
  Håber I får den bedste fest.
  kh. Birgitte

 5. Man kan aldrig være for grådig på fester og glæde!!! Hvis I ikke er til ta-en-ret-med-til buffet, så kunne I snakke med sådan en bland-selv-salatbar. A la Det grønne Køkken og lave en aftale om at købe alle mulige salater i store portioner. Mit bud er at I for 3000 kr snildt har tilbehør til 80 personer. Så finder I et godt tilbud på nogle store stege som I langtidssteger i egen – og måske – bnaboens ovn. Griller måske nogle pølser? Et par venner medbringer hjemmebagte flutes, måske? Og så udskriver I en kagekonkurrence med en lækker flaske champagne som præmie! Voila – mad til 80 for under 5000 kr.
  Rigtig god fest – uanset hvad I ender med!

  • Fedt! Tak for tip! Holder du mange fester? Inviter mig næste gang, det lyder aå hyggeligt!:)

 6. Jo altså – vi blev gift på rådhuset for 10 år siden 16 juni 2007. Praktisk men knap så romantisk. I år har vi så 10 års bryllupsdag på netop den dag og har inviteret 50 venner og tætteste familie til bobler og canaper efter at vi bliver velsignet i Vor Frue kirke. Jeg glæder mig helt vildt til bobler, fest og lykke – og det koster ikke mere end knap 20000kr.

  • invitation som følger: For 10 år siden blev vi gift, mere eller mindre planlagt, da vi alligevel skulle have familien på besøg for at fejre Cecilia.
   10 år, nu to børn, og en masse oplevelser rigere vil vi godt dele vores dag med alle jer, som vi aldrig nåede at have med første gang.
   Så nu hvor vi indvier Gud i vores lille ægteskab, inviterer vi på Bobler og Pindemadder.
   Vi starter i Vor Frue Kirke fredag den 16.juni kl. 16.00 hvor selveste Natkirkepræst /”DJ-præsten”/en kær ven fra gymnasiet vil velsigne os. Efterfølgende er alle inviteret til residensen på … hvor vi disker op med masser af bobler både i glas og humør og lidt til maven så boblerne ikke stiger os for meget til hovedet!

   Her bruger vi jo alle pengene på mad og bobler.

 7. I skal da holde den vildeste fest med dans, drinks, musik og kærlighed! Nu er jeres piger så store at de kan hjælpe, Kreagirl kan stå for pynt og borddækning, de andre piger kan hjælpe med maden og baren. Lidt som at ha et partyplanner team. Jeg har lige været med til at holde en mexicansk fest med med tacos, grillet majs med koriander, chili og lime, margaritas, sol øl i baljer, farvestrålende pynt og lamper, pindeis med sprut i og dejlige mennesker i festligt tøj ( og hatte, overskæg og nogle med Kahlo øjenbryn). Du kunne evt lave et samarbejde med spiritus/øl så baren er gratis. Jeg ville i hvert fald elske at læse om jeres fest, også som sponsoreret indlæg.

 8. Sørg for at få fejret. Uanset budget. Vi er tussedårlige til det, og er bare så mange fester bag ud – bryllup, dåb, nonfirmationer, 50 års fødselsdage, sølvbryllup. Måske bliver det først, når vi skal begrave hinanden, og det bliver jo lige så besværligt som alt det andet, for vi har for længst meldt os ud af folkekirken. Men måske, måske den allersidste fest? Så bare gør det nu: Have, posefest og sammenkogt ret. Jeg ønsker jer et smukt festfejr.

 9. Gør det!!!! Og det behøver ikke være dyrt – det er selskabet der tæller ? Og anledningen ❤️❤️ Vi er indtil videre blevet gift en gang på rådhus – med sorg over mistet datter + glæde over ny datter i maven = forvirrende, rørende, underlig, følelsesladet super dejlig dag – vi blev kirkeligt velsignet på vores kobberbryllupsdag – som var så flink at falde på en lørdag. Nu med 4 levende børn, og vi blev velsignet i kirken hvorfra vores første datter blev bisat og resten af børnene døbt, af den samme skønne præst, der havde taget sig af alt det andet. Også virkelig en skøn og bevægende dag, omgivet at familie og venner der har fulgt os siden vi mødte hinanden. Stor men ikke dyr fest bagefter. Kan SÅ meget anbefales ⭐️⭐️⭐️ ??cancer – ❤️???? til kærligheden….

 10. Ja! Fest!
  Jeg er faktisk ret god til at lave salat, så jeg tager en sort affaldssæk blandet salat med – nok til 80 mennesker mindst. Ninja blander drinks, nogen koger ris, så mangler vi ikke meget!
  FEEEEEST!

 11. Jeg læste en artikel om et par, som havde 40 års bryllupsdag eller sådan noget. De tog hvert 10. år til Hawaii og blev gift på ny og foreslog at alle par skulle overveje om de ville tage 10 år mere sammen. Så jeg synes det lyder fedt med bryllupsfest ?

 12. Ja til fest! Ja til kærlighed! Ja til at tage dagen tilbage og fylde den med alt det gode!
  Det eneste fest tip jeg har er: NYD DET!

 13. Jeg synes faktisk der er alt for få fester med gryderet og øl efter vi er blevet voksne og alle har fået børn! Jeg synes ofte de sjoveste fester er de simple arrangementer, hvor fokus er på samværet og hyggen. Og kolde øl! I har da en masse at fejre og det ville være synd ikke at dele det med venner/familie, fordi I ikke har råd til kaviar og champagne! Jeg forestiller mig de fleste i jeres vennekreds ligner jer, og ville I ikke glæde jer til en fest med sammenskudsgilde/simple retter, sjove mennesker og en enkelt kold eller ti?!? Jeg ved, jeg ville! Og jeg ville glæde mig langt mere til en uhøjtidelig fest med gode venner end en fest med fem fornemme retter, dyre vine og høflig konversering

 14. Ja sgu, selvfølgelig kan I det! Man kan aldrig holde for mange fester for at fejre kærligheden og glæden. Med alle de mange super gode forslag kan det kun blive en forrygende fest ?

 15. Fuldstændig enig med de andre; den fest skal naturligvis holdes! Om det så bliver med chips, gryderet og/eller fri bar er jeres kunstneriske frihed. Da vi blev gift for snart 26 år siden, havde vi hverken penge eller mennesker nok til den helt store fest. Men da vi havde været gift i 12 år, holdt vi den vildeste fest i et telt i haven, med serveringsdamer I køkkenet, drikkevarer i en trailer fuld af is & Elvis som kom og sang. Det bar skideskægt & en helt fantastisk måde at fejre kærligheden på. God fest til jer ❤

 16. Først tudede over dit indlæg jeg ovre på Sneglcille, nu tuder jeg her. Åh altså. Jeg ønsker jer en kæmpe og dejlig kærlighedsfest. PS i år har jeg også været sammen med min kæreste/mand i 20 år. Det er længere tid med ham end uden ham ❤

 17. Jeg glemte at skrive at vi havde købt en kæmpe Piñata og det var altså sjovt at “slå katten af tønden” på Meximaner efter et par drinks. I er jo så krea at det nok ville være et sjovt projekt for pigerne at lave jeres egen i papmaché. Hvis i går med Mexitema har jeg gode opskrifter på joller canitas (en slags mexicansk pulled pork på grill) og veggietacos med grillede søde kartofler, guac, pico del hallo og røget chilli ?. Og det var ret billigt at lave!

 18. Jeg har også lige “fejret” 20 år med min mand. Dvs vi har ikke fejret det rigtigt. Der er alt for meget andet der fylder som fx vores datters 18 års og sønnens konfirmation. Men altså man kan IKKE holde for mange fester. Sammenskudsgilder er altid fede – også fordi jeg hellere vil medbringe mad og sprut og så slippe for at skulle finde på en gave som værterne alligevel selv kunne købe eller risikerer at få 30 af. Så bare kom i gang 🙂

 19. Gør det, gør det, gør det! D.9/9 i år er endda en lørdag, så det er tid til at stjæle jeres dag tilbage<3

 20. Do it! Man kan da ikke blive gift for mange gange (med den samme)!!!
  Kobberbryllup og sølvbryllup burde have et spontanbryllup eller to tilføjet ❤️

 21. Gør det!! Fejr hinanden og kærlighden og livet i sig selv!! Jeg står på den anden side og ville ønske at vi havde holdt flere fester og fejret hinanden mere. Det er ikke en mulighed længere, for han er her ikke til at fejre det – jeg vil stadig fejre kærligheden og livet og ham, men han mangler i det og det gør det bare til noget helt andet end hvis vi havde været fælles om det…

  Det kan ikke siges nok – det er om at leve i nuet og nyde hvert eneste kostbare øjeblik, vi ved aldrig om vi får flere…

  • For fanden da hvor din kommentar rammer mig! Hvor er jeg ked af det på jeres vegne

 22. Om man kan tillade sig at holde bryllup igen for tredje gang,spørger du ?

  Hell to the yes!

  Og hvis du ikke selv synes, du har nok grunde, så er nogle her:
  1) I er stadig sammen. Efter 20 år. Dét er i sig selv noget at fejre
  2) I er stadig sammen. Efter 20 år, 4 børn, stress og kræft. Det skal fanme fejres.
  3) Det er meget meget smukt at blive ved med at vælge hinanden til, ved et aktivt tilvalg og et JA. Der er alt for mange mennesker, der bare lader stå til og hverken går eller fejrer at de bliver.
  4) Susse Wold og Bent Mejding har været sammen i 40 år og gifter sig – vist nok – igen hvert 7 år på Hawaii. Bare for at blive ved med at sige: “JA, jeg gider dig godt”. Så kan du også og pkt 3 gælder stadig
  5) Du har en ret stor og ret populær blog. Det ville undre mig meget om ikke du kunne køre spons på hele lortet. Det synes jeg, du burde.
  6) Har jeg glemt
  7) Man kan aldrig få for mange fester. Eller fejre gode ting nok
  8) Sammenskudsgilde trænger til at få revival. Som de andre skriver: Bed folk om at tage en ret med i kategorierne “Forret – hovedret – dessert” . Så er den del fikset.
  9) Den 9/9 er en lørdag. Det er et tegn på, at I skal holde den fest.

  Og ja, jeg kan godt den dag 😉 😀

  God fest! Fejr livet, kærligheden og hinanden. Vi ved ikke hvornår vores nummer bliver trukket ud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *