Om hvordan man laver børn, og gakkede tegninger

Min næstyngste datter har den sorteste humor og særeste fantasi, og siden hun var ganske lille har hun kunnet tegne tegninger der er overraskende sjove. Det sker ikke sjældent at jeg sidder og fniser kaffe ned i tilbudsaviserne, når jeg opdager surprisetegninger som fx disse og her på det seneste har hun arbejdet en del med vegetarpropaganda.

“Jeg er ved at lave en manual til hvordan man laver børn!” oplyste hun for nogle uger siden, og jeg blev lidt bekymret, da detaljegraden i hendes tegninger ofte er stor. Tegningen blev færdig i går – den er noget krøllet, da hendes temperament er lige så kraftigt som hendes talent, og kuglepennen ikke altid ville som hun ville – men den fik mig  til at grine virkeligt højt.

IMG_1201

Den starter, som alle gode opskrifter, med en fængende overskrift.

IMG_1202

De første ingredienser når man laver børn, er åbenbart ler og juice.

IMG_1203

Der bliver æltet af en kat….

IMG_1204

Ler/juice blandingen formes omhyggeligt af et arbejdshold af katte.

IMG_1205 IMG_1206

Her kommer så en gennemgang af hvordan man planter tulipaner, og venter på de vokser op. Denne del fattede jeg ikke helt, før næste billede:

IMG_1207 IMG_1208

Her bliver de små børnefigurer først bagt, og dernæst gnedet hårdt på maven med de nyhøstede tulipaner.

IMG_1210

Der næst dækkes den lune, tulipan-gnedede baby med stumper af knækbrød.

IMG_1211

I løbet af ti minutter suger babyen knækbrødsstumperne til sig.

IMG_1212

…og så er den faktisk klar til at blive pakket ned til de kommende forældre.

IMG_1213

Pakken leveres til døren af en fisk (med negle?). Og sådan laver man så børn.

(Visited 246 times, 1 visits today)

27 thoughts on “Om hvordan man laver børn, og gakkede tegninger

 1. Ge-ni-ALT! Virkelig fantastisk fantasi, hun har. Mon hun/I har læst “Mor har lagt et æg” af Babette Cole? Der er i hvert fald også både noget med at bage børn og plante børn og en drage, som leverer børnene i en kasse.

  Om få år overtager hun Marens stribe i Politiken. Siger det bare. 😉

  • Elsker i øvrigt også, hvordan hun virkelig har fanget tegneserien som medie og lavet en tydelig progression i billederne med tulipanerne fx. og det at hun zoomer ind på fiskehånden (med neglen – lidt foruroligende, egentlig), der ringer på døren. Hun er en meget dygtig fortæller med sine billeder. Hvor gammel er det lige hun er?

   og så er trøjen med teksten “Cats and the city” også ret fantastisk. Armen jeg er fan! Hvor kan jeg købe et originalt værk?

   • Tak – er selv enig! Hun er ti år, men har egentlig været så sjov i årevis. Underligt absurd tankegang

 2. Hold nu op hvor er hun dygtig! Og hvor er det gennemarbejdet… Hun er jo fantastisk til at fortælle gennem billeder…

 3. Shiiiiit, hvor er det sjovt og kreativt!
  Jeg håber at du gemmer alle hendes kreationer 😀

 4. Hold nu op en misundelsesværdig fantasi det barn har 🙂 Helt igennem fantastisk tegneserie – venter spændt på mere fra hendes hånd.

 5. Tårerne triller ned af kinderne på mig! Det er simpelthen den bedste forklaring jeg til dato har set, det er et vidunder at alle ikke laver børn hele tiden, for det villa da om noget skabe god stemning.

 6. Hold nu op, hvor er det fantastisk sjovt og dygtigt!

  Min mand og jeg er i fertilitetsbehandling, og med alle turene på hospitalet, hormoner, scanninger, skiftevis høje og skuffede forventninger kan de nogengange føles omtrent så absurd som din seje datter fremstiller det. Hun rør noget helt dybt i mig, for selvfølgelig kan børn være lavet af juice og tulipaner, ligesom de kan laves i et soveværelse og af læger på et hospital. Jeg klukler og græder lidt imens. Det ser ud til at I er nogle utroligt seje forældre, der er dygtige til at lade jeres børn udvikle sig til kreative, empatiske væsner, der rør ved noget aller inderst inde i følelseskammeret uden at de nok ved det.

  Giv hende et knus fra en fremmed, der har fået lidt ny energi til at følge drømmen.

  • Hvor er det bare den sødeste kommentar. Jeg er så ked af at jeg ikke fik svaret ordentligt da du skrev den – overvejede at maile dig, men glemte det. Undskyld! Jeg håber sådan det lykkes for jer, snart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *