Om tjekket taskepakning

Jeg har aldrig nogensinde været tjekket nok til at pakke forudseende. Eller bare praktisk. Ninjaman er på samme måde, og opdagede fx flere år gamle personalemøde-referater i den taske han slæber med sig hver dag, da han ryddede op i den.

Vores barn nummer to er meget ligesom sine forældre, og barn fire pakker altid særdeles store, men upraktiske, mængder ting i sin taske, når vi skal noget. Barn et og barn tre derimod – DE er værd at hyre til sit hold, når zombieapokalypsen rammer os!

Da vi i sommer var på Sicilien med (fantastiske) Gulliver rejser, besøgte vi en af dagene en lækker lille chokoladefabrik. Det smagte så godt, at jeg kun fik taget et enkelt foto – af et barn, der var lige så begejstret som jeg var.

IMG_1218

Det var en ekstremt varm dag turen var planlagt på, så der var flere fra vores rejsegruppe der valgte at blive i poolen, men jeg ville gerne afsted sammen med to af mine piger, og vi fik nasset os til en plads i en af de biler der kørte derhen. Det var en rigtigt hyggelig biltur – lige indtil et barn begyndte at sige opkastelyde fra bagsædet… Jonas, der kørte bilen, og jeg så desperat på hinanden, og jeg begyndte at rode febrilsk i min håndtaske – selv om jeg godt vidste at den primært indeholdt slikpapir og rod og ikke noget man effektivt kunne bekæmpe opkast med.
“Jeg ordner det” sukkede ældstebarn og fik forsynet det sløje barn med både brækpose, drikkevand, mintpastiller og vådservietter, fra sin medbragte bæltetaske, mens jeg stadig sad og fedtede med noget slikpapir, og overvejede om det kunne hjælpe noget. Dyb respekt her fra!

“Må jeg ikke nok tage et billede af dit taskeindhold til min blog?” spurgte jeg næstyngstebarnet i går, da hun reddede dagen ved at trylle servietter op af sin bæltetaske. Hendes lillesøster havde syltet sig ind i is på havnen, og der havde været lang vej hjem med sådan et fedtet barn.

“Kun hvis du viser din taske også!” fnes hun.

Nu har jeg jo set hvordan smarte modebloggere ofte tager dekorative billeder af deres taskeindhold, og jeg vurderede at hvad jeg end havde i min taske, burde kunne arrangeres bare lidt pænt.

Jeg tog fejl…

Min taske er en min moster engang fik syet i Cambodia. Den er i min yndlingsfarve, og er stor nok til at kunne rumme både min iPad, benvarmere og varme trøjer til hverdag, så jeg er ligeglad med om folk synes den er pæn, for den er så praktisk.

IMG_1216

Her til morgen indeholdt den disse praktiske ting:

IMG_1217

En vante og en handske. Begge til højre hånd. Min telefon. Tre løse tyggegummi. En stor muslingeskal(?). Spisepinde, ikke brugte. En billet til et museum. En blyant og et kladdehæfte med noter til min roman. Et batteri. Et medlemskort til børnenes trafikklub. En glimmerlim. Og ret store mængder slikpapir og kassebonner.

Den blærede lille spejdertype-unge åbnede sin nydelige bæltetaske, og fremdrog følgende, i nette små bunker:

IMG_1214

Notesblok, servietter, vådservietter, tørshampoo, hånddesinfektionsgel med kirsebærduft, kam, læbepomader, mønter, en lille flaske vand, buskort og mobiloplader.

Hun er en fjerdedel så gammel som mig, og jeg er under en fjerdedel så tjekket som hende… Godt hun er på mit hold, når zombierne kommer!

(Visited 59 times, 1 visits today)

17 thoughts on “Om tjekket taskepakning

 1. Nåmn, zombieapokalypsen HAR altså ramt os, og jeg ville fandme (undskyld!) gi’ guld for at ha’ din datter på mit hold! (http://skøreliv.dk/?p=1952) – kan hun hyres sådan på timebasis, eller på bestemte køretursstrækninger? Vi betaler godt, promise!

 2. Ku hun ikke lave kurser på fx AOF om taskepakning? Min taske er altid spændende på den lidt nervepirrende måde at tjekke ud, men er helt sikkert ikke egnet til fotos. Og jeg gad godt lære tricket.

 3. Åh gud – jeg prøvede at læse dit indlæg højt for min mand, men det gik helt i kludder, fordi jeg grinte så meget at jeg græd ? Hun er jo overtjekket – jeg kunne i hvert fald også godt lære lidt af hende!
  Kh Rikke

 4. Gud hvor er det sjovt det her indlæg. Jeg var med samme tog som du og to af dine piger den anden dag og jeg kan genkende din datters taske, husker også at hun fortalte dig at hun havde servietter med sig! Næste gang tager jeg mig sammen og hilser på jer! Tak for din blog 🙂

  • Hvor er det sjovt! Kan slet ikke huske vi talte om servietter ;). Men kørte ganske rigtigt i tog med mellempigerne i lørdags, på alenetur med kun de to. Og hendes servietter kom faktisk også handy ind den dag;)

 5. Ha ha en total sej pige du har:-)
  Jeg tror også min datters taske indhold er ret meget mere tjekket end min.
  Aften hilsner.

 6. Jeg bøjer mig i støvet for jer der har frembragt så tjekkede unger (; Jeg satser på, at det også er det, der sker herhjemme – som en slags modreaktion…

  • Ja det er nok en modreaktion. Ville ønske de også modreagerede med oprydningsvanvud – er ikke sket endnu

 7. Er med på din datters hold og er blevet hånet meget for det, fordi jeg siden jeg var ca. 8 altid har haft totalt “survival kit” med. Dengang var det i form af lommekniv, blyant, synål og tråd, nu er jeg mere i retning af hundeposer (ja, de er superpraktiske til bananskræller, brugte servietter – og nok også opkast, det har bare ikke været aktuelt endnu), vådservietter, kleenex, saltvand, håndspray, plaster, flåtfjerner, vand, kiks og power bank.
  Kan godt selv læse, at jeg er lidt langt ude, men det har altså ofte været nyttigt, og på studietur med mine meget yngre medstuderende for et par uger siden var det flere gange relevant. Så må jeg tage med, at jeg nok blev regnet for lidt “moragtig” – skulle have læst din indlæg inden;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *