Om dokumentering – vind en CEWE fotobog

konkurrencen er slut – vinderen blev gravidgrahvad. tillykke!

sponsoreret indlæg.
Det her er så langt jeg er nået, i den “Barnets bog”, der tilhører mit barn nummer tre.

IMG_1044

Hun vejede åbenbart 8,6 kilo på sin første fødselsdag, og var – så vidt jeg kan se i hendes to ældre søstres bøger – klart den tungeste et årige vi har haft her i huset. Det er ni år siden jeg sidst skrev i bogen, og jeg har glemt de fleste af de detaljer der skal med i den.

Dog kan jeg huske at hendes første ord, øretæveindbydende nok, var “far” – hvilket virkede sært uretfærdigt, når nu det var mig der havde brugt en hel efterårsnat på at mase hendes tykke fire kilo tunge krop ud gennem en af mine sartere kropsåbninger.

Hendes lillesøsters “barnets bog” har slet ikke været åbnet… Sammen med de to skotøjsæsker fyldt med udprintede fotos der skal klippes til og sættes i album, er de min evige dårlige samvittighed.

IMG_1031

Skotøjsæskerne indeholder fotos fra 2006 til 2008. Allerede i 2010 jamrede jeg over at jeg nok aldrig fik sat dem i album, og for evigt ville være bagud med dokumentering af mine ungers liv. Det tager jo en hel aften at udfylde bare et par sider i sådan et klip-selv-album, og jeg har bare så sjældent aftener i overskud…

I dåbsgave til mindstebarnet fik vi et gavekort til CEWE fotobøger.

Jeg lavede en hel fotobog, med flere hundrede fotos i, på en enkelt aften, og da det ankom med posten blev det børnenes yndlingsbog.

Siderne tåler fedtede børnefingre og formatet er meget nemmere at sidde med end mine kluntede gamle fotoalbums, og de bøger jeg har fået lavet siden er nogle af de mest “læste” bøger vi ejer. Mellempigerne valgt at få læst fotoalbums højt til godnatbog så mange gange at jeg nærmest kan huske dem udenad. Hvilket er pissehyggeligt.

IMG_1032

Jeg er vild med hvor nemt det er at lave, og hvor tilfredsstillende det er at eje! Når jeg tømmer mit kamera med jævne mellemrum, smider jeg ofte billederne direkte ind i en fotobog, som jeg gemmer på computeren, og så bestiller når jeg har en hel bog.

Det er nemt at arbejde med forskellige layouts, man vælger selv hvor mange fotos der skal være på hver side, billederne kan beskæres, og der kan tilføjes fx klipart og tekst i alle farver.

Så godt nok har jeg stadig ikke fået skrevet en pind i ungernes “barnets bøger”, men jeg har omfattende dokumentering af deres barndom i fotobøger – og i kælderen har jeg en kasse til hvert barn, som jeg jævnligt smider gemmeværdige tegninger, yndlingstshirts, tabte tænder og andet ned i.

Eneste ulempe er måske at jeg er begyndt at tage irriterende mange billeder bag fra – så bagsiderne på mine fotobøger kan komme til at se sådan her ud:

IMG_1033 IMG_1035

Alle vores fotobøger har en bagside, med fotos af folk set bagfra.

(Der er dog overraskende mange bare numser i blandt, så disse to er de eneste jeg viser på blog!)

Nå. Er der andre end mig der er lige så dårlig til at skrive i “barnets bog” eller komme til bunds i skotøjsæsker med fotos?

Så har I lige nu muligheden for at vinde jeres helt egen fotobog fra CEWE FOTOBØGEREn af Jer vinder et gavekort på 500 kroner, som kan bruges på en eller flere CEWE fotobøger, efter eget valg og design! Konkurrencen løber frem til d. 7-3.

Alt man behøver gøre, er at skrive en kommentar her nedenfor, med hvad man selv har dårlig samvittighed over ikke at få gjort. Vinderen findes ved lodtrækning.

 

(Visited 93 times, 1 visits today)

90 thoughts on “Om dokumentering – vind en CEWE fotobog

 1. Jeg har evigt dårligt samvittighed over ikke at få broderet mine forældres sølvbryllupsgave færdig – de kan fejre 34 års bryllupsdag til sommer..

 2. Dårlig samvittighed… jeg arbejder på at slutte fred med de ting, jeg ikke får gjort, ud fra rationalet, at så er de nok ikke så vigtige. Til gengæld vil jeg så gerne, her ti år efter vi er flyttet ind i huset have malet den halve dørkarm, som uvist af hvilket grund, ikke kom med, da vi ellers malede hele huset!

 3. Jeg er selv vokset op med fotos i album,som min søster og jeg brugte mange timer på at kigge i. Jeg har både fået printet fotos og indkøbt albums, men det er som om billederne bare ikke finder vej ind i de albums. Så dit indlæg prikker til min dårlige samvittighed,men også til min lyst til at prøve at lave en fotobog i stedet. Du får det til at lyde så enkelt – selv for en teknisk udfordret type som mig. Nu vi er ved den dårlige samvittighed har jeg lovet mit ældste barn at sy et Ronja Røverdatter-kostume til fastelavn. Det er på fredag. Jeg har endnu ikke købt stof til projektet. Eller fået lagt de fem skørter i mellembarnets Elsa-kjole op,også til på fredag. Yngste barn har nemlig kastet op non-stop siden lørdag morgen, så jeg har vasket virkelig meget tøj. Så aktuelt har jeg dårlig samvittighed over mange ting, som jeg ikke har nået siden lørdag morgen. Sy fastelavnskostumer,søge jobs,støvsuge og spise grøntsager. Min vaskemaskine har jeg til gengæld ikke forsømt,og det er jo altid noget.

 4. Tak fordi jeg ikke er alene med at være bagud. Jeg har dårlig samvittighed over ikke at været kommet til have lavet “mine første år” til min søn, der fylder 7 på søndag. Billederne eksisterer og jeg har skrevet en masse sjove iagttagelser med jævne mellemrum, så det er bare at gå i gang…. Hans lillesøster på knap tre er endnu dårligere stillet – der har jeg intet noteret om første ord, første skridt osv. Jeg er også halvvejs med en broderet julekalender-sok til hende, må vist hellere se at komme i gang med at arbejde!

 5. Barnets bog? Jeg har ikke engang fået lavet ældstens. Og hun bliver 13 lige om lidt!

  Men min evige dårlige samvittighed er arvetøj. Jeg har to sorte sække med babytøj i kælderen. Men jeg har ikke fået taget mig sammen til at sortere og vaske, så yngsten er vokset ud af de første 3 størrelser. Jeg burde VIRKELIG komme i gang!

 6. Jeg har aldrig fået lavet mine barnets bog færdig – den første fik jeg købt ind og sat lidt i. Nummer to købte jeg. Og har fyldt med små post-its.
  Men det jeg virkelig er bagud med er vores feriealbums. Vi laver (lavede) et efter hver sommerferie/større rejse – og nu er det 3 store ferier siden… Og vi har lige haft en harddisk, der brændte sammen… såååå det er virkelig oppe over!

 7. Har en hel del fotobogsprojekter, der ligger og venter på mig, faktisk! Det har jeg svært dårlig samvittighed over… Det kunne have været rart, når vi får gæster, at vise dem en bog i stedet for at sige: “Du skulle have SET den rædderlige farve, der var på væggene, da vi flyttede ind!” – det fænger ikke rigtig…

  Er vild med fotobøger! Har kun fået lavet to indtil videre, men dem går vi til gengæld også igennem jævnligt (det er fra Frømandens første leveår). Særligt lige nu er det rigtig rart at bladre dem igennem for at se, at der måske er håb forude i forhold til det her styks baby, der holder os vågne og dovne for tiden. Det bliver snart sjovt, kan jeg se!

  Og hey, så kan det også være, jeg får tid til at lave en bog mere snart ?

 8. Jeg får dårlig samvittighed over nærmest alt, men heldigvis hænger det ikke ved så længe. På den anden side ville jeg nok bo renere, leve sundere og svare hurtigere på sms’er, hvis den gjorde.
  Jeg ville elske, at vinde bogen til min pæne mand, da han det sidste halve år har drømt om, at strikke en fotobog med alt hans kunst og design sammen❤

  – K

 9. Når det kommer til børnis, har jeg massiv dårlig samvittighed… over deres kost (for få gulerødder, for meget kage), mit eget overskud og min evne til at splitte mig i tre og give et stykke mor til hvert barn efter behov. Og så har jeg, naturligvis, dårlig samvittighed over den (digitale) billedbunke, vi lavede for seks (!) år siden og aldrig har fået forvandlet til en fotobog. Det kunne godt være nu…

 10. Sådan ca alt! Med to små børn som der kun er et år imellem – så er der godt gang i den, så alt ikke livsnødvendigt bliver nedprioriteret for en times tid på sofaen om aftenen. Denne uge er fyldt med sygdom, så dårlig samvittighed består bla. Over for min blære som snart burde få lov at gå på toilettet ?

 11. Jeg strikker på en trøje til min mand på tredje år i træk nu… han har vist opgivet nogensinde at få den. Den dårlige samvittighed nager og nager.

 12. Jeg har dårlig samvittighed over den hue, som jeg lovede at strikke til min kæreste i julen 2015, stadig ligger og venter på at jeg går i gang…

 13. Jeg har dårlig samvittighed over at have skrevet hundredevis af små minder ned om min datters første par år, mens jeg endnu intet har fået skrevet ned om min søn på 8 måneder!

 14. Jeg har virkelig dårlig samvittighed over hvor lidt vi er udenfor. Min søn elsker alt der foregår udenfor… Jeg foretrækker klart indendørs aktiviteter! Måske bliver det bedre til sommer når man igen bare kan åbne døren til haven uden at iklæde sig 80 lag tøj. Måske ikke.

 15. Mit problem er, at billederne aldrig kommer ud af computeren, telefonen eller hvor de nu er landet. Dvs vi når ikke engang stadiet med billeder i en kasse der ikke kommer i album. Jeg tror sådan en billedbog er eneste chance og den ville være genial til at dokumentere vores fantastiske ferie i USA sidste år 🙂

 16. Min dårlige samvittighed handler netop om fotos.
  Jeg får ikke taget nok i de rigtige situationer. Og dem jeg tager, bliver liggende til ingen nytte på min telefon.

 17. Jeg har ikke fået lavet ét eneste billede i papirform siden vi fik digital kamera i 2005 eller sådan noget. Jeg har også kun fået lavet en enkelt fotobog og kunne godt tænke mig at lave flere, for det er klart mere overskueligt end at fremkalde og klippe/klistre i bøger, selvom det er en hyggeligere proces.

  Dårlig samvittighed? Åh, der er så meget, og hvad skal man lige vælge. Altså fotos og barnets bog er da bestemt et sted at starte. Så er der også den dårlige samvittighed over at have ædt 3 flødeboller i dag. Den første var lækker. De to andre røg bare med i svælget, fordi de var der. Jeg nåede ikke at opdage, om de også var lækre.

 18. 1 halvvejs udfyldt Barnets Bog og 2 børn, der end ikke har bøger. 1000vis af fotos, der hober sig op digitalt. Samt en tidsskriftholder i reolen, der er ved at eksplodere i krøllede tegninger og hastigt nedkradsede babynoter, samlet over de sidste 6 år… Red mig!

 19. Lige fotobøger plejer at gå okay at få lavet. Vi laver en for hvert år, og vi er så glade for dem 🙂 Så vil elske at vinde et gavekort til cewe.
  Men det jeg har dårlig samvittighed over er sjovt nok også vokset siden jeg fik min lille datter for 5 måneder siden 🙂 Her i blandt vasketøj, rengøring, barnets bog! Osv… Suk

 20. Jeg har også dårlig samvittighed over at få lavet fotobøger fra de sidste par år.
  Men jeg burde også gøre hovedrent og vaske gardiner.
  Og så er min have invaderet af muldvarper, så her burde jeg også i sving.

  Flotte bøger du fremviser, håber selv at få lavet nogle:-)(
  Rigtig god dag til du og familien!

 21. Manglende rengøring af fodlister og nedvaskning af vægge i badeværelset. Jeg ville så meget synes at det var uhumsk, hvis jeg var gæst og bemærkede det! :S

 22. Det med at få fremkaldet billeder af min søn er også min dårlige samvittighed. Og faktisk også at få taget dem – det gør jeg heller ikke nok. Og jeg er endda professionel fotograf…!

 23. Jeg har lige præcis dårlig samvittighed over de der Barnets Bog, som ikke er blevet udfyldt ordentligt. Derudover altid dårlig samvittighed over ting som er gået i stykker og skal syes, hvilket jeg ikke får gjort.

 24. Pyha sikkert et emne at tage: dårlig samvittighed!!! Jeg har et styks barnets bog som jeg aldrig får lavet(hvilket jeg også viste fra starten), jeg ved ikke hvor meget håndarbejde jeg begynder på som aldrig får færdigt (inklusive et broderi til min mor da hun blev 40, hun bliver 60 i maj og det kommer aldrig til at ske). Og jeg kunne bliver ved?

 25. Jeg har dårlig samvittighed at min datters barnets bog er fyldt med lapper, der skal skrives ind…. Billederne er vi ikke nået til endnu og nu har jeg 3000 styks liggende på computeren, som om jeg nogensinde får dem sorteret ?

 26. Jeg har dårlig samvittighed over at jeg i nu mere end et år end ikke har fået flyttet billeder fra kamera og telefon til computeren.

 27. Jeg har megamegetdårlig samvittighed over ikke at have været på Moster-tur med min niece, som jeg havde forestillet mig, at vi skulle, når hun blev storesøster. (Det er nu 1 år siden lillebror kom til verden.. Men vi når det jo nok.. eller.. ?!) Så hvis jeg vinder, tror jeg ungernes mor skal have lov til at lave en fotobog til dem!

 28. Jeg lavede scrapbog. Der gik sport i den, således at der er veldokumenteret stort set alt indtil datteren blev 2, hun er ni nu og jeg har planer om at sætte niveauet så langt ned, at jeg liiige akkurat kan tage mig sammen til at dokumentere da hun lærte at cykle, startede i skole og var påfugl til fastelavn 🙂

 29. Med første baby på vej med forventet ankomst om 6 uger frygter jeg at den konstante dårlige samvittighed følger med. Jeg synes fotobøger lyder som en genial måde at få en familie bog på frem for en barnets bog ?

 30. Herhjemme har vi lavet en årlig fotobog siden vores bryllup for 8 år siden. Disse bliver jævnligt fundet frem, især af venner og familie, og det ville da være for fedt med et tilskud til 2016’er en! Jeg har dårlig samvittighed over at jeg aldrig har fået hæftet ender på et tæppe jeg hæklede for et par år siden … tæppet ligger i sofaen og er taget i brug, men har et farverige frynsehelvede på bagsiden!

 31. Jeg har dårlig samvittighed over snart at skulle fortælle barnet, at vi skal skilles. Og over at jeg aldrig har fået taget mig sammen til at lave fotobøger.

 32. Åh taktaktak for denne post.
  Har 6-8000 (!) uprintede billeder liggende på eksterne harddiske, tlf, Icloud, og har taget tilløb til at få printet hos Pixum i 1 helt år. Vores børn er 2 og 5, den mindste har et eneste printet billede af sig selv.
  Jeg må igang med de fotobøger.
  Må jeg samtidig anbefale touchnote. Genial postkort-app, som vi bruger til alle postkort og invitationer. Gemmer adresser og man kan selv sammensætte designs, endda med et billede som frimærke. Køber man en større pakke credits, sparer man en del.
  Igen tak – nu er mit enorme billedprojekt blevet en del mere overskueligt.

 33. Der ramte du lige er af mine ømme punkter.

  Jeg lavede en fin tyk fotobog til min ældste datter som barnets bog med masser af billeder og tekst. Lillesøster er nu over 2 år, og jeg er stadig ikke startet på en bog til hende.

  Jeg elsker at se i fotoalbums, og derfor vil jeg så gerne lave masser af fotobøger med alle vores billeder, men det går langsomt.

 34. Jeg har lige for tiden dårlig samvittighed over ikke at komme i bund med rengøringen herhjemme. Der er simpelthen så støvet og klamt og møgbeskidt, men … Girls er jo lige startet igen, såøh …

 35. Digitale fotos i mappevis der burde blive til fine fotobøger er også min årelange dårlige samvittighed. Selvfølgelig kan jeg ligeledes liste grøntsager der burde spises, oprydning i diverse overfyldte skuffer og skabe, indkøbte materialer til sy-projekter der burde produceres osv osv osv. Men fotos – jo, dem gad jeg da virkelig godt at have i en bog eller tyve.

 36. Barn 1. Er blevet konfirmeret med udstilling af barnets bog med alt fra graviditetsprøverne til navneforslag – billeder af ALT. Barn 2. bliver konfirmeret om 2 år, så jeg har ca. 700 dage til at ‘fake’ hans barnets bog ? Selvsamme barn 2 har en laaang liste af aktiviteter vi har trukket ham igennem imens han har været syg … årets forældre bliver næppe en pokal på vores hylde ? hjæææællp ?❤

 37. Min datter bliver snart 10 mdr og jeg har ikke fået skrevet et eneste ord ned til hende endnu = MEGA dårlig samvittighed!!!

  Men har da TÆNKT tanken om en Fotobog. ..?

 38. Jarh, masser af dårlig samvittighed der. Første barn er meget veldokumenteret. Nr 2 not so much. Især hendes “familiehus” med fotos til vuggestuen er et vildt hængeparti. Det er meningen børnene skal have billeder af deres familie de kan kigge på i vuggestuen. Nu har hun gået der i 7 måneder, og vi har endnu ikke skaffet billeder af klistret sammen. Jeg vil vildt gerne vinde.

 39. Puha, tror den dårlige samvittighed kommer med storken når man bliver mor. Der er mange ting som jeg ikke får gjort, jeg nævner i flæng. Barnets bog, ordentlig indretning af børneværelset, generel oprydning, hovedrengøring, rengøring og vedligeholdelse af pissedyr klapvogn som ligner noget en hjemløs knap ville gå rundt med, reparation af tøj (er så dårlig til at sy og giver så hurtigt op, men er for nærig til at gå til en skrædder). Det ville være så hyggeligt at lave en fotobog i stedet for at se på billeder på ipaden hver aften..

 40. Tilslutter mig koret af mødre med dårlig samvittighed over ej påbegyndte/ej færdiggjorte barnets bog/album mv. Det var som om der var uendelige mængder af tid med førstefødte, og siden hun blev storesøster som knap 3-årig for snart 11 år siden, har tid været en konstant mangelvare.
  Vil SÅ gerne være den heldige vinder af CEWE-konkurrencen.

 41. Min dårlige samvittighed er faktisk fotobøger over børnenes barndom, det gik fint med deres første år (de er født i 2010, 2012) samt år 2011 & 2012 i billeder. År 2013, 2014, 2015, 2016 og de sidste to ferier mangler stadig ?
  Faktisk får jeg dem kun lavet, når jeg allerede har betalt for en fotobog, hvor jeg så har 1 måned eller 3 til at få den lavet i, så sådan en gevinst ville faktisk være helt perfekt til mig ?

 42. Min dårligt samvittighed er min søn Mathias spurte for 3 siden om en minde bog om hans morfar min far som døde 3år siden minde bog skulle bruge til min datter var ikke så gammel. Men sorg det har gjort så ondt se på de billeder men har være lidt klar til det nu min far elsker dem rigtig højt min mor fortale at min far var bange for at min søn Mathias vil glemme ham tak for en dejlig ting du gøre

 43. Barn nr 2 har kun to sider i Barnets Bog. Ældste har endnu ikke fået fotobog fra sin konfirmation. Den var sidste år. Jeg er så dårlig til det. Kh Birgitte

 44. Ja det er den evige dårlige samvittighed. Har præsteret at ringe til lægen for at få oplyst tidligere højde og vægt…

 45. Jeg er sikker på at barnets bog er skabt for at give mødre dårlig samvittighed! ? Jeg har i hvert fald aldrig fået lagt så meget kærlighed i bøgerne, som jeg ville ønske, specielt ikke i lillesøsters ?? Men det plager mig nu mere, min far ikke har fået den luftballonstur, jeg gav ham i 60 års fødselsdagsgave… Han bliver 70 år næste år!

 46. Jeg mangler at få udfyldt barnets bog til min første fødte. Jeg har ikke fået fremkaldt billeder og har måske skrevet lidt om graviditeten. nu er jeg gravid med nr. to og min dreng er 3 år. Jeg tænker sådan en bog ville være perfekt til at få styr på min søns billeder fra fødsels til nu. Så kan jeg bruge min barsel på det – altså indtil lillesøster kommer. Hun har bare ikke at komme for tidligt! så når jeg det aldrig!

 47. Det lyder jo virkelig let, jeg har altid troet, at det var svært at få lavet sådan et fotoalbum og må også indrømme at jeg kun ejer fotoalbums fra min egen barndom…alle billeder ligger bare digitalt, hvor man ikke rigtig kan nyde dem på den fede måde.
  Jeg har dårlig samvittighed over at jeg har en kæmpe bogreol fyldt med bøger, hvor jeg stadig mangler at få læst halvdelen…til gengæld har jeg læst en stor del af bibliotekets bøger og reserverer alt for ofte nye bøger, selvom jeg har så mange derhjemme. Det er vist egentlig en lidt fjollet ting at have dårlig samvittighed over 🙂

 48. Jeg kunne fylde en A4-side eller to med alt det, jeg mangler at få gjort og har dårlig samvittighed over – både herhjemme og på arbejde!
  Men gavekort til fotobog ville være perfekt. Vi var for snart 4 år siden i Disneyland Paris, og jeg nåede faktisk så langt med at få lavet en mappe på pc’en med sorterede billeder af turen til en fotobog! Og så kom jeg ikke videre…
  KH Anne W.

 49. Jeg lavede næsten barnets bog færdig til hver af pigerne, og de har også fået hver deres fotobog med billeder fra deres liv i Grønland. På to-do listen står stadig fotobøger fra ferie i Tyrkiet (2014), ferie i Thailand (2015) og pigernes første tre år i Danmark…
  Nå ja, og hver gang jeg ser pigernes cykler, får jeg dårlig samvittighed over ikke at have fået skruet cykelkurven på den ene cykel fast. Og hver gang jeg kigger ud af skråvinduerne, tænker jeg, at de virkelig trænger til at blive vasket. Men nu ligger der jo sne på, såeh…

 50. Jeg har fotos helt tilbage fra da jeg var i Etiopien for over 9 år siden, jeg havde planer om at få i en fotobog. Det er bare ikke sket endnu… Så det vil være en kærkommen mulighed at vinde, for så bliver jeg nødt til at få det gjort. 🙂

 51. Årh. Jeg har aldrig fået købt en barnets bog. (Jeg vidste nok godt det aldrig kom til at ske) tilgengæld har jeg absurd mange billeder af min nu to-årige datter 🙂 en fotobog ville være kærkommen 🙂

 52. Jeg har også stakkevis af fotografier liggende, som aldrig er kommet i album. Så det er en ting!
  Men der er jo masser af ting, som jeg har dårlig samvittighed over; ikke at få læst nok med ældstebarnet, at ungerne ind i mellem får for meget skærmtid, at vores udhæng ikke blev malet i sommers, selvom det virkelig trænger osv.

  Det første kunne i det mindste afhjælpes, hvis jeg vinder 🙂

 53. Jeg har dårlig samvittighed over barnets bog og og 8 års fotobøger, men jeg er vist ikke den eneste.
  Af kreative projekter er det ellers den gamle juleklokkestreng som min mormor ejede, og som jeg kopierede ti mine to søstre, men som jeg ikke blev færdig med til julen for 5-6 år siden – og nu finder jeg ikke den rigtige blå farve og må starte forfra med begge to – øv, for der mangler så lidt.

 54. Jeg er også stor fotobog-fan, men kender ikke CEWE. Det lyder dejlig nemt!

  Min hang til nostalgi (og billeder) hænger i høj grad sammen med tabet af min mor, da jeg selv var teenager. I mit hoved er hun så levende, sprudlende og fantastisk, men jeg er virkelig dårlig til at få hende “fortalt” til mine børn. Det har jeg dårlig samvittighed over, og håber at deres nysgerrighed en dag vil lande der, med en masse gode spørgsmål, der kan overvinde min stumhed.

 55. Ha! det er også min evige dårlige samvittighed. Har digitale fotoalbummer, men ville være så fint at have bøger man kan bladre i.

 56. Jeg har dårlig samvittighed over netop det med barnets bog og billeder!! Jeg frygter jeg en dag mister alle de elektroniske billeder jeg har liggende, fordi jeg ikke har fået printet dem eller lavet fotobøger:-( Alligevel er jeg mega dårlig til at tage mig sammen til det i en travl hverdag… Ville derfor elske at vinde dette:-)

  Ellers er min største dårlige samvittighed at jeg har så svært ved at lege med min 4 årige… jeg kan simpelthen ikke sætte mig op til at lege alle rollelege han elsker! Jeg tænker altid, i weekenden tager jeg mig sammen, men når vi så når dertil, så gider jeg ikke. Vi laver heldigvis mange andre hyggelige og sjove ting sammen, men han vil bare så gerne lege far, mor og børn, politi og røvere osv. Haha:-) Han mangler søskende!!

 57. Men min store datter på 8 udfyldte jeg sirligt alle sider i barnets bog og skrev ned flere gange om ugen. Spoler tiden frem til nu hvor min baby’s på 11 måneder bog ligger næsten urørt hen. Har udfyldt det med fødslen men er ikke nået længere. Det nager lidt i samvittigheden at der er den forskel. Tiden er ikke den samme med 1 barn som med 2 det giver sig selv, men at se kontrasten af forskel på de 2 bøger er lidt for stor.

 58. Det vil eg gerne vinde. Har evig dårlig samvittighed over jeg ikke får lavet fotobøger… i forbindelse med skilsmisse står jeg uden ALLE billeder fra mit første barn lå i min mave til hans lillebror blev født og endnu et år frem. Jeg er så ulykkelig over det, at jeg ikke kan holde ud at beskæftige mig med det, MEN er kommet i gang med at begynde at tage billeder igen, og dem…. dem vil jeg gerne have printet i en fin bog. Det sker en dag om jeg vinder eller ej. … men ville være lækkert, om det kunne være nu.

  Jeg er gammel læser af din blog, og har skrevet sjældent i kommentarer, men det føles uhøfligt ikke at sige ‘hej’, når nu jeg skriver alligevel…. bedste hilsner

 59. Jeg har dårlig samvittighed over aldrig at få lavet hånd- og fodaftryk af min datter. Magter bare ikke lige alt det svineri, men burde virkelig.

 60. Åååårh, jeg græmmes! Jeg har lavet en fin bog til ældstebarnet, et voldsomt stort arbejde, jeg var meget stolt af at have udført. Også selv om det slet ikke er mig, det der med at klippe klistre og små beskeder 🙂 Desværre er jeg i den situation at jeg siden har fået to piger mere – og deres bøger er gabende tomme 🙂 En fotobog lyder som en god løsning 🙂

 61. Nej nej nej hvor er det lige det jeg mangler. Har også den størstes 1. år dokumenteret i album und alles…og så kom jeg ikke videre. Stakkels 2er! Det ville være den bedste løsning jo! Håber jeg vinder.

 62. Jeg har dårlig samvittighed over barnets bog, især til den yngste, OG over de manglende fotobog er. Jeg er nået til 2011, så kunne godt bruge de 500 kr på at blive mere up to date…

 63. Burde nok skrive jobsøgning som det allerførste. Men den dårlige samvittighed over netop ikke at have styr på billeder af barnet opleves tungere.

 64. Jeg har dårlig samvittighed over alt det jeg ikke får strikket, alle de mennesker jeg ikke får set, og over at nyde det, når jeg en sjælden gang er hjemme fra arbejde inden kl. 18 og bare nyder at jeg er alene……
  Jeg drømmer om at lave en fotobog til min søster – alle deres gamle ting gik op i røg, da lageret i Glostrup brændte.

 65. jeg vil gerne i gang med at lave barnets bog til mit andet barn – første barn har en fin bog, tror det er meget klassisk at have dårlig samvittighed over, at kun det ældste barn får en fin bog:) super præmie!

 66. OMG, jeg genkender alt for vel billederne taget bagfra…

  Jeg har masser af albums. Online. Ville elske at vinde..

 67. Jeg fravalgte bevidst en barnets bog og sagde nej til svigermors spørgsmål om hun skulle købe en til os. Min kæreste ville meget gerne have en of lovede højt og helligt at han nok skulle udfylde den. Det gjorde han også den første uge. Derefter 2 gange mere fordi jeg skældte ham ud. Nu er så MIG!!! der har dårlig samvittighed. Hmm.
  Men jeg vil gerne lave wn bog med billeder. De springer sjovt nok heller ikke i albummet af sig selv.

  Under min barsel tog jeg på ferie med en veninde og hendes barn. Ville elske at give hende en fotobog af “min første ferie” (og så køber jeg nok lige en kopi til mig selv )

 68. Dårlig samvittighed:
  Over at hade weekender hvor man er nogens mor
  Over at hade mit job, som holder mig fra at være nogens mor.
  Over at ønske sig et job der krævede mig indtil kl 20. hver aften.
  Over at efterlade børn i institution.
  Over at ønske at institutionen havde døgnåbent.
  Over at ønske et liv med arbejde langt, langt væk.
  Og til sidst: at have dårlig samvittighed over dårlig samvittighed.

  Hmm, der er vidst noget at arbejde med her…

 69. Åhr dårlig samvittighed BIG TIME her. Jeg har en søster på bor i den anden ende af verden og som så gerne vil følge med i mine ungers liv. Men jeg er SÅ dårlig til både at skrive og sende billeder. Kunne egentlig være en god ide at sende sådan en bog ned til hende og familien, så de ikke kun kender os fra et par ugers besøg hvert andet år….

 70. Jeg har dårlig samvittighed over det jakkeprojekt der nu har ligget i en pose i ca 15 år (!). Den dårlige samvittighed skyldes primært, at stoffet som jakken skal laves af er et meget flot stykke vævet uldstof som min farmor har foræret mig. Delene er klippet, så det bliver svært at få brugt til et andet knap så uoverskueligt projekt ? p.s. billederne af dine fotobøger har inspireret mig i en sådan grad, at jeg er i fuld sving med selv at lave en stak ?

 71. Vi overtog vores hus (som er gammelt og trænger til en kærlig hånd)for et halvt år siden, hvorefter jeg prompte valgte at blive gravid og stjernetræt – oveni et fuldtidsjob og en aktiv (læs opmærksomhedskrævende) 5 årig – dårlig samvittighed over ting, jeg ikke får nået er mit liv kort opsummeret!

 72. Det er nok at få taget billeder af ungerne på de lidt specielle dage… Og Barnets bog er jeg håbløst bagefter med!

 73. Jeg fik en Barnets Bog i barselsgave. Jeg fik aldrig skrevet et eneste ord deri, og sidste år da barnet var 4 år solgte jeg bogen på et loppemarked! Og jeg FORTRYDER!!!! Gid jeg havde skrevet i den- jeg kan jo ingenting huske nu?

 74. Jeg har altid elsket at kigge i billedalbums, men efter at billederne er blevet digitale, så får vi dem ikke længere fremkaldt… Vi har ellers sat som minimum, at ferier og børnenes konfirmationer skal fremkaldes – så det er min evig dårlige samvittighed.

 75. Jeg kan så meget følge det du skriver! Jeg har så mange billeder, som jeg ville ønske jeg bare kunne finde frem og kigge på, bladre igennem… Barnets bog, hmmm…hvad er det..? 😉 tror jeg har udfyldt fødselsdag, vægt og længde… Hehe.. Ja her bliver det heller ikke til det man kunne ønske sig..!

  Det jeg har allermest dårlig samvittighed over er at jeg ikke får besøgt vores ene tvillinge pige’s gravsted ofte nok.. :'( vi mistede hende da hun var 3 måneder… Vi savner hende ubeskriveligt meget! <3

 76. Jeg fik tvillinger for 6½ år siden og har endnu ikke fået fremkaldt deres fødselsbilleder og billeder fra deres liv, har så dårlig samvittighed over det, og er bange for, at billederne en dag er væk på vores kamera.

 77. Jeg havde planer om at lave en fotobog til den ældste søn da han fyldte 10 år…. Næste deadline er at få lavet en inden han bliver 18….

 78. Min datter fylder 18 år lige om lidt og jeg stoppede med at skrive i hendes bog da hun var omkring 10 år – min søn som fylder 15 (og derfor skal konfirmeres hvorfor jeg skal skrive en tale) hans bog har jeg skrevet i til han var omkring 6 år, så jeg har ikke fået skrevet de mange mange guldkorn ned, som jeg skulle have nævnt i hans tale…. Mht billeder så er de strandet år 2005 hvor min mand og jeg blev gift – dvs de er på computeren men altså…. jeg har ikke tal på de gange jeg har sagt til mig selv at nu…. NU skulle jeg altså tage mig sammen. Uden at tage mig sammen. Måske er det der fotobog lige det der skal til?

 79. Mine børn er hhv 11 og 7, og deres “barnets bog” ligner til forveksling din 3’ers :-/ Det kan jeg med jævne mellemrum plage mig selv med. Det værste er dog, at jeg INGEN billeder har fået fremkaldt, siden den første blev født – og nu kan jeg slet ikke overskue projektet. Og jeg har MEGA dårlig samvittighed over, om børnene så overhovedet vil kunne huske deres barndom, når nu deres uduelige mor ikke har sørget for håndgribelige minder til dem :-))

 80. At jeg har ikke haft tid til at lave et album af min søns billeder. Denne fotobog vil hjælpe mig meget til det, 🙂 <3

 81. Uhh kender det. Den stores barnetsbog er der kun udfyldt lidt i, men nåede en fotobog. Til den lille har jeg slet ikke købt en barnetsbog og har heller ikke nået fotobogen endnu. Så det ville da være en stor hjælp. Håber jeg stille kan nå at være med ☺

 82. Jeg har dårlig samvittighed over at vi er så dårlige til at tage billeder, få dem fremkaldt/lavet i bøger…
  Men mest af alt er jeg flov og ked af at billederne fra min søn var lille er gået tabt på en mobil 🙁 <3

 83. Jeg har dårlig samvittighed over, at jeg gerne vil have et spændende tidskrævende arbejde, på bekostning af tid med mine børn.

 84. Ud over det åbenlyse, som du nævner der, så er oprydning min dårlige samvittighed. Har især et bryggers og et soveværelse der trænger.

 85. Må man kun vælge en ting? De børnemøbler jeg begyndte at male i juni og som stadig kun har fået en gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *