Om voksen indretningssans

Jeg hentede et af mine børn efter en legeaftale, i et rent og nydeligt hus, hvor jeg blev budt på kaffe, i yndige Flora Danica kopper, med hjemmelavede kiks på matchende tallerkener til, af en meget venlig mor.

Vel returneret til eget kaotiske hus, så jeg sukkende ud over bunkerne af papirer, tegninger, sokker, aviser, bøger og brikker til spil; umage kopper og skårede tallerkener, og sagde til min mand:” det er som om nogle mennesker bare er mere voksne end os… Altså – det der med at bo tjekket, den sans har vi bare ikke. Selv toiletbørsten, tandkruset og sæbebeholderen på badeværelset matchede. Hvordan kan man have fantasi nok, til også at sørge for tjekket badeværelsesudstyr??”

Et barn overhørte mig, og smilede hemmelighedsfuldt.

Dagen efter fik jeg en pakke fra hende, indeholdende denne flotte fyr:
img_0551
“Du sagde til far, at I ikke har smarte ting på badeværelset, ikke? Ham her er ret smart, for man kan ligesom have vat inde i ham, og tage det ud af munden, ikke? ”

Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt vat-man gør min indretning væsentligt mere voksen – men jeg overvejer stadig at invitere tjekket mor her hjem, så jeg lige kan flashe denne badeværelsesdims som hun med garanti ikke har.

Den hedder iøvrigt Allan.

(Visited 55 times, 1 visits today)

32 thoughts on “Om voksen indretningssans

 1. Allan er et voldsomt tjekket badeværelse-accessory – du har sgu så søde og kreative børn.
  Du må trøste dig med, at vi er flere, der bor sådan lidt…ungt? Ja, ungt! Det kalder vi det.

 2. Når jeg kommer ind i et hjem hvor alt matcher og er pænt, ryddeligt og rent samtidig med at der bor børn (og voksne)i den rodedygtige alder så kan jeg ikke lade være med at tænke på hvad de dækker over 🙂 Elsker at komme i hjem hvor det roder og hvor der er alle mulige gamle sammensatte ting. At gå på opdagelse i sådan et hjem er så spændende!! Hvorimod det er røv kedeligt nå der står to Kähler vaser på en højglans skænk og ikke ret meget andet.
  Siger hende som bor rodet og usammenhængende og har fem Anna og Elsa børster men fandme aldrig kan finde nogle af dem!! Mit liv ville være så meget nemmere hvis jeg ikke skulle bruge så meget tid på at lede efter alt muligt hele tiden men jeg gider ikke bo sådan 🙂

   • Jeg tror egentlig ikke det er en voksenting – jo jo, I er unge!, den skal jeg ikke tage fra jer ;-), men jeg tror simpelthen, der er forskel på, hvor meget man roder, nærmere end på hvor meget man rydder op. Vi bor både voksne og et barn i den rodedygtige alder, men i hvert fald vi to voksne får ikke konstant lagt ting fra os på underlige steder. Jeg tror, vores gæster synes, vi bor ret ryddeligt uden dog at have højglans og Kähler og supermatchende ting, men oprydning fylder ikke voldsomt meget i vores hverdag, bortset fra når jeg om aftenen samler de største bunker legetøj sammen og lægger det ind på værelset.
    Til gengæld har vi så ikke en Vat-Allan på badeværelset.

   • i øvrigt da min yngste gik i dagpleje, så var det hos Tove i et pyttelille rækkehus, med mor, far, tre store børn, stor hund, billeder af en guru på væggen, de voksne var vegetarer og samaritter og ikke lige A4. og der var ikke meget plads, til gengæld ok beskidt… men Tobias ELSKET det, og dermed gjorde vi andre også. Til gengæld, når han en sjælden gang skulle i gæstedagpleje hos Kirsten, hvor der var strømlinjet og faste pladser til alt OG alle, så var han meget ked af det. Så ked af det at han i lang tid næsten fik et hysterisk anfald over bare at høre navnet Kirsten! så der ringede klokker selvfølgelig, men det eneste jeg fik gjort ved sagen var at undgå han kom derhen… tænker stadig på det, og hvordan med evt. andre børn i hendes “pleje” … Nu er han dog stor og stærk og velfungerende 24 årig, så han klarede den… puh.. Moralen er for meget orden og for lidt snavs er bestemt ikke altid vejen frem…

 3. Det kan da godt være, at I ikke har tjekkede badeværelsesting og -sager, men I har til gengæld betænksomme og empatiske børn – og hvem vil ikke meget hellere have det 🙂

 4. Jeg ville, helt seriøst, gå neden om og hjem oppe i mit hoved, hvis jeg skulle holde trit med et Bo Bedre hjem, fuldtidsjob og x antal unger.

  Hos os roder det flere gange om ugen når ungerne har hygget sig med Barbie, legekøkkenet eller (gyys) LEGO. Men det er vore hjem og vi elsker det.

  PS. Allan rocks!

 5. Åhhh. Jeg er barnlig. Men i de super tjekkede hjem får jeg sådan lyst til at snige et rædsel fra grenbrugsens 5 kroners hylde ind et sted. Bare for at tjekke hvor hurtigt den skammer sig væk som matchende strømper, DEN legoklods eller mobil telefoner ( men ok, 2 teens. Mobil væk er alt der ikke involvere fysisk kontakt)

 6. Altså… hvis det hedder at bo ungt, så bor vi også ungt på trods af at jeg nok er godt og vel 10 år ældre end du.
  Jeg bliver imponeret, når jeg kommer i snorlige hjem med sirligt matchende nips og absolut ingen fnullermænd og udendørsarealerne som blæst..på den fede måde. Selv når man dukker uanmeldt op i et hjem med børn. Jeg begriber ikke, hvordan de gør det. Jeg tror ikke engang, det ville lykkedes mig uden børn.
  Jeg ser på mit eget hjem, der konsekvent er rodet og beskidt og virkelig utjekket. (Mit nipsgen er defekt sammen med rengørings- og madlavningsgenet). Efterhånden som den nye kat har tilbragt kvalitetstid med pynt, er hjemmet også støvsuget for (u)matchende nips og småplanter og med resten efterladt i sørgelig pjusket eller opgravet tilstand. Jeg tror ikke engang, at en vat Smallan ville overleve.

 7. P.S.. det er meget federe at have et stort lager toiletbørster til næsten ingen penge fra IKEA. Så skifter man dem oftere end en møgdyr matchende sag. (Sorte børstehår kan klart anbefales :-D) win win på alle fronter.

 8. vat man er genial! Du må lige få patent på ham, din datter er da for sød og så kreativ! Ih hvor jeg elsker at læse med herinde, sad og små klukkede i sofahjørnet… forsøgte at fortælle engelske kæreste hvad der var så sjovt, ser ud til at det var ‘lost in translation’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *