Om fuglearme, og andre sangtekster

Et af mine absolutte favoritindlæg fra bloggens arkiver, er dette, om misforståede sangtekster.

Hold OP, hvor har jeg læst det mange gange, og grinet højt af kommentarfeltet!

Her forleden morgen kom mine mellempiger med en ny til samlingen, med en samtale der lød sådan her:

Barn 1:” Mor! Hvad betyder “bird-arms”?”
Mig:” øh,fuglearme?”
Barn 2:” jeg sagde det jo!”
Barn 1:” men det giver jo ikke mening?”

Barn 2 (lettere bedrevidende):”Det er noget man kalder en metafor. Altså: hvis fuglearme ikke findes, så går han rundt uden noget der findes.”

Mig:”Hvad diskuterer I?”

Børn:” Denne her Lukas Graham sang, hvor han synger “moving along with my birdarms”! Hvorfor har han fuglearme? Og hvad betyder det?”
img_0549
De spillede sangen for mig, og jeg kunne også kun høre “birdarms”. Så googlede vi det, og opdagede at det var “burden” han sang, og ikke “birdarms”.

Det giver også bedre mening – men det andet er sjovere!

Er der nogle af jer der har nogle gode misforståelser?  så del endelig, det er sjovt at læse!

 

Edit: jeg bliver nødt til lige at linke til dette indlæg, med den bedste misforståede sangtekst nogensinde. Vi synger den stadig sådan juleaften.

(Visited 103 times, 1 visits today)

20 thoughts on “Om fuglearme, og andre sangtekster

 1. Man kan misforstå meget, når der ikke bliver talt eller sunget tydeligt. Jeg har så svært ved at forstå de danske skuespillere i eks. serien Dicte og Bedrag. så jeg bruger “tekstet for hørehæmmede”. Sange er endnu sværere og især engelsk, så det er flot, at pigerne ikke tager mere fejl

  • Det bruger vi også, tekster på danske film. Min mad er døv på det ene øre, og har svært ved at skelne hvad der bliver sagt, og jeg synes altså også de mumler;)

 2. Åh nej, åh nej ?!! Jeg er jo ret døv, så nogle sangtekster giver virkelig heller ikke mening for mig. Pt. har jeg hørt L.O.C.s nyeste ‘Ti fod høj’ som ‘Jeg’ så ligeglad om du går til fodbold’ – så det synger hele familien nu. Tænker det kommer som indlæg en dag ❤️

 3. en sommer havde vi kørt og kørt nærmest gennem hele Norge, og hørt Kim Larsen det meste af køretiden. Så ville datter ca 11 år lige høre den med Sally.. hmmmm… vi ku’ ikke gennemskue det.. Lidt senere: der er den jo!! og så var det Papirsklip ..”salig er den der tør give det bort”..
  hø hø…

  • Klogt!
   Min mindste bad som to årig indtrængende om at høre:”baconsangen” ved juletid.
   Først efter lang tids grublen fandt vi ud af at hun mente juleklassikeren:”et barn er født i baconhjem”

 4. I mange år – faktisk frem til 16-17 års alderen – sang jeg jeg glad med på “fire on downtown” hvor de andre sang “final countdown”…
  I samme boldgade er den friske sang jeg sang med på “Tage, røde Tage” – hvor andre sang “we’re gonna take it”….

 5. Ja ja fejl kan man altid tage… Personligt troede jeg i årevis at Per Syvspring dansede “sa-mi-nade-spand”, men i virkeligheden danser han “som en adelsmand” *fnis*. Det tog så heller ikke mere end 20 år, inden det gik op for mig :-(.

 6. Apropos Baconland da jeg var barn, og bacon ikke eksisterede, (så føler man sig rigtig gammel), men Halleluja sagde mig heller ikke noget, jeg troede det var “Han hed Johan”, og det giver stadig mere menining

 7. For et par år siden var Bøllebob det store hit i min datters børnehave. En dag spurgte hun mig, hvorfor ham Bob egentligt var lavet af bræk. Jeg forstod ikke helt hvad hun mente og hun sang derfor første linje af titelmelodien som ‘Bob er en rod, han er lavet af bræk’! (Originalteksten er ‘Bob er en rod, han er lærerens skræk’). Uh, hvor var det svært ikke at flække af grin 🙂

 8. Jeg kan ikke huske om det var i det gamle kommentarspor med misforståede sangtekster eller et andet sted, hvor jeg stødte på nogle unger, som skrålede
  “Han slagtes i et krybberum
  Guds enke sang med fryd derom
  Halleluja, halleluja”
  men jeg kan stadig ikke komme forbi det vers i sangen uden at være ved at kvæles i et undertrykt grin.

  Min mand troede i øvrigt i mange, mange år, at omkvædet til Souvenirs’ sang “Susanne” lød:
  “Susanne, Susanne
  Jeg hader Susanne
  Susanne og hendes eksem”
  (det er så Susannes succes, der bliver sunget om)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *