Om børnestavning og opgaver

Jeg synes børnestavning er noget af det sødeste, og fylder jævnligt min telefon med fotos af sjove skoleopgaver og andet jeg finder.

Den herunder er en filmanmeldelse af Erik Clausens “Den store badedag”, som hang på mine børns skole.

Det er ikke så meget stavningen der kilder min humor, men dens ærlighed: til spørgsmålet om vedkommende kunne lide filmen er der bare et rungende “NEJ!!”, efterfulgt af begrundelsen:” den var klam, og man skider normalt ikke på gulvet” _20160906_092931

Opgaven nedenfor fandt jeg i en papirkurv. En boganmeldelse, hvor skribentens resume’  kortfattet er at: “den handler om kønsdele på kroppen”.

Jeg ved ikke hvilken bog det er en anmeldelse af, men jeg kan godt lide udspecificeringen af “kønsdele på kroppen” – som om der også fandtes bøger om kønsdele, der ikke sad på kroppen!dsc_0047_6

På Vesterbro gik jeg forbi noget kridt-graffiti.
“Tis” og “lort” stod der på de to første fliser. og så kom den her:
dsc_0021_3
Nedenstående tekstbid er fra en lang stil, hvor hovedpersonen lider af sygdommen “pælsalagi” og derfor ikke må få et kæledyr. Elsker stavemåden!

dsc_0311_2

For nogle år siden gav en af mellempigerne mig den fine lykønskning herunder i fødselsdagsgave.

Der er ikke ødslet med vokalerne, men meningen er ret tydelig:”tillykke med fødselsdagen”

img_0413

Smsen nedenfor havde jeg næsten glemt.

Den er nogle år gammel.

Jeg skrev en SMS til mine piger, og spurgte hvad jeg skulle købe til fredagsslik. Det tog mig relativt lang tid at afkode hvad de mente, selv om den faktisk er ret logisk.

Kan I gætte hvad der står?
_20160820_150414

(Visited 380 times, 1 visits today)

13 thoughts on “Om børnestavning og opgaver

  1. Jeg er så klart også på sour creme onion’erne! Børnestavning er et mirakel man burde ikke ha’ lov til at rette det. Over hovedet! Jeg sidder netop og læser korrektur på Mellemste Podes hjemmeopgave (et portræt af Mindste Pode) – den havner også i æteren om et par timer, kan jeg afsløre!

  2. Det er nemt at gætte 🙂 Jeg elsker børns logiske måde at stave på! Jeg gemmer stadig den slags små sedler, som mine børn skrev, da de var små – selv om de nu alle er granvoksne mænd over 30 🙂
    Du må endelig gemme dine børns sjove skriverier – de er guld værd.

    • Hyggeligt du gemmer! Jeg er dårlig til at få gemt alle sedler, men jeg skriver dem ned i et worddokument. Har mange sider med sjove ting de siger – og så har jeg bloggen, som pigerne selv indimellem vil have læst gamle bidder højt af

  3. Hvor godt – kunne da sagtens læse det! Men det er altså ikke kun børnene der laver sådan nogle guldkorn: min far, som måske i virkeligheden har en snert af ordblindhed skrev engang på er VHS-bånd (åh, jeg er så gammel!) at han havde optaget en film med Æddi Mørfi. Det syntes jeg var pænt pinligt, da jeg skulle se film ned mine venner. ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *