Om at bære ting og om at glæde sig

Da Ninjaman var allermest syg, og jeg lå om natten og følte mig magtesløs/havde ondt af ham/bekymrede mig over hvordan børnene skulle klare det/bekymrede mig over fremtiden/logistikken/forløbet, mailede jeg ind imellem til mine veninder, bare for at føle mig lidt mindre alene.
En veninde svarede mig med det her foto, og skrev:”det her fik mig til at tænke på dig. Du er den lille lastbil”.
image
Sådan føltes det ganske rigtigt også rigtigt længe, men hvis jeg i perioder har været nødt til at yde mere end mit hoved egentlig magter, har jeg også en tendens til at gøre dette her unødvendigt længe efter:
image
Altså ikke for at se travl ud, men bare fordi jeg vænner mig til højt beredskabsniveau, og ikke rigtigt kan fatte at det værste er ovre, så jeg kan lægge tunen/slappe lidt af igen.

Januar har været lidt tung at komme igennem, for beskeden fra hospitalet er, at Ninjaman nok skal opereres om, for det knoglestykke de har forsøgt at bygge ny kæbe af, er for langt og for tyndt, så det kunne blive nødvendigt at snitte ham op i hoften og kæben, og transplantere knogle der op.

Men dette kan først gøres fra april, hvor han er helet nok fra sidst.
Nå ja – og de kom iøvrigt til at ødelægge hans højre skulder under operation, og regner ikke med at den bliver normal nogensinde…

Så blev det heldigvis vinterferie, og det hjalp helt vildt ikke at skulle noget særligt.
Vi var på malekursus sammen med ungerne en enkelt dag i ferien, og egentlig var energien slet ikke til det – men det endte med at være en rigtigt god måde at hive sig ud af kommende-operations-bekymringer, og lave noget fælles.

Vores stue så, ind til i går, sådan her ud, med halvfærdige lærreder, der ventede på at jeg slog søm i ledige kroge, hvor de nu hænger og venter på at blive færdige. De kommer formentligt til at vente længe:
image

Men ferien var også andet end malerier – bl.a brugte nogle af børnene noget af tiden, på at opføre sig sådan her:

IMG_20160203_145238

Og bagefter sige undskyld med ovenstående tegning…
Ninjaman og jeg udnyttede børnenes nye besættelse af at spille Playstation sammen, til at gå nogle lange ture imens, og tale om alt det vi bekymrer os over, og hvad der kunne hjælpe.

Vi nåede frem til, at vi trængte til at komme væk sammen – uden børn – inden nye operationer og sygdom.

Sidst vi var på aleneferie, var i januar 2001, hvor vi besøgte nogle af mine venner i London. Vi har haft ganske få enkeltnætter med børnepasning siden da, men har aldrig været rigtigt væk fra dem.

Min søster har tilbudt at passe unger, og vi har købt billetter, til kærestetur til Berlin, i fire hele dage!

Skal bo på fornemt hotel, lige i midten af byen, så Ninjaen kan gå hjem og hvile sig, hvis det bliver for hårdt for ham at gå meget.

Glæder os helt ustyrligt!

Det skubber altså lige bekymringerne lidt væk, at have noget at glæde sig til – og der er under tre uger til vi skal afsted!

Er der nogen af jer der er berlin-eksperter, og kan anbefale gode guidebøger, restauranter, butikker eller andet? Vi ved absolut ingenting om Berlin.

(Visited 164 times, 1 visits today)

44 thoughts on “Om at bære ting og om at glæde sig

 1. Nøj, hvor er det da bare dejligt for jer søde Super – håber I får en rigtigrigtig god og velfortjent kæresteferie 😀
  Så må I shoppe masser af farvestrålende e-numre med hjem til tøserne – men mon ikke de bliver forkælet rigeligt i mellemtiden også? Jeg tror det!

  God tur i hvertfald – ser frem til at høre mere.

  – Anne http://www.venterpaavin.blogspot.dk

 2. Hvor godt til jer med sådan en tur! Jeg kan anbefale loppemarked, øl, pizza, sand og strandstole i Mauerpark og en fin lille butik i Kreuzberg, der sælger alle typer lakrids, flere hundrede slags, de sælger kun det. Den hedder Lakritz. Brunch på hyggelige Morgenrot, som er en vegetar bar med baggrund i et feministisk kollektiv, stor dejlig mad på buffet, man betaler efter evne. Kan også ambefale Gedenkstätte Berlinermauer og mange andre af de historiske oplevelser, byen er fuld af. Berlin er fantastisk, og lur mig om I ikke får det skønneste forårsvejr!

 3. Åh, hvor fint kære K. Berlin er en perfekt kæresteby. Vi var der sidste år.

  I skal spise burger (og dessert) på The Bird (bestil bord i forvejen! Den i Kreuzberg er god).

  Drik morgenkaffe på Gipfeltreffen – Det er til dags dato den bedste kaffe jeg har fået. Deres morgenmad er også virkelig god.

  Morgenmad på CHIPPS

  Vietnamesisk mad på Si An (så godt!)

  Vin og tapas på Bar Raval

  Og nyd det! Hold kæft, hvor I fortjener det.

 4. Kære lille lastbil! Det er sådan en god metafor, dejligt, at du har nogle gode veninder, som har kunnet hjælpe dig igennem den hårde tid! Træls, at I endnu ikke er færdige med sygehus og operationer! Jeg elsker Berlin! Mest elsker jeg bare at drive rundt på gader og stræder og bare VÆRE der!… Glæd dig, det kan kun blive skønt!!

 5. Hos Gottlib Gasthaus spiser I rigtig lækker og reel morgenmad til gode penge. Jeg får altid amerikanske pandekager og en skål yoghurt med frugt. Simpelt, men lækkert. Stedet er hyggeligt og betjeningen altid sød. I weekenden er der en klassisk brunch-buffet, der er ganske fin – men jeg kan egentlig allerbedst lige at være der i hverdagene. Optimalt set spises morgenmaden udenfor, hvis solen skinner – de har masser tæpper man kan putte sig i, og området er enormt hyggeligt og kønt, så der kan kigges på både mennesker og bygninger en masse under tæpperne og med en kæmpe skål kaffe i hænderne. Cafeen ligger lige ved U-bahn Eisenacher Str. I samme områder er et par hyggelige gader som Goltzstrasse og Akazienstr. Og det er i øvrigt også tæt på Kürfürstendam med alle kædebutikkerne.
  Derudover kan jeg kun sige, at I simpelthen SKAL spise på The Bird, hvor I skal huske at bestille bord. Bedste burger i verden (og det bedste er, at jeg simpelthen ikke en gang overdriver!). Cool sted.
  Der er desuden rigtig mange fede genbrugsbutikker, som I kan Google jer til hjemmefra. De fleste er efterhånden blevet semidyre, men der er også enkelte billige pr. vægt tilbage.
  Oranienstrasse i Kreuzberg er en skøn og hyggelig gade med skønne cafeer.
  Restauranten Vietnam Village på Oderberger Str er bestemt også et besøg værd, lækker mad. Generelt er der også et par gode morgenmadssteder i det område.
  I mitte er området omkring Rosenthaler Str og Weinmeister Str rigtig hyggeligt.
  Derudover kan en kanalrundfart faktisk være mægtig hyggeligt og en god måde at komme rundt på, såfremt vejret er med jer.
  Bergmann str. er fyldt med caféer, restauranter og andet hyggeligt.
  I Prenzlauer Berg er gode gader: Pappel Allee, Raumer strasse, KastanienAllee, Weinbergsweg og mange flere. Gå en tur og sug til jer.
  I området omkring Graefe strasse. og Dieffenbach str. er der super hyggeligt med forskellige caféer, små butikker etc.
  Husk desuden at købe rå mængder Kinder, Milka og Rittersport med hjem fra de billige supermarkeder.
  Og at drikke ekstra meget kaffe, altid sammen med croissanter (i flertal).
  Rigtig god tur, jeg håber den bliver vidunderlig, afslappende og oplivende på en gang.

  • Jeg elsker dine tips! Har printet dem alle ud- og bestilt bord på “the bird”. Tusind, tusind tak !

  • Den er fantastisk! Tak!!! Har printet den ud, både til os og til min kollega, som skal derned samtidigt. Og tak for din indsamling, der faktisk er grunden til at vi overhovedet har råd til den slags:)

 6. I skal så meget tage på Anne Franck museet! Trods den rædselsfulde historie er det et virkelig fint og ikke over besøgt 😉

  Hvis l ikke har fundet overnatning endnu, så tjek lige easy hotel, det ligger ret godt synes jeg og er ret billigt 😉

 7. Åååh, hvor er det bare træls med det sygdom! Dumme læger, dumme kræft. Ræv og nøgler. I er mega seje, at I er kommet så langt, og det er heldigt, for det bliver vist et langt, sejt træk.

  Nu kender jeg kun dig og din familie her fra bloggen, men det virker som om, I har så meget styrke og sammenhold, så jeg er ikke i tvivl om, at I nok skal komme ud af det med skindet på næsen.

  Godt den lille bil kommer på tiltrængt værkstedsophold i Tyskland 🙂 Jeg ved, Miriam (www.miriamsblok.dk) er fast gæst i Berlin, og hun har vist nok lavet et par guides på sin blog også 🙂

  • Tusind tak.
   Jo, vi klarer den nok. Men det bar været svært at holde humøret oppe hele tiden. Svært for ham, som det går mest ud over – og svært for mig, at jeg ikke kan “redde” ham.

 8. Snaskede burgere på The Bird! Ingen tvivl om det.

  Tag også en tur i Berliner Unterwelten. Det er en tur i de gamle bunkers og beskyttelsesrum fra 2. verdenskrig og den kolde krig. Meget meget interessant.

  Ritter Sport butikken kan man heller ikke komme udenom, en tur i Reichstag (husk at bestille tid hjemmefra) og byens bedste wienerschnitzler får man på Gaffel Haus inde i Mitte.

 9. Det er jer så velfortjent! Berlin er så fantastisk og vi skal selv afsted på torsdag.. Vi har følgende planer; gå en tur i tiergarten, se check point Charlie, madame Tussauds, rittersport forretning med dertilhørende café, slentre rundt på kürfürstendamme, besøge mindemonumentet for jøderne, måske på Anne francks museum.. Hotel moa kan virkelig anbefales – pt er der en sweetdeal dertil – lækker morgenmad, lækkert nyt hotel og tæt på ubahn!

 10. Åh Berlin bliver SÅ godt!
  Verdens bedste burger: Burgeramt
  Boxhagenerplatz har mad marked søndag og loppemarked lørdag. GREAT!
  Kvarteret deromkring er super spændende! Masser af små fine butikker, caféer og fed stemning.
  GOD FORNØJELSE

 11. Hvis I kan lide burger (hvis I ikke kan lide burgere, undrer jeg mig), kan jeg anbefale Fraulein Burger. Super, super god mad, økologisk minibryggeri øl, økologisk minibryggeri cola og ondt sprøde fritter.. Og så kostede en burger, en øl, en cola og en omgang fritter under 100 pr mand. Altså 100 kr. Og der er så utrolig hyggeligt der.

 12. Uh, det lyder skønt.
  Jeg vil anbefale området omkring Marienburger Straße i Prenzlauer Berg. Der er også fine butikker på Kollwitz Straße, og omkring Kollwitz Platz er der rigtig hyggeligt, men det efterhånden er blevet lige så turistet som Kastanien Alle. Marienburger Straße er fuld af hyggelige butikker (MANGE skobutikker!), tapassteder og et fantastisk lille pizzaria med lækre sprøde pizzaslices, hvor de lokale spiser, på hjørnet af Win Straße.
  Den jødiske kirkegård på Schönhauser Allee er fantastisk, og hvis I er til det historiske (hvilket er svært ikke at være bare lidt, når det er Berlin), så vil jeg anbefale Stasifængslet. Der er spændende rundvisninger, og det er der, Das Leben der Anderen blandt andet er optaget. Det kræver en kort tur lidt ud nord for byen.
  På Schönhauser Allee lige ved Metzer Straße er der desuden et stort pizzaria – gode pizzaer og stor terrasse udenfor. Men man kan med fordel også gå derind bare for at spise deres italienske dessert potpourri. Man kan endda nøjes med at dele en uden at få for lidt. Mmmmmm…
  Hvis vejret er godt, er der superfedt både ved Wann See og ved Großer Müggelsee. Der er fine kanaler og smuk natur midt i byen, og man kan komme ud og sejle.
  God tur!

   • Nu kom jeg til at lyde som en, der kun spiser pizza,- men den der lille på Win Straße er simpelthen så hyggelig, og der var langborde udenfor, hvor folk med børn og hunde og alle bare lige kunne sidde kort – det virkede hverdagshjemligt på den hyggelige måde. Og pizzaerne kom ud på store træspækbrætter og var så lækre. Vi var i Berlin i maaaange dejlige dage for et par år siden og endte med at vælge den flere gange – både fordi vi boede lige ved siden af, men også fordi det gik stærkt, når man kom træt hjem efter at have vadet byen tynd. 🙂 Og så for hyggen og maden ikke mindst.

    I øvrigt er den der lille kortbog, Berlin kort og godt, hedder den vist, let at have med, fordi den inddeler byen i kvarterer, så man ikke skal stå og blafre med et kæmpekort.
    Og hvis du vil have sjove baggrundshistorier og lidt historiske facts om de steder, I ser, kan jeg anbefale denne her bog af Henriette Harris: https://www.saxo.com/dk/berlin-berlin_henriette-harris_haeftet_9788702110296

    Aj, hvor jeg overspringshandler. Bare det var mig, der skulle et smut til Berlin.

   • Do it! Vi var afsted for 5 år siden (før børn!) og vi snakker stadig om at det. Der er kommet en i københavn, som vi skal på, meeeeeen jeg tvivler på den slår det 🙂

 13. altså….. millioner af forskelige anbefalinger, men en af de helt tosset sjove er altså at tage på Berliner sight seeing på Segway!! SÅ sjovt, rigtig fint udlejningsted med helt vildt cool guider ( havde ved gud læst tysk historie på uni og var stadig sådan lidt studendersprød – på den slet ikke utiltalende måde)
  Nappede sådan en kærestetur og lod ællingerne blive derhjemme imens. SKØNT!
  Og… segwayturen er altså det vi stadig smiler over når vi taler om berlinturen 🙂
  Go’ tur!!!

 14. Sikke noget lort med al den sygdom og det høje beredskabsniveau – jeg tænker at det sidste er meget menneskeligt. Kender det i hvert fald fra mig selv i både større og mindre krisetider. Men det er godt at læse, at I tager hånd om det.

  Berlin, ahhh, sidst jeg var der er 4 år siden, så jeg har glemt en hel masse, men særligt to oplevelser står klart for mig:
  – Det jødiske museums have. Der var masser af havestole, en rolig atmosfære, fin kaffe i cafeteriet, og en dejlig solstråle. Solstrålen er muligvis ikke den samme, som da jeg var der, men mon ikke atmosfæren og havestolene stadig er?
  – En chokoladebutik i Prenzlauer Berg, der havde varm kakao som i varm chokolade! Åh at drikke flydende chokolade! Virkelig fantastisk! Her ville det have været smart at kunne huske navnet på stedet eller beliggenhed, og en googlesøgning har ikke gjort mig klogere, så ja, chokolade. Husk chokolade!

 15. Jeg var i Berlin sidste efterår og må klart anbefale Rausch & Fassebender nær Gendarmenmarkt hvis man er til chokolade. De har virkelig meget at vælge i mellem i deres butik, og deres kager kan også anbefales. Der er en cafe over butikken, hvor alle spiser på menukortet indeholder chokolade.

 16. Hej Superheltemor
  Jeg har aldrig kommenteret herinde, men da jeg først fandt din blog blev jeg fanget og gravede mig derefter igennem hele dit arkiv. Jeg håber I snart er ude på den anden side af sygdom og bekymringer. Jeg kender primært til Prenzlauerberg, hvor min familie har en lejlighed. Hvis I kan lide mellemøstlig mad kan jeg varmt anbefale den lille joint ‘Babel’ som laver libisk mad der smager vidunderligt og koster meget lidt – det er perfekt til en frokost, men man kan også side derinde (hvis ellers der ikke er optaget).
  http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187323-d779544-Reviews-Babel-Berlin.html
  Et andet sted med super og prisvenlig mellemøstlig mad er Yarok, som du kan læse om her: http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187323-d4583605-Reviews-Yarok_Fine_Syrian_Food_from_Damascus-Berlin.html

  Hvis I er mere til asiatisk kan jeg anbefale Monsieur Voung – som er virkelig godt og med gode drinks. De tager ikke imod reservationer og man sidder meget uformelt.
  http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187323-d1575778-Reviews-Monsieur_Vuong-Berlin.html
  I prinzlauerberg er LSD kvarteret (Lychener Str, Stragarder str og Dunkerstrase) nogle rigtig hyggelige gader.

  Hvis I også er på udkig efter aktiviteter hvor man ikke går rundt, kan I overveje at prøve ‘Floating’ – saltbade hvor man er vægtløs. Det er en virkelig speciel oplevelse af at tiden går i stå og hovedet går ligesom på stand by, det er afstressende på en ret anderledes måde, men desværre også noget dyrt. Jeg prøvede det her: http://www.float-berlin-mitte.de/, hvor de har bade til par. I skal dog være opmærksomme på, at man må have åbne sår, da saltkoncentrationen er så høj.
  Det var det:-)
  Rigtig god tur

  • Tak for din fantastiske lange kommentar, og for at du kommenterer! Jeg vil straks printe dine ideer ud, og tage dem med. Tak!

 17. Kan klart anbefale at bestille billetter til en tur op i tv-tårnet. Vi tog der op lige inden solnedgang og så på den måde både byen i ‘dagslys’ solnedgang og med lys på 🙂 og så er der okay billige bobler i baren 🙂

  Hvis I orker at shoppe så skal I i Primark på Alexandra Platz.

  Bådturen er værd at tage med og ellers synes jeg allerede I har fået rigtig mange fine tips, jeg kun kan tilslutte mig. 🙂

  • Ih tak! Lyder spændende! Er desværre ret højdeskræk. – men det er nemmere hvis det er indendøre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *