Om ting, der er svære at sejle i

I går sad jeg og læste denne her billedbog for yngstebarnet – en fin lille historie, der foregår i renæssancens Venedig:
DSC_0063_2
Mellempigerne sad i samme rum, optaget af at skrive indbydelser til en fødselsdag, men hørte alligevel med på historien.

Der var en del svære ord, så jeg stoppede historien nogle gange, for at høre om hun vidste hvad det betød, og det gjorde hun hver gang – indtil vi kom til ordet “gondol”.

Hun havde ingen bud på hvad det betød, og mellempigerne var ved at falde over hinanden af iver, for at få lov til at sige det.

De er stadig rigtigt glade for hinanden, men har altid haft en indbyrdes konkurrence, om hvem af dem der vidste mest – min favorit er denne her episode, hvor de var en del mindre end nu, og ikke havde styr på bagværk.

Jeg gav ordet til den ene af dem, der faktisk ikke vidste svaret, men bare gerne ville vise, at hun var lige så klog som sin søster.

Så gik ordet til den anden, der stolt proklamerede:” vi har lige haft om det i skolen, så jeg ved det helt sikkert: det er sådan nogle gennemsigtige dimser!”

Mig:” øhm, gennemsigtige?”

Barn:” ja! Det er sådan nogle man putter på tissemanden, for ikke at få børn!”

Hun så så glad ud, over eget vid, at jeg overvejede bare, at læse bogen færdig, uden at rette beskrivelsen af gondoler, men vurderede at det ville give den en underlig, ny dimension, så jeg beskrev kort forskellen mellem kondomer/gondoler, og undlod at fnise højt.

(Visited 73 times, 1 visits today)

8 thoughts on “Om ting, der er svære at sejle i

  1. Hvor er det guld værd, det som kommer ud af munden på de unger!! Jeg havde også en episode (dog uden kondomer indblandet!…), hvor min Mellemste Pode pædagisk siger til den mindste: “Du har to øjne, en mund, en næse og to næsebor….”, hvorefter han bliver afbrudt af sine vrede lillebror, der proklamerer: “Na-haj!!! Jeg har IKKE to næsehorn!”…..
    Rigtig god weekend!!

  2. Åh det er såååååååååååå sjovt:o) Dine piger er virkelig de sjoveste:) Og nogen sejler jo også i bunden af et kondom, så hun var da ikke helt på afveje;o)

  3. Da jeg var 6 år, blev jeg interviewet til lokalTV om, hvad jeg havde lavet i sommerferien. Meget stolt svarede jeg: “jeg har været i Italien med min moster og onkel. Vi har sejlet i kondomer”.

    Jeg flover mig stadig lidt…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *