Om gode ting og ferie

Hvis jeg skal være helt, helt ærlig, glædede jeg mig ikke 100% til juleferien,før den startede.

En mand, der var trist over at være blevet syg, se anderledes ud og ikke kunne det samme med sin krop som før, og nogle døtre, der har reageret på al den ophobede sorg og frygt, med søvnløshed og raserianfald hele den sidste måned, virkede som en umulig opgave at holde humøret oppe på, når jeg selv også føler mig i knæ – og to ugers nonstop familietid lød umiddelbart klaustrofobisk…

Lillejuleaften var vi til familierådgivning hos kræftens bekæmpelse, og det lettede os allesammen – vi ville ønske vi havde haft overskud til at gøre det noget før!
Bagefter var vi på rigshospitalet og få prøvesvar: der er hverken kræft i kind eller skulder, og knuderne skyldes andre ting.
At pigerne var med til begge samtaler, fjernede tydeligt en masse bekymringer, og det var nogle trygge glade børn, der ryddede kantinen for pastasalat efterfølgende.

Senere på dagen inviterede min fætter Ninjaman med i biffen, og på cocktailbarer med sine venner, og her indtraf dagens tredje humørændrende julemirakel: en eller anden fuld dame bagte heftigt på Ninjaman – præcis som der altid er nogen der gør, når dette lækre stykke mandfolk forlader matriklen.

Normalt bliver jeg irriteret, og en anelse jaloux, når andre bager på min mand – han genfortæller fx ofte, og med glæde, hvordan jeg engang forsøgte at brække en pågående piges næse, for at redde hans ære (hvilket jeg selv ikke er alt for stolt af) – men det her var noget andet.

Stive-Lis på cocktailbaren, bemærkede nemlig hverken hans manglende tænder, hængende læbe, slappe skulder eller tynde, arrede ben: hun bagte på ham som om han var en helt normal, utroligt pæn, fyr, i byen med sine venner.
Og det var lige det han trængte til: at føle sig normal igen, efter tre måneder i nedturs-sygdoms-land.

Tak til dig, Stive-Lis!
(…men hvis du er glad for faconen på din næse, stopper du dig selv en anden gang…)

Juleaften tilbragte vi hos min moster i Hillerød, med min fætter på min mors side, og min kusine på min fars.

Sindssygt hyggelig aften, med den helt rigtige dosering af opstemthed og ro.

Juletræet var smukt, maden sublim, selskabet fantastisk – eneste minus må være min mosters grønlandske tupilak-samling, der hænger ud på en hylde lige over toilettet,og stirrer ondt på ens balder,når man sidder der:
DSC_0053
Ellers er juledagene stille gået, med hyggelige ting.
Vi har haft gæster, til mad og drinks og hygge, hele to gange, og resten af tiden har vi spillet “Spyfall”: et virkeligt sjovt spil, hvor man skal lyve for hinanden, som Ninjaman fik i julegave.
DSC_0063
Mellempigernes bedste gaver, var bløde badekåber, som de stort set har boet i siden de fik dem.

Jeg har flere gange taget mig selv i, at sidde og nulre næstyngstebarnets bløde badekåbeører, som om hun var en lille hund.
DSC_0061
Min bedste gave var enten denne her fantastiske, hjemmelavede keramikpingvin:
DSC_0068
Eller bogen:”lad ulvene komme”, som jeg slugte på en enkelt dag, mens jeg lyttede til børnenes leg.
DSC_0066
Så al min gruen for lang ferie blev totalt blæst væk, af gode svar, samtaler og stive damer, og tiden måtte sådan set godt stå stille her de sidste dage af året, hvor her er rart at være.

2015 har været en bitch af et år, og 2016 bliver nok også en del præget af sygdom og eftertanker – men nu er vi anderledes ladet op, og klar til at byde det velkommen alligevel.

Godt nytår til jer alle, og tusind tak fordi i læser med, kommenterer og giver god energi!
hverdag_full

(Visited 162 times, 1 visits today)

22 thoughts on “Om gode ting og ferie

 1. Rigtig godt nytår til jer. Jeg håber, at 2016 bringer jer fred, glæde, raskhed og masser af kærlighed – det fortjener I i den grad 🙂
  Tak for en skøn blog – jeg er stor fan af dine ærlige indlæg. Keep ’em coming 🙂

 2. Rigtig godt nytår til jer. I fortjener en fremtid uden sygdom. Jeg tænker på jer, når naboen klager over en skulder, hvor musklen er slidt væk og konens brækkede lårben. Her siger jeg: Vi er halvgamle, halvslidte og halvselvmedlidende. Jeg “kender” en ung far til 4 dejlige piger og hans søde kone, som fejler noget, der er værre. Tak fordi du gider at skrive til os

  • Hvor er du sød;).
   (Men man må altså godt have ondt af sig selbv indimellem, også selv om det kunne være værre!;))

 3. Hold nu kæft, hvor er du sej. Sådan i al almindelighed, men også
  Mht. hende kvinden uden skam i livet. Jeg var også kommet til at gå ind i hendes næse med min albue, hvis det var mig.

 4. tillykke med prøvesvar! jeg var med min mor til endeligt svar på brystkræft lige før jul og det var heldigvis helt væk, så hun skal “kun” have stråling. åååååååhhhhh så blev det en god jul alligevel.

  • Årh hvor er jeg glad for at høre det! Det var jeg også med min far aidstw år: årets bedste julegave, ikke?:)

 5. Halløj!
  Jeg ønsker jer et rigtigt godt og sygdomsfrit 2016! Dejligt, at alt så godt ud, og at der ikke er mere sygdom! Utroligt, at man kan blive glad for at en anden kvinde bager på éns mand, men lige i det her tilfælde kan jeg godt se den positive effekt! Jeg er nu lidt mat i koderne efter denne juleferie, synes min Mellemste Pode er lidt en udfordring. Det bliver han altid når rammerne er lidt uforudsigelige, og det er de jo ofte når man ikke kan sige præcist hvornår julemanden kommer, hvornår vi skal danse om juletræ osv.
  Min bedste gave var fra Ældste Pode, som havde kager en fyrfadsholder, som det dog lykkedes mig at baldre mindre end fem minutter efter at jeg havde åbnet den. Oh no!
  Vedr. de dersens figurer på toilettet: ku du ikke bare ha’ høvlet dem ned i kummen ved et hændeligt uheld?…..
  Nå, rigtig godt nytår igen herfra!

  • Årh hvor ærgerligt du baldrede den
   .. Kunne den limes?
   Så meget generer tupilakkerne mig heller ikke – synes bare det er sjovt og lidt creepy, at de står og ser surt på min røv.

 6. 2015 har været et forbandet år – men det giver stof til eftertanke, at det der rådgivning i kræftens bekæmpelse faktisk kan give noget … efter et år med en mor i kemo og mig selv i der blev mega tyndslidt i plejeorlovsrollen på fuld tid i 3 måneder over sommer/efterår og derfor gruer en lille smule, her hvor jeg går tilbage på deltid i denne måned … kan det være at man skal give det en chance, men at få noget hjælp…

  Dejligt at høre om en god jul ovenpå jeres trængsler.

  • Årh det lyder forfærdeligt hårdt… Mange tanker til dig.
   Kan varmt anbefale kræftens bekæmpelse. Man kan også bare ringe og tale med dem, decharge jeg gjort flere gange – men det var virkeligt fedt at tale med dem samlet i flok, da vi jo også er fælles om al angsten, på hver vores måde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *