Om gode ting at læse

Det allerbedste jeg har læst i lang tid, er denne fine seddel, som jeg fandt i går på rigshospitalet, en hilsen til et ukendt, sygt barn, hængt op i et legeområde:
IMG_20151112_164848
Jeg er vild med kombinationen hjertelighed/stavefejl (selv ordet “bedring” har fået sneget et ekstra, random h ind), og blev helt rørt af den.

Lige nu sidder jeg og venter på at Ninjaman bliver færdig med operation (han skal have transplanteret hud fra lår til skinneben, hvor såret desværre heler forkert), og den eneste bog jeg fik med mig i morgenens hektiske væk-påklæd-fodr-aflever-fire-unger-og-vær-på-hospital-klokken-tidligt, er en science fiction roman, som jeg ikke helt ved hvad jeg skal synes om.
Der er lidt for meget krig og tjubang, og jeg savner en fornemmelse af hvem personerne i den er.

Til gengæld har jeg læst nogle andre gode bøger på det sidste, som jeg vil anbefale videre til jer:
101220151799
“Trange tider i Hope river” er efterfølgeren til “Jordemoderen i Hope river”, som jeg også var ret begejstret for, men bøgerne kan sagtens læses uafhængigt af hinanden.

Sygeplersken Becky Myers flytter til Hope river, sammen med sin katatoniske, tidligere arbejdsgiver, i 1934.
Depression, fattigdom, hårdt arbejde,fødsler og ulykker, venskab og kvindeskæbner.
Jeg synes Patricia Harmann skriver medrivende og underholdende, og jeg læste begge bøger imponerende hurtigt, og med stor iver.
Forlag Rosinante .

Min vurdering: 4/5

“Kvinden i toget” er en af de hurtigst sælgende thrillere i nyere tid, og jeg sagde nysgerrigt ja til at låne den af min moster, selv om jeg sjældent læser den slags.

Den er ret spændende, og fyldte mine søvnløse nætter mens min mand var indlagt, ud med helt andre tanker.

Bogen følger den alkoholiserede, nyligt fraskilte, kvinde Rachel, der hver dag kører med toget, og fantaserer om livet hos de mennesker hun ser fra vinduet.

En dag ser hun noget chokerende hos et par hun følger, og kort efter meldes kvinden forsvundet.
Rachel blander sig i efterforskningen, men hun er så ustabil, at man som læser skiftevis har ondt af hende og mistænker hende.
Kan anbefales, særligt til distraherende læsning i svære stunder!
Forlag Gyldendal, forfatter Paula Hawkins.

Min vurdering: 3/5

“Isla og jagten på lykken” er en ungdomsbog skrevet af Stephanie Perkins, der også har skrevet bl.a “Lola og det franske kys”, som jeg anbefalede i forsommeren..
Jeg ved ikke hvad det er præcist hun kan, hende Stephanie Perkins, men hun skaber sådan nogle søde karakterer, at selv en sur gammel halvkyniker som mig, der aldrig rigtigt har læst kærlighedsromaner, faktisk interesserer sig ægte for, om nogle teenagere får hinanden.
Jeg har foræret denne serie bøger til flere teenagere nu, som blev smaskbegejstrede, og jeg har lånt mine egne eksemplarer ud til mine jævnaldrende veninder, der måtte give mig ret i at de er ualmindeligt søde, de bøger.
Forlaget er Lindhardt og Ringhof.

Min vurdering: 4/5

“Furiously Happy” er en selvbiografi, skrevet af den fabelagtige Jenny Lawson, aka The bloggess.
Den, eller dens forgænger “lets pretend this never happened” er desværre ikle oversat til dansk endnu, men kan købes ret billigt på Amazon.
Hun skriver forrygende morsomt, uforudsigeligt og gakket, om tunge emner som angst, depression og socialfobi – og aparte emner, som udstoppede dyr med tøj på, og virkeligt random ting hun selv eller hendes familie har gjort.
Jeg er kæmpefan!

Min vurdering: 5/5

Nå – det var mine læseanbefalinger.
Kan i smide nogen i min retning? Trænger desperat til inspiration!

Link er affiliate.

(Visited 328 times, 1 visits today)

56 thoughts on “Om gode ting at læse

 1. Hvis du har en smartphone så hent app’en eReolen. Det er næsten lige før man får lyst til at lægge mere vasketøj sammen når der kører en god bog. Det er bibliotekets, så der er tre gratis lydbøger pr måned

 2. Ereolen har 7-10 lån nu om mdr, bruger den meget. Lydbøger er gode om natten, i bussen osv.

  Vil anbefale alt af Douglas Coupland, men især Girlfriend in a coma og hey notradamus

 3. Nyligt læste og virkelig gode bøger:

  Steve Toltz: En brøkdel af helheden

  Jonathan Tropper: This is where I leave you

  Celeste Ng: Everything I never told you

  Caitlin Moran: How to be a woman

  Alt af Miriam Toews

  Christos Tsiolkas: The Slap

  God bedring med din mand – det må være så svært.

  Chimananda Ngozi Adichie: Americanah

 4. Jeg har ellers slet ikke tid til at læse andet end specialelitteratur for tiden, men på en eller anden måde sneg Godhavn af Iben Mondrup sig ind på mig i sidste uge og var læst på to dage.

 5. Alt det lys vi ikke ser, Vi var løgnere, En mand der hedder Ove (lige noget for din humor) og efterfølgeren Min mormor hilser og siger undskyld… Ja de er uden forfattere så utjekket er jeg, håber du kan bruge det. Forresten du er supersej Gode tanker?

 6. Tidens væsen af Ruth Ozeki. Japansk teenager skriver dagbog, der læses af midaldrende amerikansk kvinde… Lyder lidt sært, men er virkelig god, og blev hængende længe i hovedet

 7. Jeg kan også anbefale Chimamanda Ngozi Adichie. Har læst ‘En halv gul sol’ og ‘Lilla hibiscus’; hhv. gennembrudsroman og debutroman.

  Er også ret glad for Ken Follets centrum-trilogi: ‘Giganternes fald’, ‘Verdens vinter’ og ‘På kanten af evigheden’. Har selv endnu den sidste til gode. Anbefaler paperbackudgaver, for det er lange og tunge (altså sådan fysisk tunge) bøger.

  Så er der Khaled Hosseini, alt af Herbjørg Wassmo, Peter Høgh, Jan Guillous ‘Arn’-serie, Eva Hamberg ‘Brunstkalenderen’, Erlend Loe (som jeg selv skal læse mere af, har kun læst ‘L’), norske forfattere generelt, og så selvfølgelig Maren Uthaugs fantastiske ‘Og sådan blev det’.

  Har også fået anbefalet Jojo Moyes, men har ikke nået at læse nogle af hendes bøger endnu. Julie på thejulesrules har skrevet nogle anmeldelser og er i øvrigt en god inspirationskilde, også til sci-fi, hvis du vil læse om zombier.

  Rigtig god læselyst, og rigtig god bedring med ninjaen!

 8. Din beskrivelse af Furiously Happy mindede mig om David Sedaris, har indtil videre kun læst Me Talk Pretty One Day (på engelsk), men et par af hans bøger er oversat til dansk. Virkeligt underholdende læsning!

 9. Curtis Sittenfeld med ‘prep’ (og de andre af hende) https://www.goodreads.com/book/show/9844.Prep

  Katherine Center med især ‘everyone is beautiful’ og ‘get lucky’ (de andre er også gode, men disse er de bedste)

  https://www.goodreads.com/book/show/2481019.Everyone_Is_Beautiful

  Jeg går ud fra at du har læst alt af Marian Keyes? https://www.goodreads.com/book/show/9300.Watermelon

  Og ‘kvinde på spring’ er også god. https://www.goodreads.com/book/show/39045.I_Don_t_Know_How_She_Does_It

  Fleste af disse kan bestilles over bibliotek.dk.

  • Har kun læst en marian keyes. Hadede den – men fik at vide af en fan at det Erik hendes dårligste. Den skræmte mig fra at forsøge igen

 10. Jeg har lige læst Jordemoderen fra Hope ariver, og var vild med den. I samme stil har jeg læst Hjem af Judith Kibler, den er fantastisk. Ellers har jeg været begejstret for Orkideens hemmelighed af Lucinda Riley og Midnatsrosen af samme.
  God bedring med manden og god læselyst.

 11. Jeg er lige gået i gang med ‘Girl on the train’ så nu glæder jeg mig endnu mere.
  Jeg har læst Nadia Plesner ‘Simple Living’ – den var god. Og ellers ‘store små løgne’ som er i den lette genre og helt igennem uskadelig.
  Kh. Birgitte

 12. Er det tarveligt at håbe at mine børn aldrig lærer at stave, og fortsætter med børnestavning for evigt? Jeg ELSKER det virkeligt.
  Mht bøger har jeg netop slugt Fredrik Backmanns 3. roman “Min mormor hilser og siger undskyld”. Han er altså Nordens nye sort hvis du spørger mig!

  • Den har jeg netop fået anbefalet i en mail, må eje den! Kunne godt lide hans foregående.

   Elsket også børnestavning, er så rørende!

 13. Du skal læse ‘Ensemble, c’est tout!’, eller ‘Bare sammen’, som den vist hedder på dansk. Virkelig fin og velskrevet bog, der for mig handlede om alle de måder, man kan være ensom på, og om et usædvanligt og meget rørende venskab. Men altså, den er bare virkelig god, og jeg tror, man kan få meget forskelligt ud af den.
  Ellers er ‘Og bjergene gav genlys’, af forfatteren til ‘Drageløberen’, også virkelig god, men til tider temmelig trist, så jeg er ikke sikker på, om den er en god idé lige nu.

  God bedring til ninjamanden! Og dejlig søndag til dig og hele banden. 🙂

 14. Kære Kim

  Jeg elsker din blog med humor og hudløshed og håbefulde tanker. Du gør det godt.
  Læsemæssigt kan jeg varmt anbefale lidt islandsk lidenskab: sommerlys og så kommer natten af Jon Kalmann Stefanson. Hans sprog er lækkert og naturens vildskab deroppe sætter helt sikkert sit præg på folk og litteratur. Hans seneste, en fisk uden ben har fået vildt gode anmeldelser. Og så er der jo Karitas uden titel af Kristin Marja Baldursdottir. Om en islandsk kvinde, malerinde, i beg 1900 tallet.
  Varme tanker til dig og dine fra Århus.

 15. Rosamunde Pilcher – hedder “Skjellsankerne” på norsk, men du finder nok ud af det. Ken Follets trilogi som en over siger – så er du godt beskæftiget i lang tid fremover. Den er strålende!! Jon Michelets “En sjøens helt” om krigssejlerne – der er fire tykke bøger, god fornøjelse! Lars Mytting “Svøm med de som drukner”, Ingar Sletten Kolloen “Den tomme plassen i vitrineskapet”, Jan Gillous serie (nu 5 bøger), starter med “Brobyggerne” (hedder den på norsk), Jeffrey Archers Clifton-krønike, 4 bøger til nu. Lori Nelson Spielman “En liste for livet” – i den søde og lette ende. Til dine piger så kan Jostein Gaarders “Julemysteriet”, som er en juleføljetong i 24 dele, måske være noget, Andy Griffiths serie om “Gutta i trehuset” (jeg kan jo kun de norske titlerne), Siri Pettersen “Odins barn” – også en serie (på 3 tror jeg). Jeg tror det er på tide at stoppe ser jeg… God bedring til manden og tak for en god blog!

  • Tusind tak for dine gode forslag! Kendte ikke mange af dem! Må skynde mig på biblioteket og se på det. Tak!

 16. For en tidligere opslag, hvor du for talte at I havde læse de 5 bind af Ulven fra stepperne: Djengis Khan – Historiens største erobrer – af Conn Iggulden.

  Så ville jeg lige gøre opmærksom på et podcast, der også fortæller om Djengis Khan, det er grundig og temmelig godt.

  søg efter “Dan Carlin´s Hardcore History”, der er 5 afsnit:
  “Wrath of the Khans I” til “Wrath of the Khans V”.

  God lyttelyst, hvert afsnit tager 1.5 til 2 timer.

  • Megagodt husket!! Wow!
   Vil straks sætte Ninjaman igang med at finde podcastet, han keder sig sådan, og elskede de bøger! Tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *