Månedens anbefalinger, August 2015

August har været lidt en bitch i år, præget af sygdomme, bekymringer, dødsfald og tristhed – og min blogging har været sporadisk, som følge her af.

Men der har også været glimt af gode ting, og dem skal i ikke snydes for, så her et opsummerende indlæg:
Ting jeg har glædet mig over i August:

Børnemode:
Jeg kan se at alle mor-bloggerne går amok i ekstase over efterårssæsonens børnemode.
Da mine unger som oftest får tilbuds eller arvet kluns, er vi altid nogle sæsoner bagud, og derfor knapt så opdateret på de nyeste trends.

Til gengæld glæder jeg mig dagligt over min yngstes sans for tøjsammensætning: hun kombinerer sommerens shorts og toppe med uldne strømpebukser og cardigans, og får nogle forrygende farverige – på kanten af skæren-i-øjnene – mønstermiks ud af det.
Se fx dette fra i morges:
IMG_20150902_091439
Jeg er ret sikker på at kombinationen prikkede shorts/ræve-strømpebukser ikke er set før?

Netflix film:
Vi er ivrige serie-slugere herhjemme,men lige for tiden er vi ikke i gang med en serie, og endte forleden aften med en dokumentarfilm på Netflix: “Jiro dreams of sushi”.
1_e_173014412_640
En stille film om 85 årige Jiro,der ejer en lillebitte sushirestaurant, der har tre Michelinstjerner.
Der er noget zenagtigt magisk over den omhu han lever sit liv med: blæksprutten der skal masseres 45 minutter for at smage godt; fiskehandlerne der hver især kun handler med en enkelt type fisk, som de til gengæld ved alt om; Jiros opmærksomhed på de små detaljer, som fx: at en af gæsterne er venstrehåndet eller har en lille mund, så han kan tilpasse maden, så den passer til den enkelte.

Resten af aftenen talte vi om, at det var sådan man burde leve sit liv: forsøge kun at være god til en enkelt lille ting, og tage glæde ved den, istedet for at flagre rundt og multitaske og være utilfreds.

(Dagen efter flagrede vi igen – men filmen og samtalen var gode!)

Kan i iøvrigt anbefale en god netflix-serie? Vi er ret blanke på hvad vi skal starte på nu.

Inderst inde:
Jeg synes egentlig vi har nogenlunde styr på at være forældre efterhånden, men det der med søvn, har altid været vores akilleshæl..
Derfor har vi de sidste par måneder kørt med et belønningssystem, hvor de tre yngste optjente krydser når de faldt i søvn uden en voksen, og ikke vækkede os af diverse grunde om natten – og det er gået over al forventning!
Præmien blev en tur i biografen, for at se “Inderst inde”, der var en helt fantastisk fin film, som flere af børnene måtte knibe en tåre over, og som vi også har talt meget om siden.
inderst-inde2
Fantasifuld, morsom, tankevækkende og rørende: en film der får de allerbedste anbefalinger her fra!

Rejer:
Mellempigerne var på kokkekursus på fisketorvet, i forbindelse med Copenhagen cooking, og lærte at lave en ret med fisk og rejer.
IMG_20150902_223828
En virkelig fin oplevelse for ungerne, som de helt sikkert også skal med til næste år – selv om de var kræsne og ikke kunne lide den mad de fik lavet.

Til gengæld lærte de at pille rejer OG syntes det var sjovt, hvilket jeg har udnyttet til fulde, og derfor har fået nypillede rejemadder et utal af gange lige siden!
Det plejer jeg at være for doven til selv, så det er optur at have ivrige slaver til den slags!

At se børn væmmes over slik:
Mine piger er store Harry Potter fans, og særligt begejstrede over alt det skøre slik der er med i film og bøger.
Jelly beans har vist ladet sig inspirere af multismagsbønnerne, da de opfandt de her klamme sager, hvor man ikke kan se forskel på dem der smager godt – og dem der ikke gør…
Jeg købte nogle til fredagsslik, og frydede mig meget af at se dem lege russisk slikroulette, når de ikke vidste om det ville smage af fx bræk eller fersken; lime eller græs.

En smart måde til at få børn til at overveje det en ekstra gang, inden de propper sig med slik.
Gnæk.

(link til beans affiliate)

(Visited 72 times, 1 visits today)

21 thoughts on “Månedens anbefalinger, August 2015

 1. Jeg vil vildt gerne se Inderst Inde, men jeg er i tvivl om, om den er for større børn end min datter. Jeg tænker, at det med følelser som figurer inde i hovedet måske er for abstrakt for en på 6 1/2 år. Hvor gamle er dine unger, og hvad er din umiddelbare anbefaling i fht alder?

  Det gør mig virkelig ondt for jer, at I må gennemgå en svær tid med sygdom, bekymringer og dødsfald. Må I få styrke til at tage et lille skridt ad gangen, også selvom det skridt nogle dage er et skridt tilbage.
  Alt det bedste til dig og din familie.

  • Tak for de søde tanker!
   Min yngste er fem, og fulgte fint med: jeg synes historien er nem nok at følge med i, og tror ikke hun blev hægtet af. Hun græd hjerteskærende, og forstod godt hvorfor det var svære følelser.
   Så umiddelbart: ja, det kan du sagtens s tage din pige med ind og se. Den er underholdende, tankevækkende og morsom

 2. Læser ofte din blok og klukker ofte af grin. Elsker din uhøjtidelige tilgang til livet og ikke mindst til børn, kan jo nok se mig selv.. Netflix herre it comes.. The Fall og Broadchurch er fantastiske..

 3. Altså din datter er akkurat lige så meget med på moden (eller langt fra) som min!
  Hendes yndlingstøj er lige præcis også shorts, strømpebukser, toppe og cardigan – og sådan har det faktisk været det meste af et år.
  – i øvrigt til stor tilfredshed hos mig, da jeg så har sluppet for at investere i ret meget vintertøj.
  Men måske deres sammenfald af mode har noget at gøre at de er ‘arve-tøser’? ?

  Jeg har desværre ingen hints til serier til Netflix – tør simpelthen ikke gå i gang, for så kommer jeg vist hverken i seng eller på arbejde ?

 4. 🙂

  Vi ser Bloodline for tiden på netflix – den holder jeg mig faktisk vågen til 😉 (læses: det er en anbefaling) 🙂

   • Den handler om familierelationer. Der er 4 søskende. 1 fortabt bror. Et par ældre forældre, som driver et hotel et meget smukt sted (hvid sand, palmer mm). Den har en smule krimi-indblandet, men det er ikke det der er mest i fokus. Mennesker, familier, fejl og mangler 😉 Jeg ved ikke helt, hvad jeg kan sammenligne den med. Har I set den gamle serie seven feet under? den handler om familie lidt på samme måde og dog ikke. 🙂 PS. at forklare, hvad en serie handler om, er ikke min stærke side. 🙂 åbenbart!

 5. Det gør mig ondt med alt det triste… Gode tanker til jer.
  Og så trøster det mig en lille smule, at Superheltemor, min ultimative mor-guru, også har (store) børn, der føler, at forældre ikke bør få for meget uforstyrret søvn… Må vist selv snart smide noget bestikkelse på bordet.

 6. Vi ser Sons of Anachy. Fed, men barsk serie om en amerikansk motorcykelklub. Nogle vil nok kalde dem for gangstere. Handler (bl.a.) om forholdet mellem præsident og vi EU-præsident, der også er stedfar og stedsøn, om kærlighed, loyalitet, venskab, liv, død, tro, håb, drømme og meget mere. Er efter sigende researchet ret godt, så det er nogenlunde realistisk. Er til tider temmelig barsk på den blodige måde, men man kan sagtens følge med, selvom man holder sig for øjne og ører til tider.

  I en helt anden boldgade er Doc Martin. Totalt hyggelig serie om en engelsk hjertekirurg, der får blodfobi, og derfor bliver læge i en lille landsby på landet.

  Andre gode forslag: Blue Bloods, White Collar, Ophan Black, Lilyhammer

 7. Der der bønner har mine piger talt en del om. Det er det store hit på deres skole. Jeg tænkte, at jeg ville overraske dem med at købe nogle. Det blev ret hurtigt opgivet. De koster næsten mere en luksus kaviar.

 8. Min blog hedder gratisogbilligeting.wordpress.com, og jeg prøver altid at finde en måde at gøre alting billigere, bedre, at finde på alle mulige ting at gøre livet billigere med. Det kan godt blive kompliceret. Men så læste jeg din blog her, og faldt over det her indlæg med dokumentaren om Jiro, og nu har jeg set den. Du har helt ret i, at det faktisk er sådan, man bør leve livet. Suk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *