Om barndoms somre

Min barndoms somre, var fornemmelsen af solvarme molebrædder mod maven, mens vi fiskede hundestejler, i havnen, på Møn.

Duften af græsslåmaskine-olie i skuret hos min mormor i Ølstykke .

Nye biblioteksbøger og gamle Anders And blade.

Hulefornemmelsen, når jeg sad i en trækrone med min søster, og fortalte hende historier.

Min søster og hendes døtre, passer katte for noget familie på svanholm disse uger, og jeg besøgte dem, sammen med halvdelen af min børneflok, her i weekenden.

Det har de gjort hver sommer i mange år, men jeg har ikke besøgt dem før, og var helt oppe i det røde begejstringsfelt over hvor fedt et sted det er!

Tænk at bo på den måde, med dyr og plads; legepladser og nyopgravede gulerødder; fællesskab og madordning – havde jeg besøgt dem for 5-8 år siden, hvor alle mine børn var så bittesmå, ville jeg lige nu sidde og tale mig hæs, for at lokke Ninjaman, til at vi skulle flytte derhen!
image

De to mindste kusiner brugte timer på at sidde og nynne vuggesange for kaniner, mens de to store tonsede på trampoliner, og min søster og jeg lurede på gravide køer, i håb om at se en fødsel.

Min søster og jeg blev ganske sentimentale, og talte om barndom og minder og de ting der sidder fast i erindringen – mens vi var lige midt i nogle af de dage børnene formentligt ville kunne tage med sig.

Mine børns barndoms somre, er det sommerhus på Mols vi altid låner.
image

Krabbefiskeri, og hundestejler – der altid suger mig tilbage til min egen barndom.

Is ved Ebeltoft rådhus.

Solnedgang fra vores hemmelige bakke.

Lyden af bølger.

Maling af sten.

Naturligvis er det hele krydret med mindre idylliske stunder: søskendeskænderier, flåter og myggestik – men når sommeren er ovre, er det essensen af alt det andet der sidder tilbage; det vi husker.

(Visited 50 times, 1 visits today)

5 thoughts on “Om barndoms somre

  1. Mine barndomsminder er… Fra Svanholm! Jeg er vokset op i Dalby, dog på en anden gård, og har redet og bygget huler i svanholmernes skønne skove. Det er lidt pudsigt, når det nu lige er det sted, der har tricket dine barndomsminder 😀 Og du har helt ret – husker stort set ikke de bidende vintre, hvor det var særligt nederen at muge ud i kostalden… 😉

  2. Køer er drægtige og de kælver -det gør de helst i fred og ro, så det er sjældent man ser det 🙂
    Men skulle i være så heldige, så er de helt nye så søde..

    • Den der er på billedet er faktisk kun få timer gammel – den blev født om natten;). Så sød!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *