Om aftagende talenter

Det er min fødselsdag i dag: svimlende 40 år.
Kan stadig ikke helt forstå at det virkelig er mig der er blevet så gammel – føler mig mere som eksempelvis en lidt slidt 28 årig, det meste af tiden.

For to år siden skrev jeg dette her blogindlæg , om hvordan jeg som barn, følte at jeg blev en lille smule mere talentfuld og fabelagtig, for hver ny fødselsdag jeg rundede.
Dette er absolut ikke tilfældet når man fylder 40, kan jeg nu konstatere…

Jeg fejrede mig selv for fuld skrue i går og i nat, med alle de mennesker jeg holder mest af; 19 børn der jublede rundt og legede; kagebord; chili con carne; de smukkeste taler(fra min mor, min søster, min fætter og min ældste ven, Pelle), flag; dans og musik; drinks og havelamper.
Og flere drinks…

Som aftenen skred frem, observerede jeg hvordan de nye talenter udeblev – og ikke nok med det: ting jeg plejede at være ret god til, blev jeg gradvist dårligere og dårligere til.
Særligt efter midnat, da den høje alder trådte officielt i kraft.
– jeg blev mærkbart dårligere til at tale rent. Snøvlede sært i lange ord, som ellers er mit varemærke.
– blev mere usikker på benene
– dårligere til at danse
– dårligere til ikke at være pinlig
og da jeg vågnede i morges, var jeg markant ringere til at rejse mig op, og til at tænke sammenhængende tanker.

Jeg aner en klar sammenhæng, mellem fremskreden alder, og den pludselige forringelse af talenter!
tumblr_ni8zixiSDD1rpc4xao1_500

(Visited 61 times, 1 visits today)

21 thoughts on “Om aftagende talenter

 1. Stort tillykke med fødselsdagen. Har selv rundet de 40 år og synes faktisk det er helt ok, men overgangen til nyt årti kan selvfølgelig være lidt overvældende i starten 🙂

 2. Det er faktisk rigtig dejligt at se samme udvikling hos sin søn.
  Først da han fyldte 19 år begyndte han at få en lille smule tømmermænd.

  Med den mængde han kan indtage ville jeg blive kørt til udpumpning. Men nu må jeg smile lidt, når jeg ser på ham dagen derpå. Og så er de endda begyndt at gå mere over til øl og ikke så meget af den hårde spiritus 😀

 3. Stort tillykke med fødselsdagen. Måske skal vi ikke fokusere på de talenter, vi ikke længere topper i. Men i stedet på de talenter, hvor vi virkelig topper og giver de unge baghjul. Såsom at holde en blyant med bagdel. Eller vi kan måle bryster, for vores er helt sikkert længere. Og mange mange flere talenter…

  • Den blå kjole – nr tre:). Med lyse strømpebukser – og de røde sko, som flere af jer ellers sagde nej til. Men de er så behagelige…;)

 4. Stort tillykke!! Jeg er nu blevet 42 og kan røbe at når først man lige har rundet 40, så er man jo pludselig igen “i starten af ….” et årti, og så føler man sig ikke så slidt 🙂
  Har selv lige været til fantastisk havefest uden børn og med en masse over 40 årige og det gik ikke stille af – der blev drukket, danset (med hestehovede) og snakket og siddet omkring bål til den lyse morgen. Jeg tror at evnen til at nyde en fest bliver væsentligt bedre med årene, så det kan man jo glæde sig over.

 5. Tillykke!!!!!!!!

  Du er nødt til at poste et billede af kjolen – med dig i. Sådan er reglen 🙂

  Og til alkohols forsvar vil jeg lige sige, at jeg har gjort nogle ret dumme ting, mens jeg var ædru (også)
  😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *