Om en lang fredag

Jeg burde have vidst, at langfredag ville blive ekstra lang, da jeg startede dagen med at ville spise en smule tandpasta direkte fra tuben for at tage purløgssmag i munden – og istedet for tandpastatuben fik fat i en tube balsam, købt i Paris.
Fjernede i det mindste purløg – men smagte ikke ubetinget godt…

Bagefter besluttede jeg mig for at farve hår, fordi jeg kunne se lidt for mange grå hår i udgroningen.

Skal have gæster i morgen, og trængte til at se smart ud, for jeg føler mig lidt klumpet, efter 5 dage i parisisk kageorgie med min 8 årige datter. (Feriebeskrivelse følger snarest – det var en fed tur – både i bogstaveligt og overført betydning!)

Jeg farver normalt hår i nogenlunde samme mellemblonde farve som jeg har naturligt, men den var jeg løbet tør for, og tænkte det kunne være spændende at forsøge med sådan nogle elegante striber i stedet.

Resultatet blev temmeligt langt fra billedet på pakken: mere en interessant kombination af gulerodsorange, tisgule, leverpostej og kridhvide striber:

image

Da butikkerne jo havde lukket, kunne jeg ikke gå ud sende min sagesløse mand ud og købe ny hårfarve, og jeg følte mig for forfængelig til at tage til yoga, med et udseende som en ond albinomorder fra en dårlig thriller, eller David Bowie fra hans “the man who fell from earth” periode, og vidste ikke hvad jeg så skulle.
Børnene hyggede sig med naboens unger, og Ninjaman var til thaiboksning, så drevet af rastløshed gjorde jeg noget helt uvant: gjorde rent og vaskede vinduer.

Det orangegule hårs genskær i de rene ruder, blændede mig så meget, at jeg et kort øjeblik var bange for at ryge ud af vinduet – det kunne lige have været prikken over i’et – men jeg klarede den knebent, uden yderligere skader på sjæl og legeme.

Lige nu sidder jeg i en bunke børn, og ser en eller anden børnefilm, med et halvt øje.
Det er “massage-fredag“, hvilket det er første fredag i hver måned herhjemme, hvor pigerne får massage på skift, og det er så hyggeligt at sidde her med salige, gennem-masserede unger i favnen, at jeg næsten glemmer hvor tåbelig jeg ser ud – og hvor travlt jeg får i morgen, når der både skal handles,laves mad og farves hår inden kl 12, hvor gæster kommer…
image

(Visited 45 times, 1 visits today)

11 thoughts on “Om en lang fredag

 1. Er flad af grin over farvebeskrivelsen.
  Er selv i samme båd. I et anfald af utålmodighed, har jeg også farvet mig selv.
  Nu med flamingopink udgroning ( jeps, den ses stadig ) og mørkviolet spidser….
  Har af samme grund ikke ture tage i Zoo, da Keg var bange for synlige tilbageholdt i flamingoindhegningen !!
  Skal heldigvis først vise mig for andre end mand og tre børn på søndag, så håber jeg kan nå at gøre skaden god igen. Ellers må jeg overbevise de andre om, at de er trmaååskefrokost, og alle skal komme udklædt som flammeæg købt i Rema !!!

 2. Shit – det har jeg også prøvet – det med at ende med en helt anden farven end den der er på æsken. Goth-kuløren er ikke så charmerende når man har rundet de 30!! Det ser lidt for hysterisk-jeg-er-ung-for evig-tror-jeg-selv-agtigt ud. Så er det godt at have en veninde, der er frisør, så hun lige kan redde en 🙂

 3. Tak fordi du lige mindede mig om massagefredag (selvom det er blevet søndag i mellemtiden). Skal huske at sige at jeg har læst “Glasslottet”, og jeg synes den er rigtig god, og er ved at være færdig med “Utæmmet liv”, som er Jeanette Walls bog om sin mormors liv. Og den er ligeså god!!!

 4. Pingback: Om påskeæg-trilledag | Superheltemors bekendelser

 5. Ikke et ord om håret, men yikes – det tog mig lige en stund at indse, at det ikke var en grøn Tuborg, din datter lå og drak med sugerør! Værst af alt nåede jeg liige at blive pænt misundelig på hende – det så ret rart ud…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *