Om julen, der blev erobret af mongoler

Der er særdeles stille på min blog her i ferien – vil gerne skyde skylden for dette, på familien Khan og de mongolske horder.

Vi har ikke skullet meget denne jul – havde holdt kalenderen fri, fordi vi troede den nye tilbygning ville være klar til at flytte ind i, men det er den så ikke, og vi har i stedet slummet den i nattøj hele ugen.

Børnene har boltret sig i de store tomme rum, og bygget enorme playmobil-byer eller lavet cirkus og danseshows – og deres far og jeg har benyttet hver eneste sekund, hvor de var optaget af leg, til at snige os til at suge afsnit, af netflix nye serie om Marco polo til os.

20141230-132912.jpg
Nej, dette er overhovedet ikke et sponsoreret indlæg: Ninjaman og jeg er begge bidt af en gal mongol (lyder iøvrigt mærkeligt?), og bliver særdeles begejstrede, når der kommer nye film eller romaner om Djengis Khan.
Der er rigtigt langt imellem gode af slagsen, men det er “Marco polo” serien, og vi er alt for opslugte af den, og ville ønske børnene sov lidt tidligere og mere, for den er også så blodig, at vi ikke ser den, hvis de er i rummet…

Serien handler iøvrigt ikke om Djengis, men om hans barnebarn Kublai, der overtog Khanatet.

Rigtigt spændende, og man kan sagtens leve med, at den ikke er 100% historisk korrekt (bl.a er det aldrig helt bevist om Marco Polo i virkeligheden havde så stærk en forbindelse til khanen, som han kom hjem til Venedig og påstod).

Ninjaman læser stort set aldrig bøger, og jeg læser hele tiden – men vi har begge læst Conn Igguldens serie om Djengis Khan to gange, og brugt lidt for meget tid på at diskutere erobringstaktikker og hvor grimt sådan en jurte må have lugtet, af gæret fåremælk, harsk fårefedt og uvaskede krigere.
Boglink er affiliate

20141230-134111.jpg
Jeg har foræret bøgerne flere gange, til både min far, og flere af mine venner, og de har vakt begejstring.

Jeg har flere gange tænkt på blog-indlæg jeg gerne ville skrive i løbet af ferien:
har nogle gode boganbefalinger, noget om fornærmelser, føljeton-fortsættelse (gamle afsnit kan læses her), visdomsord fra fireårige, noget om indretning, lidt om pinligheder, en update på min far og kræft, og noget om når sure børn tager deres pinlige forældre på fersk gerning i at have sex.

De indlæg må i altså vente lidt på, for jeg fortsætter nattøj-og-serie-stilen ferien ud – kun afbrudt af nytårsaften i morgen, hvor vi skal være sammen med nogle venner, der muligvis synes det er fesent, hvis vi sidder og ser serie hele aftenen.
De har tre søde piger og en glad hund, og vores piger glæder sig også helt vildt til at feste med dem.

Godt nytår til jer alle!

(Visited 204 times, 1 visits today)

18 thoughts on “Om julen, der blev erobret af mongoler

 1. På en måde ærgerligt, det ikke er tre søde piger og en hund, men man må jo ta’, hvad man kan få, og tror i øvrigt, jeg kan gætte, hvem det mon er…
  Godt nytår!

  • Mest af alt bare kikset – og “ai, er i ikke for gamle til den slags? ” er lidt en stemningsslukker;)

 2. Jeg stener også Marco i lange baner…synes voldsniveauet er mindre overvældende end Game of Thrones, men stadig med den fascinerende og helt anderledes verden 🙂 Hallejuja for alle Appledimserne: hopper frem og tilbage mellem at se det på Iphone, Ipad – eller de få heldige stunder hvor fjernsynet ikke er optaget..på TV’et. Godt nytår til jer 🙂

  • Vi har både netflix og hbo,og misbruger det normalt ikke – faktisl bare tidssparende, at vi ikke behøver lede efter film,men bare kan se videre på noget godt, når vi vil se tv sammen.

 3. Jeg er vild med GoT og ser den sammen med min mand – vi ser mange serier sammen, så tak for anbefalingen! Elsker at have en hyggestund med min mand i sofaen (og vores børn er store nu, så de sidder der også nogle gange) og så må jeg lige spørge; hvorfor har du (kun) foræret bogserien “til mænd” og ikke kvinder i din omgangskreds? Så snart du skrev mongoler og Marco Polo var jeg på, og det ved jeg flere af mine kvindelige bekendte ville være også 🙂

  • Det er nok fordi, at jeg tænkte de var så spændende, at de kunne få selv folk der læste sjældent, til at læse? De fleste af mine venner af hunkøn læser i forvejen meget, så dem forærer jeg alt muligt blandet, som jeg selv kan lide – de her bøger er så meget action og gode beskrivelser, at jeg har oplevet selv modvillige læsere blive suget ind;)

 4. Jaaaarrhhh! Glæder mig til føljeton-fortsættelsen! Har læst den forfra her mellem jul og nytår, selvom jeg ikke har kunnet finde alle afsnit(noget med den gamle blog og sårn). Virkelig fedt at der kommer fortsættelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *