Om skomangel og jammer

Det er ingen hemmelighed, at jeg virkeligt hader sko-indkøb, og næsten tuder af ærgrelse, når et af mine fire par sko dør af alderdom – har bl.a blogget om det her.
Så da mine slidte 4 år gamle vinterstøvler( som jeg endda havde arvet af min mor, hvilket teknisk set gjorde dem et par år ældre),valgte at tabe lynlåsen på arbejdet i går, overvejede jeg seriøst længe, om gaffertape ville kunne holde dem snøret sammen vinteren ud.

Dette nedlagde mine børn veto imod, så jeg tog på arbejde iført et par sælskindsstøvler jeg arvede fra min moster for nyligt,men stadig ikke har vænnet mig til.

Mine fødder er vanedyr, der savnede de gamle udtrådte, og klagede over at sælfætrene var små og klemte, men jeg forsøgte at ignorere dem, fordi jeg virkeligt ikke orkede tanken, om at skulle ud og lede efter nye støvler

“Må jeg være ærlig om dine nye støvler?” spurgte en kollega, halvvejs gennem dagen:” det ligner lidt at du er kommet til at sparke til dine børns kaniner, som så har sat sig fast på dine fødder…”

Resten af dagen, kunne jeg ikke tænke andet end:”kaninrøvhul”!, hver gang jeg mærkede de lidt for små støvler gnave, og jeg ved at jeg er nødt til at give støvlerne tilbage til min moster,  og gå på jagt efter nye…

Ældstebarnet fylder svimlende 13 år i morgen, og har ønsket sig en fridag.
Som hun får.
Når hun finder ud af, at den indbefatter selskab af mor, med gaffertapede støvler, der skal stønne og jamre sig modvilligt igennem støvleprøvning, fortryder hun nok det ønske!

(forslag til velassorterede skobikse i København, modtages iøvrigt med kyshånd! Eller specifikke mærker eller andet man som skoblind kan kigge efter?)

(Visited 60 times, 1 visits today)

42 thoughts on “Om skomangel og jammer

 1. …sku’ man starte en klub?.. for kvinder der hader at købe sko?.. Jeg stiller gerne op som formand!.. er mega presset.. er lige startet på nyt job.. af den slags hvor man ikke har uniform på.. og hvor udtrådte sneakers nok ikke er standarden.. ej men, hvad gør jeg??.. Held og lykke i morgen – har ingen gode råd.. andet end.. spis kage til!

 2. Angulus i Sværtegade eller Dr. Martens i Fiolstræde. Begge er ret nye forretninger. Angulus har skønne støvler også til voksne.

 3. Du kan overveje at få sat ny lynlås i de gamle (f.eks hos Hælebaren på Kultorvet). Det er ikke helt billigt, men så kan de gode gamle holde et par år mere. Ellers vil jeg også anbefale Angulus eller Ecco, der begge laver virkelig behagelige sko og støvler.

 4. Angulus er også hit her. Har købt mine hos polkadotten på istedgade, da børnene alligevel skulle have vinterstøvler…

 5. Angulus! Prøvede et par af deres Chelsea Bouts for nyligt og det var som at få en sky på foden 😀 Og de har mange pæne (og ikke fodformede) modeller… God fornøjelse 😉

 6. Jeg var positivt overrasket over at gøre bekendtskab med Dr. martens-butikken i Fiolstræde. Ikke at jeg havde råd til at købe noget, men hvis jeg havde, så ville jeg gøre det. Rigtig lækre kvalitets-sko, og de har altså mere klassiske modeller end sådan nogle militær-agtige støvler, som var moderne i 1990’erne. (Og som åbenbart er topmoderne igen). De havde også teeny-weeny børne Dr. Martens. Jeg blev helt skruk ved synet! I Lyngby Hovedgade ligger der også en ret lækker skobutik, hvis man er på de kanter. Den hedder vist Josephine og er sår’n lidt ladylike, men det skal man ikke lade sig skræmme af, for der er mange forskellige sko og støvler, men fællesnævneneren er god kvalitet.

 7. Jeg vil virkelig godt slå et slag for Bili bi støvler. har haft mine “biker boots” nu i 4 år og de er gennemgået i alt slags vejr og de holder bare. det er e standardmodel der bliver lavet hvert år med lammeskindsfor 🙂 koster 1299

 8. Camper har altså også lavet virkelig lækre støvler!! Flotte og komfi. Kan huske der var en skoforretning i blågårdsgade, der hed noget med Frog, der solgte dem… Men aner desværre ikke om den findes mere. God jagt!

 9. Dr, Martens i Fiolstræde er flot!
  Kan du ikke finde noget der ,er der en lille butik længere oppe mod Nørreport der hedder Bella Moda.
  Synes jeg så noget udsalg da jeg gik forbi idag, hun har fede støvler,
  Ellers harTommy Hilfiger reddet mange vintre for mig,

 10. Notabene, Carla F, Kassandra, Sophie Schnoor og Magasin. Og ellers: Mit skab.
  Hvad størrelse bruger du?

  Jeg har jo så mange at jeg på et tidspunkt delte gratis ud på bloggen.. Så mon ikke der er noget, du kan bruge? Free of charge.

 11. Jeg har brugt Bumper i maaaange år – købt online, dog.. De er så fine og rare og tog mig fint igennem snehelvede i 2009 og 2010 – begge par har dog ladet livet nu *hulker uhæmmet*!

 12. Jeg ved godt at du ikke vil høre dette, men køb dig et par Bally. De er varme, glidsikre og varer i 10 år – mine gør i hvert fald. MEN – for det er for godt til at der ikke er et men… De koster ca 3000,-. Jeg lavede et regnestykke da mine gamle røg og jeg to år i træk købte billige støvler (bor i Oslo, vi bruger dem måske lidt mere). Så bed jeg hovedet af al skam, løj for min mand og lånte penge af min mor. Der er heldigvis mange år til jeg skal købe nye…

  • Lyder fandme tillokkende, med så lang holdbarhed – men så mange penge har jeg desværre slet ikke…
   Men tak!

 13. Det er et meget lille problem 🙂 Fly London eller Art er mine favoritmærker – og de virker altid!

 14. Jeg har vildt mange problemer med at få sko efter operation i begge fødder. Så mine ryger også først, når de er helt i stykker… og det ER vildt svært at finde nye. Mine ‘nyeste’ vinterstøvler er fra Ecco og ca. 3 år gamle. Vildt dyre, men det hele værd!

 15. Tang Sko i Vanløse (Jernbane Allé 45) lige ved stationen eller på Frederiksberg (Rolighedsvej 8) – også super betjening.

 16. Mine Dr Martens er nu på 5 år.. De helt klassiske 18 huls i sorte.. Passer til alt, og ja, havde dem også som 15 årig (dog 8 huls, da de lange var for dyre synes min mor) Elsker dem..
  Og min datter som bliver 13 om 10 dage ønskede (og fik) lak udgaven i 8 huls..

 17. Åh, ha ha ha 😀 Ja, man vil vel ikke være sådan en, der render rundt og giver folk associationer til nedsparkede kaniner, når de kigger på ens fødder 😉
  Håber, det gik alligevel trods alt. Og stort tillykke med hende – hvor er det vildt, at du nu er mor til en teenager!

 18. Pingback: Om lidt af hvert | Superheltemors bekendelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *