Om gakkede gaveønsker

Min 8 årige skriver opgave i skolen, om kroppens immunforsvar, og kommer glad og gerne hjem og beretter detaljeret, om alt det nye hun har lært.

Således også i går, hvor hun afbrød sin egen talestrøm, med sætningen:”mor – jeg ønsker mig et hvidt blodlegeme i julegave!”

Jeg vred min hjerne for hvad jeg egentlig vidste om hvide blodlegemer – er det dem der bekæmper sygdom? Og har man ikke sådan nogle i forvejen? – men inden jeg havde fundet et passende svar fortsatte hun:” ja og en hjernecelle! Sådan en er meganuttet!!

Det viste sig, at hun havde googlet billeder til sin opgave, og var faldet over tøjdyrs-versioner, af hvordan forskellige mikrober og organsismer ser ud i forstørrelsesglas.

Meget sær ting at finde på, men da vi fandt dem sammen på ipaden, pegede mindstebarnet på den grønne bamse der forestillede klamydia, og erklærede glad, at den ønskede hun sig.

Der er ingen chance for, at jeg skriver klamydia på en fire årigs ønskeseddel!
20141119-205109.jpg

20141119-205122.jpg
Vi fandt dem først på en amerikansk side, men de har også mikrobe-bamser

coolstuffs hjemmeside efterfølgende(og link er affiliate, bare fordi jeg kan;)) ,og jeg tror faktisk at hun ender med at få en hjernecelle i kalendergave.
Glæder mig barnligt meget, til at nævne nonchalant for kolleger og andet, at jeg har købt ekstra hjerneceller til mit barn – havde holdt det for mig selv, hvis jeg gav hende herpes, eller noget andet klamt.

Jeg faldt også over denne her gif om røde blodlegemer hos fantastiske Olga Ravn, som jeg har moret mig alt for meget over.
Synes seriøst den er latterligt sjov, og gad næsten godt have feber, bare for at kunne forestille mig at den slags sker i min krop.

(Visited 223 times, 1 visits today)

18 thoughts on “Om gakkede gaveønsker

   • Ja, de hvide blodlegemer er dem der hører til immunforsvaret. De røde transporterer ilt til cellerne (og CO2 ud igen). Den sidste gruppe er blodpladerne, som er med til at sørge for, dit blod størkner når du får et sår.

    Som bonusinfo kan jeg nævne, at den type hjernecelle du har vist er en nervecelle (også kaldet en neuron). De “buler”, bamsen har på midten, har det utroligt lækre navn “myelinskede”. Altså en slags fedt-skede…

 1. Min datter fik ebola i dåbsgave i august, af min kærestes venner. Og kyssesyge og en fedtcelle. Min bror og hans kæreste, som begge er læger og også har en lille datter, var meget misundelige, så jeg overvejer, om hun skal have et par bamser i julegave. De er så nuttede, og så er jeg vild med kloge-faktoren! Det kan garanteret afføde mange oplysende samtaler, når pigerne når talealderen 🙂

  • Der er lidt sådan noget “ond de fra tornerose ” i at give fedtceller og kyssesyge i dåbsgave! Elsker det!

 2. Hold k..t hvor er det sjovt!
  Jeg må helt sikkert også give min datter hjerneceller i kalendergave – genialt! 😀

 3. Er det bare mig der gerne vil have et foto af klamydia?
  ….det var nok ikke lige en sætning jeg havde forestilet mig jeg fik brug for nogen sinde

 4. Jeg har bl.a. koldbrand, listeria, coli, MRSA, mavesår og en lille influenza 🙂
  Udover de er virkelig nuttede, så kan jeg heller ikke helt benægte det falder ind under fagnørderi. Man er vel mikrobiolog 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *