Om en tvserie jeg glæder mig til

Jeg har altid haft en svaghed for postapokalyptiske romaner.
Selv om hele tankespindet om hvordan man selv ville gøre for at overleve og redde dem man elsker er vildt skræmmende, er det også morbidt fascinerende at læse om.

Margaret Atwood er en af mine yndlingsforfattere inden for genren: jeg har læst “Oryx og crake ” adskillige gange, og blev meget begejstret da jeg opdagede at der var kommet et bind 2:”year of the flood”, og sidste bind af trilogien kom sidst i august i år : “maddaddam”.

image

Bøgerne foregår i en ikke så fjern fremtid, hvor størstedelen af menneskeheden er døde af en menneskeskabt virus, og små menneskegrupper prøver at overleve, i en verden beboet af gensplejsede dyr  – fx de intelligente og aggressive grise, grisonger, der har fået tilført menneskelig dna, for at man kunne bruge deres organer til transplantationer.

I første bog følger man primært Jimmy, der bor alene, sammen med en gruppe menneskelignende væsner “Crakerne”, som hans ven har skabt.
Crakerne er skabt som den ultimative version af mennesker: de behøver hverken boliger eller marker, de spiser ikke kød, de føler ikke had og jalousi, de er kun moderat intelligente og stræber ikke efter mere, men lever fredeligt og harmonisk.
Bind 2 følger Tobi, der før katastrofen var en del af sekten “guds gartnere”, og bind tre binder historierne sammen, med flashbacks og spændende baggrundshistorien.

Hvis man er bare den mindste smule til fremtidsdystopier, skal man under sig selv at læse Atwoods trilogi, der er utroligt gennemarbejdet, humoristisk, grum og realistisk.

Til min store glæde, læste jeg forleden at serien er ved at blive filmatiseret af HBO!
Læs selv her !
Jeg glæder mig usigeligt meget: lige siden jeg læste første bind i serien, har jeg haft lyst til at se alle hendes fantastiske skabninger og fantasier i en film – og i mine øjne, er en tvserie meget bedre egnet til at fortælle komplekse fortællinger, end en film på halvanden time vil være.

(Visited 67 times, 1 visits today)

14 thoughts on “Om en tvserie jeg glæder mig til

   • Hvor godt! Ja, jeg er dybt optaget af litteratur og film med apokalyptiske set-ups, hehe….(for så kan jeg gå rundt og bilde mig ind at jeg er lidt forberedt…og klar til at redde familien. (selvom jeg hørte en irriterende klog mand sige, at det aller vigtigste man kan gøre for at forberede sig, er at være fysisk i topform. Det lyder irriterende rigtigt)).

     • Er heeeelt vild med den. Synes den er genial. Den måde hun har bygget videre på alle de tendenser der allerede er undervejs. Sidder på vej hjem fra Jylland og læser pasaager op for chaufføren.

     • Ih hvor det glæder mig at du også kan lide den!! Så hyggeligt at dele smag med nogen:)

     • Jeg følger skam omhyggeligt med her på siden, efter at det er gået op for mig, at jeg her kan finde inspiration til både kjoler, dvd-serier og nu også bøger, der falder i min smag *S*

 1. Åh ja, den følelse er genkendelig.. Måske er det af samme årsag jeg er blevet bidt (høhø) af Walking Dead… 🙂 Tanken om om vi er i stand til at klare os, uden alt det fornødne. Eller det som vi tror er det fornødne.
  Jeg tror der er noget essentielt i at vide, i ens inderste kerne, at man kan “klare sig”… 🙂

 2. Er lige nu i gang med at pakke til en uge i ødegården…og i bunken af bøger, jeg kan vælge at tage med, ligger netop de to første i triologien! Jeg glæder mig til at læse dem, og hvor passende at gøre det i ødegården, som siden jeg var barn altid har været omdrejningspunkt for min personlige postapokalyptiske strategi! Har finpudset planen gennem snart 35 år…næsten en skuffelse, hvis jeg aldrig får brug for den.

 3. Jeg kom til at starte med bog 2 og har købt “Oryx & Crate” men er aldrig kommet i gang med den. Tænker, at sådan en type trilogi måske nok er af den slags, hvor man skal starte med 1’eren (Harry Potter det samme: min veninde startede med 2’eren (på engelsk) og forsøgte at slå “Muggles” op i Gyldendals røde ordbog) for virkelig at blive grebet.

  Jeg er ellers også til det postapokalyptiske. Min store bekymring er, hvordan jeg skal klare mig uden kontaktlinser til den tid. Jeg har selvfølgelig mine briller, men dem gider jeg bare ikke bruge hele tiden og især i en postapokalyptisk tid tænker jeg, at de er upraktiske

  • Jeg synes faktisk 1eren er den bedste, og de to andre var gode, fordi man gerne ville vide mere,efter at have læst den. Kan forestille mig at den virker lidt tam,2eren, uden den første?
   Sjovt at slå muggler op 😉

 4. Nu har jeg hentet alle tre bøger hjem fra biblioteket, og de ligger og kalder på mig og frister mig til ikke at læse den anden bog, jeg er i gang med, færdig, for i stedet at kaste mig over Atwoods serie. Åh, men jeg er jo sådan en der læser mine bøger færdige, uanset hvor dårlige de er, inden jeg begynder på nye. First World Problems er der nok af!

  • Hvis den er dårlig, så lad da være med at læse færdig – jeg giver altså op på dårlige bøger hver.eneste måned, uden dårlig samvittighed!;)
   Håber du kan lide atwood!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *