Vind en god bog, om kærlighed

Konkurrencen er slut – tak til alle jer der deltog, og særligt tak for jeres gode forslag til bøger!
Vinderen blev: Fiemus(aka Sofie).
Min påskeferie er foreløbigt gået med at spise afsindigt meget chokolade og have gæster – og alle ledige stunder, har jeg klemt læsning ind.
Mit hoved insisterer nemlig på, at vi lader alle fagbøgerne (som jeg er nødt til at læse pga det nye arbejde) ligge, og istedet læser noget der er medrivende og hyggeligt.
Jojo Moyes “Det sidste brev fra din elsker”, opfylder til fulde begge dele.

20140417-202546.jpg

Ja, den ser sukkersød og dameagtig ud, med sin yndige lysegrønne forside – men skindet bedrager, og det er en velskrevet og underholdende bog, som jeg varmt kan anbefale!

Bogen har to sideløbende historier: den ene følger rigmandskonen Jennifer Stirling i 1960, hvor hun vågner med hukommelsestab efter en ulykke, og hverken kan huske sin ubehagelige mand, eller den elsker, som hun finder smukke kærlighedsbreve fra.
Den anden historie foregår i 2003, hvor journalisten Ellie Haworth kæmper sin udsigtsløse affære med en gift mand, og finder et gammelt brev fra Jennifers elsker i arkivet på sin avis,og bliver besat af at finde ud af hvad der egentlig skete.
Især fortællingen om Jennifer er meget levende – jeg blev ved med at tænke på “Mad men”, og hvordan det var at være kvinde dengang.

Har du lyst til at læse bogen?
Så skriv en kommentar nedenfor, så trækker jeg en vinder af den på mandag d. 21-4.
Du må rigtigt gerne anbefale en god bog du har læst i din kommentar – men intet krav!

Jeg plejer at sige, at jeg læser hvad som helst – bare ikke “chick lit”, men en veninde udfordrede mig til at prøve noget nyt, og nu er jeg i gang med at pløje mig igennem forfatterskaber i den “lette” ende – og er overrasket over hvor underholdende den slags er.
Er stadig ikke fan af Marian Keyes, men Jojo Moyes kan jeg rigtigt godt lide, og for nyligt lod jeg mig begejstre af “projekt Rosie“.

Hvis du vil have besked om hvornår der er nyt på bloggen, kan du følge den på bloglovin her. Får ikke blogget det store her i ferien…

(Visited 66 times, 1 visits today)

110 thoughts on “Vind en god bog, om kærlighed

 1. Har selv lige læst den, og var faktisk lidt skuffet, da jeg havde tårnhøje forventninger efter at have læst hendes tidligere bog “Mig før dig” Den er fantastisk og vildt godt fortalt helt til sidste side.

  • Sjovt – jeg synes denne her var bedre end “mig før dig” – men måske var det bare fordi jeg trængte sådan til at læse noget “let” og virkelig har nydt den;)

 2. Den gad jeg virkelig virkelig godt læse! Får læst for lidt, så min anbefaling er – de efterhånden halvgamle – Shopaholic-bøger som er sjove og hurtigt læste.

 3. Kan man lære noget? Eller bare blive lidt klogere… På hvordan man håndterer det der med andres mænd? Så smider jeg gerne et lod i puljen om bogen…

  Bogen på natbordet hér er et studie af fatiigdom i London i 1890erne – den kan som sådan ikke anbefales; strictly workrelated… Og det lyder til, at du har rigeligt af den slags.. 🙂

 4. Uhh jeg kunne godt bruge en ny bog! Lige P.t læser jeg mor bøger, altså sådan noget om at andre nybagte mødre heller ikke var perfekte… Et godt boost selvom min yndlings princess Leia blev et helt år i går!

 5. Jeg har læst nogle af hendes bøger, specielt elskede jeg brudeskibet. Så jeg vil rigtig gerne læse hendes sidste bog.
  Og jeg nyder, at du er begyndt at blogge igen. God påske.

 6. Jatak – den lyder spændende. Kan være den kan få mig til at læse bøger igen – noget det er meget længe siden, jeg sidst har gjort.

 7. Nu er jeg nysgerrig og vil rigtigt gerne vinde den, – har lige læst den seneste Bridget Jones-bog, Vild Med Ham, og den var jeg ikke vild med…så læste jeg lidt i nr ét og blev enig med mig selv om, at det ikke er MIG, der er vokset fra chicklitt, men måske Helen Fielding, der er vokset fra Bridget Jones..?

  • Bridges Jones har jeg altid fundet lidt øretæveindbydende? Har kun læst en halv bog, for at se hvad hypen var, og syntes hun var noget så kedelig…

 8. Ihh, den gad jeg godt læse! Har allerede læst hendes anden bog “Mig før dig”, den var jeg ret begejstret for. Ellers har jeg næsten lige læst “Sankt Psyko” af Johan Theorin, den kan helt sikkert anbefales, hvis man er vild med krimi/spændingsgenren 🙂

 9. Jeg har lige læst Slagteren i Liseleje af Ane Riel. Skøøøn bog og godt skrevet. Derudover blev jeg ret begejstret, da jeg læste Gillian Flynn Kvinden der forsvandt.

  • Dem har jeg begge på min liste over reserverede biblioteksbøger, – og Svalens Graf, som jeg var nr 1050 til, da jeg reserverede den.
   Til gengæld er jeg nr ét til Et Andet Sted, som også har fået gode anmeldelser, og nr fem til Eleanor og Park

  • Sådan har jeg også haft det – læser genrer i perioder, og har haft en periode på flere år, hvor det mest var krimier.;)

 10. Uh den lyder god – jeg vil også drømme mig tilbage til 60’erne.
  Og en anbefaling herfra af Shantaram. Helt fantastisk bog som man husker lang tid efter man er færdig med den.

 11. Den lyder altså spændende, og man skal jo heller ikke dømme en bog på dens udseende. Syntes jeg at have hørt en gang. Af anbefalelsesværdige bøger kan jeg nævne “Svømmelæreren” af Emma Hamberg. Den lyder måske pænt kedelig på titlen, men den var god på den der let fordøjelige og underholdende måde

 12. Den sidste bog jeg har læst er “Hundens ører” af Maria Ernestam, som er en ukompliceret fortælling om et kompliceret liv. Den er underlig og meget anbefalelsesværdig. Jeg vil dog anbefale at låne den på biblioteket, da jeg ikke ser det som en bog man læser igen og igen 🙂

 13. Den lyder som lige det, jeg ved at jeg kommer til at trænge til, når jeg inden påsken er omme, bliver færdig med Karl Ove Knausgaards femte ‘Min kamp’- bog. Læste nr 1 og 2 i træk, herefter lang pause med anden læsning – så nappede jeg nr 3 og 4, også ud i een køre, men jeg vil holde pause mellem nr 5 og 6, for det er kompakt læsning. Nok det tætteste man på nogen måde kan komme på at være helt inde i hovedet på en mand 🙂

 14. Du skal læse Gillian Flynns Kvinden som forsvandt. Man ved aldrig helt, hvem der taler sandt. Karl Ove Knausgårds Min Kamp er hudløs læsning i et fantastisk sprog. Læs en bog ad gangen og hold en god pause imellem. Du har formodentlig allerede læst Maren Uthaugs Og sådan blev det. Jeg har indtryk af, at jeg var den sidste i landet, der læste den. Den greb mig.

 15. Det lyder lige som en bog jeg kunne overskue! Har ikke fået læst i længere tid, men vil så gerne i gang igen. Inden bog pausen læste jeg Vådområder, som jeg både syntes var hysterisk morsom og ganske trist, og som forresten lige er blevet filmatiseret.

 16. En god bog 🙂 Ja, det kommer jo an på hvad man er til, men Ringenes Herre er vist blevet læst 7-8 gange

 17. Den kunne jeg godt tænke mig at stifte bekendtskab med. Læser lige nu halshug af Kaare Sørensen … Vildt godt skrevet, totalt medrivende.

 18. Det lyder som en rigtig god bog, som jeg ville være glad for at læse!
  Jeg er ellers i gang med Ken Folletts “uendelige verden” lige nu – en fortsættelse til “jordens søjler”. Jeg falder virkelig for den måde det middelalderlige univers er beskrevet på, og kan helt sikkert godt anbefale serien!
  Anyway. Rigtig god påske til dig!

 19. Uf uf uf! Den lyder som en bog jeg må eje 🙂
  En bog der fangede mig for efterhånden en del tid siden var Grill skrevet af Ib Michael. Ellers slugte jeg Dinosaurens Fjer af Sissel-Jo Gazan for ikke så længe siden 🙂

 20. Årh, jeg vil virkelig gerne have fat i noget let!

  Jeg har netop læst Terry Pratchetts “Snuff”, selvom jeg BURDE læse “Design og Biomedical Devices and Systems” (Paul H King & Richard C Fries), men jeg mangler en let godnat-læsnings-bog.

  Om ikke andet tager jeg tippet med på biblioteket. 🙂

 21. Den lyder da spændende. Kan anbefale En mand der hedder Ove som minder en del om Den hundredeårige. Og Forbandede yngel var også god læsning. Og så er jeg gået i gang med Vindens Skygge som også er god.

 22. Åh jeg vil så gerne læse den! Her er mit lod. Og så vil jeg anbefale ‘kvinden der forsvandt’ – spænding til sidste side…

 23. Det lyder som en bog jeg helt bestemt skal have læst. En bog jeg gerne vil anbefale er Khaled Hosseeni´s “Og bjergene gav genlyd”, en helt igennem god bog, der begynder i en verden langt fra den europæiske.

 24. Den vil jeg gerne prøve 🙂 er total sucker for krimier, men kan efterhånden ikke hitte rundt i de forskellige hovedpersoner til hver serie, så kunne godt prøve noget helt andet.
  Har for nyligt læst ‘Glasslottet’ (som i øvrigt heller ikke er en krimi). Den handler om en journalist som fortæller om sin noget alternative barndom som meget, meget fattig og med forældre, der ikke er som folk er flest. Rigtig god og giver stof til eftertanke.

 25. Åh lyder som skøn pauselæsning her midt i eksamensopgave skrivningens tid.
  Jeg elsker Smaragdfuglen af Linda Holeman, kan læses flere gange, synes jeg. . Men er ikke chiclit, hvis vi skulle holde os til den genre ☺

 26. Den vil jeg gerne læse ! Har også holdt læsepause pga arbejdet, så trænger voldsomt til at blive opslugt af en bog igen. Hav en dejlig påske 🙂

 27. Den vil jeg gerne give en chance 🙂
  Jeg kan da til gengæld anbefale Erland Loe: Doppler – lille finurlig og meget morsom bog..

 28. ja tak den lyder som en man kan lægge fra sig og samtidig komme videre i uden at skulle gå to sider tilbage hver gang man genptager den 😀 ,, lyder som en dejlig bog …
  Glædelig påske

 29. Jeg er egentlig heller ikke til chick lit, men denne her er jo blevet rost fra alle sider, så jeg er blevet lidt nysgerrig. Jeg læser virkelig gode bøger for tiden og kan anbefale Analfabeten der kunne regne og Otte opbyggelige fortællinger om mad og kærlighed og fremmede byer. De er ret forskellige men begge virkelig gode!

 30. Jeg får kun læst bøger i sommerferien, er ikke den store læsehest. Jeg er igang med min bachelor, så jeg har alt for meget jeg SKAL læse til jeg orker hyggelæsning bagefter.
  MEN om sommeren er det den samme bunke bøger jeg har læst de sidste tre sommerferier, nemlig “Pigen med den blå cykel” bøgerne, de er absolut yndlings.
  Men det kan være jeg skulle prøve noget nyt denne sommer! 🙂

 31. Jeg har netop læst Bryllupsnatten. Sophie Kinsellas shop-aholic bøger har aldrig fanget mig, men bryllupsnatten er sød, letlæselig og måske egentlig også ret ligegyldig!
  Men jeg kan ret godt lide ligegyldige bøger! Ville ønske jeg slugte historiske bøger… Det gør jeg så IKKE…

 32. Jeg trænger til noget nyt læsestof 😉
  Jeg er lige blevet færdig med “morgen i Jenin”. Det var en hård bog på mange områder. Lige før jeg tudede da jeg var færdig.

 33. Du skal læse Salvadorena af Cecilia Samartin.

  Den handler om en piger der på mirakuløsvis overlever krigen i El Savador og i bedste Maria von Trapp stil vil være nonne, men ender som guvernante…..

  Barsk og kærlig på en gang 🙂

 34. Kunne godt trænge til nyt læsestof 🙂 Jeg kan varmt anbefale den underholdende Kunsten at Være Kvinde af Caitlin Moran. Jeg stejler normalt ved sådanne titler, men denne overraskede altså virkelig positivt 🙂

 35. Den lyder så spændende! Jeg synes altså bestemt at Hanne-Vibeke Holsts “Terese”-trilogi fortjener at blive nævnt. Efter min opfattelse nogle bøger som desværre er blevet lidt glemt og som fortjener at blive læst.
  //B

 36. Jeg læser p.t. Begynderyogabogen af Karen Pallisgaard og Amerikanske Portrætter af Jonas Langvad, så man kan godt tale lidt om faglitteratur i den bløde ende, eftersom jeg er yogainstruktør og snart uddannet journalist. 🙂
  Jeg elsker dog også at læse romaner, men helst, når jeg har tid til at fordybe mig i dem. Så når jeg har ferie, sluger jeg gerne tre om ugen.
  God påske herfra. 🙂

 37. Den vil jeg vildt gerne læse. Jeg var meget begejstret for Mig før dig så denne må være en must read. Jeg vil anbefale alt af den nigerianske forfatter Chimamanda Ngozi Adichie, især En halv gul sol som handler om Biafra krigen. Fantastisk læsning!

 38. Ville elske at vinde bogen:-) Jeg har netop læst Havets Katedral. Fordi jeg skal en tur til Barcelona virkede det som en god ide, og bogen er da også god og velskrevet. Skiller sig dog ikke synderligt ud fra andre historisk inspirerede romaner der er publiceret i de senere år, men skal man have en weekend til at gå med lidt let-læselig historisk bryderi, magtkampe og romancer – så er “Havets Katedral” lige sagen. kh Fie

 39. Årh, den gad jeg godt vinde! 🙂

  Jeg har været rigtig glad for at læse både Den Grønne Mil, men også Niceville – og så selvfølgelig også lige nuppe filmene med på samme tid 🙂 god påske!

 40. Jeg kan varmt anbefale Dorothy Koomson. Har siddet og tudet over hendes bøger! Men har aldrig hørt om Jojo Moyes, så det kunne da være spændende at finde ud af hvordan hun er.
  Mange hilsner fra Læsehesten

 41. Can you keep a secret, the undomestic godess og andre ikke shopaholic bøger af kinsella kan klart anbefales, især hvis man trænger til at grine højt og upasseligt 😉

 42. Har netop læst mig før dig af Jojo Moyes, og det er den bedste bog jeg nogensinde har læst, så det er med ærefrygt jeg melder mig i konkurrencen. For tvivler på noget kan slå mig før dig!
  Go’ påske 🙂

 43. Har længe gerne villet læse noget af Jojo Moyes, men ikke kunnet finde det på mit lokale bibliotek, så det ville være en super fed bog at vinde, I’m in! (:

 44. Er i gang med at læse “dagbog fra i morgen” af Cecelia Ahern. Havde virkelig svært ved at komme i gang og var flere gange ved at opgive, men læste et sted på nettet, at starten er hård, men nødvendig for resten af historien.. Nu er jeg så kommet ti let sted, hvor nysgerrigheden har taget over..
  Synes generelt hun skriver rigtig godt – har efterhånden læst en del af hendes bøger og kan rigtigt godt lide “Hvor regnbuer ender” – ja, måske en sukkersød historie, og så alligevel ikke…

  Kender ikke Jo jo Moyes, men er klar til at åbne op for et “nyt bekendtskab” :-))

 45. Den vil jeg gerne læse 🙂
  Jeg er i gang med at læse Jussi Adlers Afd. Q og er nået til Marco-effekten. De foregående bøger er anbefalelsesværdige (alle andre end jeg har nok læst dem!).

 46. Dén bog vil jeg gerne vinde og læse.

  Jeg er lige gået i gang med Glansbilledsamlerne, og den er det bedste jeg har læst i årevis.

 47. Jeg elsker at læse og driver kæresten til vanvid, fordi jeg altid liiige skal ind og kigge i boghandlen, når vi er nede i byen, så jeg er klart med i denne give away.

 48. Den bog står også på min ‘to read’-liste, så den må hjertens gerne havne hjemme ved mig.
  Her er påsken også blevet brugt på fordybelse i skønlitteraturen, og den bedste læseoplevelse i laaaang tid: Frederik Bachkman ‘En mand der hedder Ove’. En morsom, hjertevarm, lidt trist og vanvittig god historie. Sjældent har jeg holdt så meget af en gnaven gammel mand.

 49. Den bedste bog (eller bøger) jeg nogensinde har læst er ubetinget jacob ejersbos Afrika triologi. Uhh de var gode…
  Ville vildt gerne læse denne her også.
  Kram p.

 50. Uhh den gad jeg godt læse – det lyder lige som noget for mig.
  Jeg ville meget gerne give en anbefaling på en bog, men de sidste mange år har jeg været studerende og har faktisk kun læst tørre fagbøger. Når jeg afleverer mit speciale om en måneds tid vil denne være et god gensyn med “almindelig” litteratur 🙂

 51. For et år siden læste jeg Jojo Moyes’ bog “Me before you”, og jeg græd som et lille barn.. Og det har jeg gjort hver gang jeg har læst den siden da.. Så god er den nemlig.. At man kan læse den mere end en gang på et år.. 🙂 Derfor vil jeg også gerne vinde denne fine sag.. 🙂

 52. Jeg vil gerne smide et lod i puljen og kan varmt anbefale Fay Weldon. Jeg har læst mange gode bøger af hende, men yndlingerne er helt klart ‘Mænds liv og hjerter’, ‘Praxis’ og ‘Støvbold’. Alle fortællinger om kvinder som er utroligt stærke og samtidigt svage…

 53. Den vil jeg mægtig gerne læse!

  To anbefalinger herfra – serien Jarastavens Vandring af Saga Borg som handler om purunge Siris kamp som kvinde og vølve i et vikingesamfund. Der er dog en del fantasy blandet ind i.
  En anden er serien Sagaen om Valhal bestående af 3 bøger, Freja, Idun og Saga. De handler om netop de tre kvinder i en lidt alternativ fortælling om ‘de nordiske guder’.

 54. Uh, den kunne jeg godt bruge – kærlighed er et dejligt afbræk fra sygdomslære, hormoner og blodpropper.
  Jeg synes du skal læse Sissel Jo Gazans bøger. Eller høre dem. For jeg har faktisk ikke selv læst dem, men speed-lyttet dem på netlydbog.dk (bibliotekernes gratis lydbogsside).
  De er en dejlig blanding af krimi, kærlighed og en lille smule naturvidenskab. Og så er hovedpersonen så dejligt uperfekt, men ikke på Bridget Jones måden. Mere… Nej, læs dem og se for dig selv 🙂

 55. Nu har jeg jo lige skrevet, men jeg kom lige i tanke om endnu en bog der bare er så fin og god. Døgn hedder ‘den hundredeårige der sprang ud af vinduet’ – den er simpelthen så dejlig og morsom og bare rigtig fin. Den burde du virkelig læse (eller lytte – den findes nemlig også på netlydbog.dk, og oplæseren er rigtig god)

 56. Den er jeg med på!
  Får intet læst i tiden, men strikket en masse!
  Vinder jeg bogen, må jeg da bare i gang.
  Anbefalet læsning? Hmm, er blank lige nu, du har sikkert også læst alt det jeg måske kunne finde på.
  God Påske
  Kh Joan

 57. Den vil jeg gerne læse! Lige nu er jeg igang med at læse Leif Davidsens “Min broders vogter”, den kan også klart anbefales.

 58. Den bog vil jeg vildt gerne læse, jeg har også hørt andre tale godt om den;)
  Jeg kan varmt anbefale Undtagelsen af Christian Jungersen, som er den sidste bog jeg har læst.

 59. Hej,
  Har endnu ikke læst noget af hende, men havde netop besluttet at “glemme” at afbestille månedens bogklub bog i Gyldendals bogklub, som er denne bog…… Skulle jeg vinde den her, kan jeg jo bare “komme til” at bestille en anden i stdet for. Det kunne eksempelvis blive Sadie Smiths NW:-)
  Hej fra Rikke

 60. Ihh den vil jeg gerne vinde. Jeg er netop blevet færdig med “Dig før mig”, af samme forfatter. En noget anderledes historie. Når nu du har kastet dig lidt ud i den her genre, vil jeg gerne anbefale “Hvor regnbuen Ender” Af Cecilie Ahern. Jeg var vild med den bog. Senere læste jeg andre bøger af hende, og de var slet ikke som den, så nu tør jeg ikke købe flere bøger med hende. Men så er det jo godt at der er noget der hedder et bibliotek. Jeg elsker biblioteker, der kan man få lov at svælge i en masse bøger, og så den der specielle duft der er på et bibliotek, den kan jeg godt li 🙂

 61. Jeg må indrømme at jeg er vild med alle Marian Keyes bøgerne. Og så har de altid en fantastisk slutning. 😉 Det er rart når nu den virkelige verden har vist sig fra sin værste side… Så jeg vil kun vinde bogen hvis den ender godt!!

 62. Jeg kunne helt vildt godt tænke mig at vinde bogen! Jeg har ikke flere bøger herhjemme, jeg ikke har læst..

  Jeg vil rigtig gerne anbefale dig at læse: Sidney Sheldons “Vredens engle”, den handler om den nyuddannede advokat Jennifers i New York, som er splittet mellem betingelsesløs kærlighed til en gift og (måske snart) meget berømt politiker, og farlig afhængighed af en mafiaboss.

  Min kæreste har læst ÉN bog i sit liv (3 nu) – da jeg introducerede Vredens Engle til ham, læste han begge bind i serien lige efter hinanden 🙂

 63. Denne tråd er jo guld værd – tak for alle de gode forslag! Jeg har allerede reserveret flere bøger, end jeg kan nå at læse! Jeg anbefaler forfatteren Kate Morton. Ikke direkte chick-lit, men absolut i den lette ende 🙂

 64. Elsker jeres forslag! Er selv lidt af en læsehest, så har svært ved at bestemme mig for, hvad jeg skal foreslå – Men her i påsken har jeg læst Johannes Møllehave’s ‘Biblen har ordet’ – Den var faktisk rigtig god og jeg elsker hans måde at se kristendommen og livet på! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *