Om hemmelige sedler

Jeg har altid haft et eller andet med ord.

Lige fra jeg var 5-6 år gammel og knækkede læsekoden, har jeg ikke kunnet gå forbi et skilt, en spiseseddel, en reklame eller andet med ord på, uden lige at speedlæse så meget som muligt.

Min allerstørste hemmelige passion, er håndskrevne sedler.

Hvis jeg, foran min lokale Netto, ser en seddel ligge i en snasket vandpyt, er jeg nødt til at vente til ingen ser mig, så jeg kan fiske den op og læse den.

Ind til nu har jeg (overraskende nok) udelukkende fundet kedelige (eller måske hemmeligt kodede?) sedler, hvor der stod:”mælk, mel, ost, analkløe-salve, æbler, rugbrød” og ting i den dur.

En eller anden dag finder jeg et skattekort, eller et nyt HC Andersen eventyr, på en håndskrevet seddel, i en vandpyt foran Netto – det ved jeg bare.

Men forleden lykkedes det at finde noget ganske andet.
Et vredt barn havde skrevet ALLE de bandeord han eller hun kendte ned – der er ca 35 forskellige, hvor af kun ordene “tis” og “og” er stavet korrekt.
“Rohol” er så saftigt, at det er skrevet hele to gange.

20130111-104431.jpg
Her en særligt svulstig passage.
Og min favorit kommer her:

20130111-104530.jpg
Jeg formoder at “tisk krone” betyder “tissekone”.
Det er egentlig også et meget pænere ord?

(Visited 129 times, 1 visits today)

53 thoughts on “Om hemmelige sedler

 1. Ord kan også være vanskelige at udtale. I får lige en lille historie fra det virkelige liv om et svært ord. En af mine veninder har lidt svært ved at “finde” og udtale de svære ord. Derfor øvede hun sig på vej til Matas på at sige: Hudceller. Vel inde i butikken og helt sikker på, at hun kunne ordet, sagde hun selvfølgeligt højt og klart: Jeg vil gerne købe en creme, der kan fjerne alle de døde sædceller, jeg har på benene. Hun kunne godt selv høre, at det var forkert………

 2. Hahaha. Som dansklærer har jeg også en ting med ord. Det er der også nogle af mine yngste elever, der har. De havde derfor dekoreret en væg med deres navne. Gjort sig umage – hjerter over i’erne osv. Det var egentlig lidt sødt. Og meget nemt at finde gerningsmændene!

  • Haha – lige det samme har et af mine børn gjort – i børnehaven.
   Hun var den eneste der hed det navn…

 3. Jeg er sikker på at “rohol” kan vinde indpas i det danske sprog, det er meget mindre fornærmende at blive kaldt. Også hvis det staves “rohål”.
  Kæft hvor kan jeg godt forstå hendes trang til at skrive sin vrede ud – annekterer lige den opskrift til næste gang nogen irriterer mig på arbejde! 🙂

 4. Politiken siger, at hver tredje ikke har skrevet i hånden det sidste halve år, så måske du skal til at kigge efter Ipads og kindler og den slags i vandpytterne, hvis chancerne skal øges for den store fangst.. Tvivler dog på, at H.C. Andersen var så digitaliseret, men var det ikke også noget med, at det han ikke udgav, var markant dårligere end andre gode eventyr?

 5. Haha hvor fedt!
  Jeg kan stadig huske hvor stolt jeg var dengang jeg lærte at stave til tissemand. Min morfar var ret glad for at lære mig ting som han vidste gjorde min mor sur 😀

  Men synes altså også at tisk krone lyder bedre og med det sprognævn vi har i dag skal vi jo bare skrive det nok gange og så passer det!

 6. Min mor er folkeskolelærer og har gennem tiden samlet en hel masse kreativt stavede ord fra sin tid med de mindste klasser. Et af de rigtig fine er “fesgkutr”. Kan nogen gætte hvad det er? Et lille clue er at hun var lærer på Bornholm.

 7. Hvor fedt! Sidder lige og griner lidt i skægget 🙂 Og kan da egentlig godt forstå, at du har denne “trang” til at læse tekster, hvorend de måtte være – tænk nu hvis du virkelig fandt noget af værdi!

 8. He he… Her kan Filippa skrive LORT, der så bliver brugt så tit det nu ca passer ind fx den dag hun satte et skilt uden på hendes dør, efter at have forladt stuen i gal tilstand (noget med nogle dumme forældre der ikke liiige forstod hende)

 9. Ha ha ha – ja dagens grineflip med tårer rendende ned af kinderne er opnået, Fandme skønt :0)
  – Jeg ELSKER børnestavning!! Og jeg er helt sikker på at ROHOL er dæknavn for røvhul… andre bud kan jeg ikke komme med, men Tisk krone og hol kefd det er sgu også gode ord :0)
  Tak for et godt grin – og god weekend.

  • Tak for din kommentar! Tror bestemt også at rohol er det samme som røvhul!
   Der var også “pek” og “pes” og “diler” og “pad”.
   Meget vredt barn

 10. Længe leve børnestavning!
  I 0. Klasse skulle min søn skrive hvad han gerne ville arbejde med når han blev voksen. Han skrev følgende “fæddobær”. Kan afsløre så meget som at det er en bestemt butik der er tale om ;o)

 11. De er ikke hemmelige .. men de giver indblik i den tankeverden, der er i andre menneskers hoveder … og jeg læser med når jeg ind i mellem har behov (?) for den slags: http://www.passiveaggressivenotes.com/

  … hvis du ikke kender dem.

  Men man kan rolig sige at barnet her ikke på nogen måde er passiv-aggressiv … og godt for det 🙂

 12. De er ikke hemmelige .. men de giver indblik i den tankeverden, der er i andre menneskers hoveder … og jeg læser med når jeg ind i mellem har behov (?) for den slags: http://www.passiveaggressivenotes.com/

  … hvis du ikke kender dem.

  Men man kan rolig sige at barnet her ikke på nogen måde er passiv-aggressiv … og godt for det 🙂

 13. Hvor er det sjovt 😀
  Den store af mine drenge, havde en periode hvor han sagde ‘røvdelling’ når han blev sur 🙂 Det har vi grint meget af

 14. hahaha… hvor er det griner…. især fordi jeg også fra jeg løste læsekoden læste alt der kunne læses… og bilernes nummerplader var forkortelser…

  og hvor er du sød at du sådan tager folks sedler op… hvor hyggeligt,,,

  tak for en rigtig fed historie =)

 15. Haha, hvor skønt. Vrede sedler er gode til afreageren, lidt som at fælde et træ eller sådan noget.
  Ps. er også vild med håndskrevne *hemmelige* sedler.

 16. Sejt at du læser sedler. Det er sgu da en fed fetish:) Og se det her er da som at finde skattekortet. Hyler af grin:) Næste gang finder du måske en million:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *