Om mors dag og støvsugning

Egentlig har jeg det fuldstændigt lige som hende her, når det kommer til mors dag.

Heldigvis har mine børn valgt at ignorere dette, og har til min store glæde fejret mig alligevel.

Jaja – det er vel bare en dag blomsterhandlerne har fundet på, for at suge vores surt tjente penge til sig – men jeg er for svag en sjæl, til ikke at nyde hvordan mine unger har glæææææædet sig til mors dag hele sidste uge, og i hemmelighed har købt små gaver på loppemarked og tegnet fine tegninger til mig.
20130513-113847.jpg
Hele dagen i går, var de mine lydige – men glade – små slaver, der hjalp mig med at plante frø på kryds og tværs i den rodede have, og endda støvsugede hele huset.

Det der med støvsugning, er ikke noget der sker ofte herhjemme…

Dengang ældstebarnet var 3-4 år, og elskede prinsesse-eventyr af hele sit hjerte, blev der støvsuget ofte.
Hendes yndlingsleg, var at iklæde sig prinsessekjole og paryk, og med lidende udtryk og mange suk, støvsugede hun så.
Min rolle var, at være den onde stedmoder, og med jævne mellemrum se op fra min avis, og sige til hende at det ikke var rent nok endnu.

En genial leg!

20130513-114617.jpg

Men så døde vores støvsuger pludselig, og fordi vi er nogle fattige røvhuller, har vi i tre år måttet nøjes med en oldgammel, larmende maskine, som vi arvede fra nogle venner.

Det værste ved den, var at den stank så voldsomt af våd hund, at vi som regel hellere har villet vade rundt i krummerne, end at tænde monsteret, og få den grimme lugt ind i stuen.

Nu har vi fået en ny, og da mellempigerne ivrigt svingede den lydsvage støvsuger, kunne jeg egentlig godt se det afstressende i, at sidde på en stol, med øl og fodbad, og se dem knokle.
Fantastisk.

Tror jeg må til at læse Askepot højt for mindstebarnet, og håbe hun kan blive smittet af storesøsters trang til at gøre rent, med lidende suk.
Føler mig allerede helt afstresset ved tanken…

20130513-120723.jpg

(Visited 101 times, 1 visits today)

19 thoughts on “Om mors dag og støvsugning

 1. Den leg må jeg helt sikkert forsøge at lære den nu 4 uger gamle Thea, når nu bliver lidt ældre!

  Jeg HADER at støvsuge, faktisk rengøring og deslige er noget af det værste jeg ved! Vi har en robotstøvsuger og ja vi bor i en toværelses lejlighed 🙂 dovenskaben længe leve 😉

  Den er erhvervet ved, at jeg klagede min nød til svigermor og sagde, at engang ville jeg have sådan en robotstøvsuger, hvortil svigermor siger, at sådan en har de stående fra da bedstefar levede, og de synes ikke de kunne bruge den… Vupti vi blev en robotstøvsuger rigere 🙂 og hvis du får tilbudt sådan en til et sponsoreret indlæg, så sig endelig ja! Det lyder til at du heller ikke lever pinligt rent, og så er den altså virkelig god! Den kommer i hvert fald ind under sofaen en del flere gange om året, end jeg ville gøre med en almindelig støvsuger! Man skal da godt nok ud i hjørnerne med en almindelig støvsuger engang imellem, men hvad gør det, når roomba tager det overfladiske ganske godt og her ser rent ud, uden jeg har rørt en finger 😉

  • Vi bor på ingen måde rent – men jeg tror vi ville dræbe sådan en robot ret hurtigt, når den blev kvalt i LEGO, blyanter og nullermænd på størrelse med æbler…

   Kan nu også godt lide at se på børn der arbejder – glæd dig til Thea kan det;)

 2. Det er meget flot prinsesselook, hun har hende ældsten. Jeg krydser for at de små snart opdager prinsesselegen.

  Hvis jeres nye støvsuger kommer til at lugte på et tidspunkt, kan jeg klart anbefale at støve en helveds masse vaniliesukker op med den. Så vil den fremover lugte lidt af kagecreme, det gjorde min fars støvsuger i hverfald mange år efter, jeg havde et gevaldigt bageuheld.

  *fruF

 3. Kære Superheltemor

  Nu holder vi TÆNK, og efter en test, købte jeg ikke testvinderen, for den havde de ikke på nettorvet.dk- men de havde en, der lignede, til 2500 kr! Den overlevede ikke ret længe fordi, en åndssvag stump båndjern (der sikkert kostede en femmer), røg af, og så kunne den ikke holde posen, og døde. (Dyrehår og spildt foder I motoren).
  Og jeg ærger mig- stadig! Jeg HADER simpelthen den slags, at ting går I stykker- og en dims til en 5 kr- ikke kan skaffes.

  Nu burger vi den der Haraldskrald, der LARMER, men den æder også alt, bade vådt og tørt. (og sokker- og ting under sofaen). Og jeg fejer først, ellers æder den alt. Den koster 400 kr.

  Nu har jeg forresten brugt et par dage, på at læse blogs, bla din (jeg har en vabel på min finger af holde tabletten). Ja, jeg læser forfra, hvis jeg kan lide blogs. (Jeg savner nu stadig Navnløs, der skrev på Politikens, men så blev de fancy, Navnløs havde vist 4 drenge).

  Men jeg er en læsehest, så jeg kom til at tænke på: “Den lille kaptajn”- som ideel natlæsning for små og store børn. Og “Nøgleblomsten”. (Korte kapitler og spænding). “Røveren Runkeldunk” (den er sjov- min dreng trillede rundt af grin- og ego med ) og “Det lille Spøgelse” (Alle til de ret små) Ottfried Preussler- har også skrevet “Krabat”- der er for større børn. (Og er mere interessant end Harry Potter).

  Hvis du selv keder dig, ej- nu glemte jeg jo helt Tove Jansson- og hvis man har set “mumitroldene”- så fatter man brik. De er gode til små (og voksne).

  Da min søn var lille, så læste jeg og sang. Men for ikke at kede mig ihjel, over godnatlæsningen, så….

  Hvis du gerne vil have sjov læsning for tøserne, så er Terry Pratchet “Tiffany Achin”- god. Den første hedder på dansk “Små blå mænd”!!!- “Wee free men”- de taler en slags celtisk skotsk, og er ikke små blå mænd….
  Men resten er- som den første til tider uhyggelig. Pratchett skriver sjovt (ordspil- så man ikke får på dansk)- men han skrive så sindssygt uhyggelgt, at selv voksne bliver forskrækkede.
  Gnomernes Flugt er også god. Der er ærter I ærtedåser, så der er bande I brandspande. Pratchetts ord gør at, man griner så skæv og tænker- og griner igen.

  Hvis man er stresset/deprimeret- så er Pratchett- en kur.

  God bedring
  Pinny

  • Tusind tak for dit gode svar – og for alle råd til læsning! Terry pratchett læste jeg meget, da jeg var teenager og boede i Australien hvor han var hot at læse – men har ikke læst ham siden. Tak for påmindelsen!

   Lyder surt med støvsuger – det er en kedelig ting at mangle. Og en kedelig ting at købe! Vi er vildt glade for denne her, og det er imponerende så lidt den larmer.

   • Kære Superheltemor

    Nej, desværre- Navnløs’ blog er vist forsvundet ud I Internet-limbo. Jeg har ikke kunne genfinde den. Den var ellers god, hun illustrede den med billeder af playmobilfigurer.

    ( Og så må du undskylde alle de der sdavefjel, jeg havde vist kigget for meget tablet og hvidvin… Øv)

    Kh
    Pinny

 4. jeg hader at støvsuge…. så da vi tog til bryllup i England for en uge siden, var her tilpas beskidt til at min mor gjorde rent mens hun passede katten:) Mors dag for mig blev holdt på vej hjem på Englandsbåden så jeg rørte ikke en finger…

  Vild med tegningen:)

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

 5. Nice!

  Har forsøgt at manipulere den store til at støvsuge – sidst kiggede hun på mig og sagde tørt “Nej tak du. Det er vist ikke noget for mig”, hvorpå hun satte sig op i sofaen og tændte for fjernsynet.

  Sætter nu al min lid til ham den lille på 8 mdr. – så når jeg støvsuger foran ham, gør jeg det med et stort fjoget grin, så han kan se, hvor fedt det er…!

 6. Dét er fan’mer en smart leg!! Men den store er bange for støvsugeren og den lille kan knap nok mannøvre sin egen mås rundt i hytten…
  Måske jeg selv skulle iklæde mig prinsessekjole og paryk – og på den måde gøre støvsugningen til en leg (selvom jeg er ret sikker på, at rollen som den onde stedmoder ville passe mig SÅ meget bedre!!)

  • Det bliver et ømt syn – gør det! Og vi vil se fotos!;)

   (Min lille plejede også at frygte støvsugeren, men denne her larmer ikke – det hjælper på det!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *