Om min by

Da jeg for noget tid siden spurgte:”hvad vil i gerne have jeg skriver om, som 800 indlægs-jubilæum?” på bloggens facebookside, var der en der skrev noget i stil med:”din by, og hvad der er af kulturelle tilbud, restauranter osv.”

Ville have skrevet et indlæg om hvorfor skydebanegadens legeplads på Vesterbro er den vi bruger mest (god kaffe og isbutik nærved, legeredskaber for både den mindste og de større, og bænke nok til dovne forældre).

Eller om de gratis museer vi besøger oftest:
Postmuseet (der har legeland) og nationalmuseet (der har mumier og en børneafdeling, hvor man må røre ting).

Eller om hvor meget børnene elsker en gåtur på Vesterbrogade, hvor vi går ind i alle butikkerne der sælger glimmersmykker og fine indiske sarier, og vælger hvilken vi selv gad eje; eller i de tyrkiske bagere, og smager de parfumerede kager.

Eller en tur på Carlsbergs grund, hvor der er klatreskov, parkourbane og indimellem musik eller anden underholdning.

Kunne også sagtens have skrevet om hvor fed kongens have er om sommeren, og hvor hyggeligt det er at se gratis dukketeater – eller hvor meget sejltur man kan få med bare et enkelt klip med havnebussen.

Men…
Mens jeg sad og tænkte over alle de ting der var sjove at lave i min by, kom jeg i tanke om at det jo egentlig var løgn: jeg er teknisk set ikke københavner.

Jo: i Ninjamans jyske families øjne er jeg skræmmende københavnsk, og jeg har også kunnet imponere enkelte veninder med provins-baggrund, med sætninger a la:”det hus der, var jeg med til at besætte, i 1990.” og “første gang jeg kyssede en dreng, var på taget af et skur i fælledparken, mens vi så første maj taler” og andet i samme dur, der rigtigt cementerer hvor meget jeg kender “min” by.

I virkeligheden har jeg boet de sidste 12 år i forstaden – hele 7,6 km fra Københavns rådhusplads….

Boede her også i 7 år, da jeg var barn og teenager.

Dengang brugte min veninde, Kira, og jeg al vores tid på ikke at høre til.

Vi himlede med øjnene af ægtepar, i matchede joggingsæt, der købte ind i centeret.
Snotnæsede blonde børn, i pæne villahaver: med gøende pudler, der sprang op af lågen, når vi gik forbi, med vores bare tæer, tamme rotter på skulderen og et arrogant skuldertræk tilovers, for alt der var forstads-agtigt.

Og det er så lige gået op for mig, at jeg har boet yderligere 12 år i byen, uden at ændre min arrogante teenageholdning.
Jeg kan finde centeret og biblioteket, og mine børn, og har gået i børnehave her – men jeg har fx aldrig deltaget i en byfest og er helt ignorant over for hvad der ellers foregår.

Synes faktisk det er en smule pinligt, at jeg ikke kan anbefale noget som helst fra den by jeg rent faktisk bor i – så min mission i år, er at stryge noget af teenage-attituden, og finde ud af om her er noget der kommer op på siden af vores yndlings-københavnersteder.

Og jeg skal nok blogge om missionen – forhåbentligt med ordentlige tips!

(Visited 52 times, 1 visits today)

15 thoughts on “Om min by

 1. Sjovt! Jeg troede du boede i Hvidovre, efter jeg hilste på dig og dine piger på Hvidovre station! Er også selv fra Rødovre, altså vokset op der, og har det ligesom dig! Og det er ligesom om, at alt i Rødovre er centreret lige rundt om RC.. Der er fx ingenting i Islev, hvor jeg boede…

 2. Jeg sidder herover i egen forstad og er helt lettet over, at der bor sjove mennesker (jer altså) i Rødovre. Vi har kigget lidt på huse der, men på bedste teenagemanér (det hænger åbenbart ved højt op i 30’erne) har vi tænkt, at det der Rødovre nok var lige lovligt kedeligt for os. Ikke fordi vi er synderligt festlige, men det er vores selvbilled.

  FruF

 3. Var ellers overbevist om at du boede i valby eller sådan noget :O Rødovre – du har skjult det godt! :p

 4. Jeg havde fået ind i hovedet at du boede et sted på øst Amager, tæt på Øresund. Havde aldrig gættet, at vi skulle et smut til Rødovre 🙂 Jeg kender ikke særlig meget til Rødovre udover Arne Jacobsen rådhus og ditto rækkehuse. Min datter har været et smut på/i (?) Viften og høre hr. Skæg med vores bonusbedste derude. Glæder mig til at høre mere om din by 🙂

 5. Jeg har skam været i Rødovre, hvor vi camperede på Absalon campingplads. Vi kørte både i bybus og S-tog til hovedstaden, hvor vi traskede rundt en hel dag uden at besøge nogen af de mange seværdigheder, der bydes på. Nu er jeg jo en pige af ældre dato fra det mørke Vestjylland, så for mig er Rødovre, Valby og de andre forstæder = København. Jeg kan ikke huske, der var andet end Centret, men vi kunne jo have overset noget der, så måske kommer jeg igen en tur til Rødovre

  • Du har intet overset: Rødovre ER centeret, og intet andet.
   Meget mærkeligt med en by, der helt mangler handelsgader og butikker – det hele er i centeret

 6. Har også boet i Rødovre i et par år, da min mand er født og opvokset i Rødovre, men har faktisk så meget teenager attitude, at jeg har tvunget ham til Jylland, fordi jeg ikke kunne forlige mig med Rødovre – en beslutning min svigerfamilie af indfødt Rødovre borgere, aldrig kommer til at forstå;0) men vil helt sikkert kigge efter jer næste gang vi er på besøg

 7. Nu er jeg jo selv fra Rødovre – nu i Valby (18 år i NordVest og 1 år i England og så havner man sølle tre stationer tættere på byen!). Jeg gik på Hendriksholm, hvor min mor også var lærer – gik du ikke også dér?

  Rødovre er stort set kun Centret – indtil man smutter i Vestbadet, hvor der er ret rart med børn. Eller går tur på Vestvolden – det er helt sort at se får der. Eller går over til Damhussøen, men det ved du jo. Til gengæld synes jeg, at centret er hyggeligt, men jeg kan jo også huske da der var drive-in.

  Byfesten er… fed for børn. De labber det i sig med karrusellerne, og der er radiobiler og hoppeting. Men det koster penge og alle de bøvede Rødovre-boer vader jo rundt der, som om de ejede det hele. No, wait.

  • Haha – fin slutning;)
   Hvor på volden er der får?
   Dem har jeg ikke set – men er som sagt heller ikke så stedkendt…

   Jeg har ikke gået i skole i rødovre, men havde en veninde på henriksholm og flere venner på Rødovre skole.

 8. hov stop vent lidt

  Rødovre er da meget fed – vestvolden er da fed at have til at lege, cykle og fiske på, rødovre byggelegeplads et super sted at komme som knægt. Rødovre har også et ishockeyhold Rødovre Migthy Bulls super og noget mange byer ikke har !

  Ja Rødovre er også centeret men også et sted man aldrig glemmer og jeg ville flytte tilbage i morgen hvis jeg havde råd, mine forældre bor der stadig

  Mvh Jens
  Rødovredreng gennem 24 år nu i exil på 19. år

  • Ih hvor dejligt at høre! Må altså oppe mig, og lære hvad min egen by kan bruges til – så mine piger bliver lige så nostalgiske som dig, når de tænker tilbage;)!
   Tak for din kommentar

 9. Udnyt det er en lille landsby – lad ungerne udforske området der er masser af steder som ikke så mange kender på volden er der små stier, tunneller til “hemmelige områder” lige stedet for en dreng og hans far (ja min far og mig cyklede op og ned af de mange stier da jeg var dreng) kør væk fra tårnvej kig på villaerne og nyd stilheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *