Om julegrise og sange

Mine børn – de juleelskende små ritual-junkier – har nu også indført, at godnatsange i December, naturligvis er julesange.

Er allerede ved at brække mig over:”på loftet sidder nissen”.
(Er det i øvrigt bare mig, eller er det verdens mest irriterende sang, med idiotisk kækt tempo, og belastende:”i-en-sæk-med-lakridskonfekt-og-blæk-og-rumraket-og-smæk”-slutning?)

De plejer at vælge en sang hver, og frk Fantastisk trak os naturligvis gennem hadesangen, og Kagemesteren valgte “juletræet med sin pynt”, som jeg faktisk ret godt kan lide – ville bare ønske den var kortere…

Da den 2 årige skulle vælge, blev hun ved med at råbe:”bacon!! Mig ha BACONSANG! Bacon, sagde jeg! Bacon! BACON!!! Baaaaaaaaaacon!!!!”

Meget frusterende, for jeg husker hverken børnesange eller julesange, der handler om bacon, og begyndte febrilsk at foreslå alternativer, mens hun bare jamrede på bacon.

Ind til hendes storesøster forsigtigt sagde;”måske mener hun den der med “et barn er født i Baconhjem?” – så stoppede hulkeriet, og den lille nikkede lykkeligt.

Jeg kvalte et grineanfald, og vi sang:”et barn er født i baconhjem – baaaaaaaaaaaconhjem! Thi glæde sig Jerusalem. Halleluja. Halleluuuujaaaaa!”

Det er en fantastisk tekst!
Man kan bare ikke få nok svin i julen, vel?

(Visited 393 times, 1 visits today)

42 thoughts on “Om julegrise og sange

 1. Jeg har altid hadet ‘et barn er født i baconhjem’. Den er såååå lang og så fyldt med gentagelser, at det bare virker grotesk at synge den. Men helt ærligt, nu hvor den handler om bacon, er den sgu da meget bedre!

  • ALT er bedre, hvis der er lidt bacon i!
   Er også selv helt ødelagt over den. Fandme sjovt. Især at storesøster også troede den hed det

 2. Synes flere i familien kandidaderer til Frk. Fantastisk titlen 🙂
  – det var dog et skønt indlæg i dag, jeg vil gå fnisene i seng. Godnat :)))

 3. Fantastisk! Rart at vide det ikke er min unge der finder på alternative ord at sætte ind; kender du den sang med Ellie Goulding, anything could happen? I slutningen af sangen synger hun ‘I know it’s gonna be’ mange gange i træk og lillefisen på 2 skråler: i know a skraldebil!

 4. Den bliver så meget bedre med bacon:-) men nu er jeg osse vokset op med en mor der altid selv lavet diverse sange om, fx blev Tornerose til: Tornerose var et vakkert barn, brækket arm brandalarm, hun boede i en endetarm, endetarm…:-)

 5. Nåååååeh det var derfor ungerne i vuggeren ville synge den hele tiden sidste år, nu forstår jeg bedre, børnemobning af vegetar-pædagogen, de er udspekulerede de små 🙂

 6. Sjovt vi har altid afsluttet på loftet sidder nissen med “i en sæk med lakridskonfekt bag en hæk i en bæk”

 7. Hiho, det er dælme godt gættet af storesøster der. Den havde jeg heller ikke tænkt på.

  Vi har faktisk også sunget julesange som godnatsang op til jul i al den tid, jeg kan huske. Men vi er faktisk ikke kommet igang endnu i år.. Jeg håber lidt hun glemmer det, for det plejer at fortsætte til langt ind i januar, før jeg kan få hende overbevist om, at det faktisk ikke er jul længere, og det er på tide at lægge julesangene på hylden. Og jeg får ret hurtigt spat af Rudolf med den røde tud, som er yndlings-jule-godnatsang, lige efter Til julebal i Nisseland…

 8. Nu læste jeg lige det gamle indlæg du linkede til og bliver nødt til lige at komme med mit besyv også:
  Jeg hørte for en del år siden sangerinden Marie Frank fortælle at hun indtil hun var voksen havde troet at der blev sunget: “Flyv lille POPfugl…” (og ikke påfugl).
  Og så var der dengang Nik & Jay kom frem og min bror skrev en sms til mig om jeg havde hørt det der nye hit med ham der Nigger-Jay!
  //B

 9. Åh, hvor er det morsomt!
  for 5 år siden var jeg rigtig vild med Stevie Wonders “What the fuss” Havde bare hørt forkert og gik konstant og skrålede “So what the fuck”

  Bliver dog slået af min far der var (muligvis stadig er?) overbevist om at “Life of Brian” af Monty Python, hed “Leif og Brian” – Hvilket lægger op til en lidt anden film…

 10. HA! Det er sjovt.
  Når min 3 årige synger “På loftet sidder nissen” bliver rotterne der er “åh, så bange, til “ostebaaarn”

 11. Pingback: Top 5 over mærkelige opfindelser med bacon | Nipserens Blog

 12. Pingback: Om julepynteri og sange | Superheltemors bekendelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *