Om håndskader 2

Ja, min hånd var så bare forstuvet… Heldigvis.

Synes det er møgirriterende, og det gør en del ting mere besværlige, når man har ondt i højre hånd.
Det gør særligt ondt at skrive, så jeg er bagud med klumme til et blad, juleføljeton til blog, og en del skriftligt på arbejdet.

Jeg panikkede lidt, da mindstebarnet valgte at fylde sin ble hele tre gange, mens jeg var alene med børn i går.
De store børn måtte fumle tøjet på hende igen bagefter – og skære min mad ud.
De lavede faktisk også maden: omelet, som er den ret de er bedst til. Får nok æggechok, hvis hånd ikke snart bedres.
Børnearbejde styrer!

Men hver gang jeg slår over i selvynk, over noget så banalt som min ømme hånd, forsøger jeg bare at tænke på den unge fyr, jeg mødte på skadestuen.

19 år, og sådan en lækker ung mand, i smart tøj, og med hår, der tager mindst en time at sætte hver morgen.

Er sikker på at hende teenagepigen der sad og brækkede sig i skraldespanden, i skadestuens venteværelse, faktisk forsøgte at gøre det på en lidt mere sexet måde, mens hun sendte ham beundrende blikke.

Han kom ud med begge albuer i gips, og armene i en sær vinkel ud fra kroppen.

Sygeplejersken hjalp ham med at ringe efter en der kunne hente ham, og mens han ventede, kunne jeg nærmest se panikken brede sig inden i hans kønne hoved: hvem mon skulle sætte hans smarte hår, de næste seks uger? Give ham tøj på? Tørre ham i måsen? Og andre ting, som teenagedrenge gerne vil bruge deres hænder til?

Han var grædefærdig, da hans mor kom.

Og når jeg får lyst til at åbne munden og brokke mig over min ømme hånd, behøver jeg bare forestille mig den stakkels fyr.
Der nu sidder et eller andet sted, med albuerne i gips, og virkeligt kikset hår…

(Visited 64 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Om håndskader 2

 1. Haha! Han kan ikke wanke, han kan ikke wanke! Nanananana!
  Hilsen hende, der er ond i julesulet allerede. I morgen slår jeg sikkert panden itu.

 2. TAK TAK TAK TAK! For fantastisk læsning midt i eksamensoverspringshandlingsbloglæsningen!

  Jeg kan forresten ikke lade være med at tænke, at han ikke kan snuppe en spiller, og det er altså hårdt, når man er 19 årig dreng – har jeg ladet mig fortælle. Måske han kan få noget medlidenhed.

 3. Godt ham den stakkels unge mand var lækker, han har sikkert en dame i baghånden både til hjælp med håret og hvad han ellers måtte have brug for hjælp til 😉
  Sidste år havde jeg været igang med at lave juliennetern af gulerødder og et stykke tommeltot (ja ydrk og av) det var også højrehånd og ikke en god kombi med en dreng med småbørnsdiaré.

 4. Husker historien om en tyv, der stak hænderne i et el-skab, fik en milliard volt igennem sig, så kødet på hans arme kogte og de måtte amputeres. Skal han resten af sit liv have nogen til at tørre sig i røven? Og når han skal onanere (det kan mænd vel gøre ved at stikke den ind strategiske steder), må han så fjerne efterladenskaberne med tænderne?

  Undskyld, men kan ikke lade være med at tænke over den slags.

 5. Godt at høre, at du undgik gipsning!
  TAK for den levende beskrivelse af den unge mand – det gav lige det grineflip med tårer i øjenkrogen, som jeg lige havde brug for her og nu!
  Hvad med at ansætte en sekretær? Du kunne jo bare diktere….

 6. Åh stakkels dude.

  Min hjerne kører på totalt overdrive om hvordan han dog er kommet sådan til skade. Jeg håber bare sådan det er noget der giver lidt respeeeect. Nu hvor han ikke kan hive i elastikken i 6 uger. Det må sgu være hårdt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *