Om ferie bag skærmen

Jeg ville egentlig have skrevet et indlæg, om dengang jeg lod min 5 måneder gamle baby se et mandestripshow – men fotosene ligger på min mobil, og den må jeg ikke låne lige nu, for den to årig har grabset den til at se rædselsfulde små børnefilm på youtubek, og råber: “NEEEEEEEIIIIJ!!!” med panikstemme, når jeg prøver at få den fra hende.

Hun kan selv finde youtube, og lægge film på favoritlisten, så nu har jeg foreløbigt lyttet til Barbapapa på italiensk, teletubbies på russisk og nogle utroligt kække engelske børnesange – plussiden ved hendes begejstring for mobilen, må være at hun bliver ekstremt god til sprog, tænker jeg?

I går sang hun alfabetsangen, på noget der godt kunne have lydt lidt som fransk og jeg blev lidt stolt – men bagefter sang hun så “tomgang”, på lidt for tydeligt dansk…

Der ER altså noget upassende over to årige, der synger om at drikke sig i hegnet?

Jaja, jeg ved det: dårlig mor, der udsætter babyer for mandestrip, og 2 årige for skærm-afhængighed. Er det også nu jeg skal indrømme, at den ti årige vist kun har fået wasabinødder til morgenmad, og nu spiller “sims” på min computer?
(Jeg er iøvrigt selv stadigvæk kun iført undertøj, og en enkelt sok)

Heldigvis er de resterende to børn i gode hænder: frk fantastisk og hendes far, måtte aflyse deres længe planlagte Lalandia/Legoland-tur, fordi hun hoster – så de er i Tivoli på far/datter-trøstetur, og kommer forhåbentligt afsted til lalandia efter jul.

Det så fornuftigt ud, og de pakkede både sunde sandwiches og lunt tøj til dagen.

Og Kagemesteren er i særdeles trygge hænder hos min søster.
Hun sov der i nat, fordi de skulle på cupcake-kursus sammen i dag – hendes fødselsdagsgave.

Min søster er den mest tjekkede mor jeg kender: forlader aldrig huset, uden et udvalg af små æsker med blåbær og sunde snacks til sine børn, samt uldumdertøj til hele banden, og har ansvarlige ritualer, med faste badetider, begrænsede fjernsynstider og ordentlige sengetider.
Hun gør endda også rent..

Jeg kan godt føle jeg kommer lidt til kort der, på fornuftig-mor-barometeret. Især i dag.
Hun kommer og afleverer barn og spiser frokost snart.
Jeg overvejer at rydde op, støvsuge, og fjerne computer og mobil fra børn, så de kan sidde og lægge nogle intelligensfremmende puslespil, eller læse tunge bøger, når hun kommer.
Men jeg narrer hende nok alligevel ikke.

Så i dag slummer vi den, mig og mindsten og ældsten herhjemme.
De må spille skærm til de keder sig, og når de gør det, bager vi kanelsnegle.

Og i morgen kan vi så lege overskudsfamilie, og alle 6 tage et sted hen, der er så tjecket, at alle vores venner får præstationsangst, over hvor gode vi er til at være kulturelle og få noget ud af ferien med vores børn!

Ender sikkert bare, med en lang gåtur og skydebanegades legeplads – som vi plejer – men ind til da kan vi vel overveje sådan noget som en tur på Louisiana eller i skoven, og føle at vi er seje fordi vi er sådan nogle forældre der overvejer den slags!

(Visited 38 times, 1 visits today)

19 thoughts on “Om ferie bag skærmen

 1. Nejnejnej det nye sort er sgu da netop at være sløv derhjemme sammen med børnene i efterårsferien. Nærværshygge, du ved. På nattøjs- måden. (Kan det virkelig passe at du ikke allerede godt ved det, haha?)

 2. Det er rigtig, som Sofie siger, at det er da nærværshygge så det batter. Mange forældre er så bekymret over, om deres børn skulle komme til at kede sig i ferien, men de vil da gerne bare være sammen med deres forældre eller andre i familien……ikke tonse afsted til alt muligt, men bare slappe af og måske kede sig lidt.

  • Du har nok ret – tænkte dog alligevel vi burde have lavet noget mere være-sammen-agtigt end computerhørm… Men de hyggede sig nu

 3. Rod og mandestrip. Jeg bøjer mig alligevel i støvet i respekt. Jeg er imponeret over, at børnene kan foretage sig noget uafhængigt af hinanden. En hos moster og en i Tivoli. Hvordan er det muligt? Den var aldrig gået her, hvor alt er milimeterdemokrati. Lakrids kan ikke uddeles, før hvert stykke har været på atomvægten. For tænk nu, hvis det ene stykke havde været en tusindedel gram tungere end det andet.Og er det tilfældet, udløser det ramaskrig af enorme proportioner. Det ene af dagens ramaskrig her gik på, at de tre sidste Maoamkrameller – to orange og en lyserød – blev uddelt efter lodtræksningsmetoden. Men det var sandelig ikke godt nok. Så et barn i Tivoli var aldrig gået, medmindre den anden var blevet lovet en fuldstændig identisk tur dagen efter. -Også selvom den uden Tivoli-tur måske ligefrem havde lavet noget andet, der var lige så sjovt, mens den første var i Tivoli. Glæder mig allerede til mindsten også stiller op i køen til milimeterdemokrati….

  • Jeg vil ikke påstå, at de aldrig føler sig snydt – det sker!
   Men vi gør med vilje stor forskel på
   dem, for at undgå millimeterdemokrati.

   Kan ikke se hvorfor de alle fire skal have nye bluser, bare fordi den ene mangler, eller alle fire skal have en bolle, bare fordi hende der hjalp med at købe ind fik en.
   De ved egentlig også godt at de selv sikkert får noget andet på et andet tidspunkt – for det gør de! – men de må også unde hinanden noget særligt ind imellem.
   (og mostre og bedsteforældre gad nok aldrig invitere spontant, hvis de vidste at seancen SKULLE gentages x 3 bagefter…)
   Eksemplet i dag: de tre børn herhjemme spurgte åbent og interesseret ind til tivolitur, og var ikke jaloux – men tivolibarnet syntes det var snyd, de havde spillet computer…
   Så det meste af tiden går det fint, uden millimeterdemokrati – men ikke altid.

 4. Sgu tjekket, bare det var mig der kunne have dasket rundt med een sok på, dog har jeg haft en sød flok unger på cupcakekursus i dag, super hyggeligt 🙂 så nupper nattøjsdagen på søndag 🙂

   • Nemlig, jeg tror den anden pige der var med hed viola??? For den ene lignede godt nok din kagemester.. Og hvis det er hende er din søster top tjekket 🙂

    • Der var styr på tingene, på den fede måde,har sgu aldrig haft kursist der selv havde viskestykke med.. Hils mange gange, pas på hun ikke tisser rødt i morgen den lille kagemester 🙂

 5. Min søster er også enormt tjekket med store fornuftige børn…:) Jeg er så utjekket eller også bare så utålmodig, at jeg ikke kan vente på en frisør tid og lader manden ordne det…. Nej, han er ikke frisør! Vi lyder også rigtig overskudsagtige når vi planlægger men legepladsen det nu tit til i stedet:) Jeg er for øvrigt helt sikker på supertumling bliver meget god til kinesisk som jo er vigtigt at kunne i disse tider:)

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

 6. Jeg griner:) Og tænker egentlig du er ret sej, at du har 4 børn. Det synes jeg er overskudsagtigt. Ville heller aldrig kommer videre på en ferie end i undertøj og med unger spillende på I-pad, hvis jeg havde 4 selvfølgelig. 2 er jo en anden sag – Der skrider vi på Louisiana – eller hvad det hedder på spansk.

 7. Åh yes – her er der også nærværs-ferie-rod-overalt. Fik faktisk nogle gæster den anden dag – og oprydningen foregik ved at jeg samlede alt på gulvet samme + skoletasker og børnehavetasker der lå og flød og smed ud bag i bilen. Så var der rimeligt rydeligt da gæsterne trådte ind….

 8. Åh Gudskelov! Når dine børn gør det, så kan det umuligt gå så galt, som jeg frygter, når min toethalvtårige lidt for ofte surfer youtube-videoer og ser alt lige fra Pingu til Barbapapa (på et bredt udvalg af sprog), fremmede menneskers ustyrligt kedsommelige hjemmevideoer af yngel der rutsjer eller gynger, hunde, der smadrer balloner og japanere, der demonstrerer, hvordan man bygger et lille hus af chokolade.
  En af hendes yndlingsvideoer er af en dame, som puster 100+ balloner op for derefter at smadre dem én for én. Virkelig mærkeligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *