Om Grønlandsferie

Jeg må virkeligt lægge bånd på mig selv, for ikke bare at voldspamme jer med nogle af de 750 fotos jeg har fra vores Grønlandstur – så havde egentlig tænkt bare at skrive noget kort og sjovt, men er nødt til at tvangsindlægge Jer til lidt rejsebeskrivelse også.
Men altså: vi har aldrig rejst sådan med børn før,(og kommer af økonomiske grunde sikkert heller ikke til det igen), og det var en stor oplevelse, som jeg må dele.
Bær over med mig…

20120718-133923.jpg
Det var helt fantastisk – Grønland er betagende smuk, og overraskende eksotisk – og selv om vi var 9 mennesker på ret lidt plads, var det kun hyggeligt.
Vi tilbragte 4 dage i lånt sommerhus i fjeldet, hvor vi fiskede, blev ædt af myg og faldt i svime over naturen og det store øde.
Det er her billedet af Supertumling er fra.
(Stedet hed noget der lød som opkastelyde, og sandsynligvis starter med Q, men jeg ved faktisk ikke hvordan det staves).

20120718-134842.jpg
Der var lyst døgnet rundt, det her var noget af det mørkeste der blev.
Det kræver en del tilvænning, og børnene var svære at få overbevist om at det var sengetid… Og det var vi andre faktisk også, så vi har alle været lidt søvnmangel-groggy.

20120718-135412.jpg
Kolonihavnen i Nuuk, hvor de friske grønlandske børn badede… Og jo – det ER et isbjerg i baggrunden. Brrrrrr….

Vi mødte udelukkende søde og hjælpsomme mennesker, og jeg ved jo ikke om det bare er fordi min moster er venner med de sødeste mennesker i Grønland, men det virkede som om det var en ret generel ting, at alle bare var venlige og imødekommende.
Det var overvældende så søde folk var til at tilbyde at sejle os ture, låne os ting, invitere på middag, og hvordan man tænkte på hinanden og delte fiskefangster med naboer og venner i stor stil.
Ninjaman, min fætter og fætters kæreste vandrede fx en del af vejen ud til sommerhuset(en tur på to dage), og blev inviteret indenfor hos fremmede mennesker til boller og kaffe, og fik vist hvor ekstranøglen til huset lå, så de bare kunne låse sig ind en anden gang, hvis de kom på de kanter…

Søde bloglæsere sendte fantastiske mails til mig med tips og tricks, og en ekstra sød læser lånte os klapvogn og andet nyttigt småbørnsgrej. Tak!
Grønlandsk venlighed må være smitsom?

20120718-141123.jpg

I morgen fortæller jeg sandsynligvis lidt om indkøb i Grønland.
I dag må i nøjes med denne smøre begejstret “blabla”, og lidt billedspam.

(Visited 75 times, 1 visits today)

12 thoughts on “Om Grønlandsferie

 1. Dejligt at læse at i havde en god ferie. Hvis du gerne vil læse mere om Grønland, vil jeg anbefale en ældre dames blog, hvor hun fortæller om hendes unge år i Grønland. Hun fortæller om både naturen, forholdene dengang og selvfølgelig familien. Bloggen hedder: Sy en lap – strik en maske, hvor der i højre side, står Grønlandshistorier

  • Er der rigtigt? Så kommer der altså flere – er vild for at vise frem – og tænkte faktisk på dig og din barndom der, og gad godt se dine billeder fra dengang, for at kunne se forskellen fra dengang til nu…

 2. Eej, hvor er det skønt at se billeder fra Grønland! Har selv boet i Nuuk i 1 1/2 år i 2004-2005 og savner det smukke, barske land…læg endelig en masse billeder ud – er helt vild med at gense “min” by (hvor jeg for øvrigt blev gift).

  PS. Bygden hedder vist nok Qoornoq, gør den ikke? Har selv været der på en sejltur ind i fjorden.

  • Hvor er du gift så? I den røde kirke? Der så vi et fint bryllup.
   Pas på hvad du ønsker mht fotos – har VILDT mange!;)
   Ved ikke om det er navnet – det var ikke en rigtig bygd, bare 8-10 sommerhuse spredt over et stort område. Det udtaltes noget ala “Krrågrut”?

 3. Hold kæft hvor ser det lækkert ud.

  Mer mer mer…. Glæder mig til resten af fortællingerne ( læg mærke til flertal. 🙂 )

 4. Ej hvor ser det bare smukt ud!
  Giv du den bare gas med flere Grønlands indlæg! Vil vildt gerne se flere billeder og høre historier 🙂

 5. Pingback: Om udlandsrejser | Superheltemors bekendelser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *