Gæsteblogger: Anne O’Manne

Annes blog er denne HER, hvor hun skriver livsklogt, underfundigt og levende, om sit liv, med op og nedture. Jeg elsker Annes blog, og fryder mig altid over hendes ord – og da jeg opdagede hendes blog, læste jeg alle hendes gamle indlæg.
Her: Anne som gæsteblogger.

“Nem guide til enlig-mor-overlevelse

Jeg forestiller mig, at man godt kan blive mødt af ”nåh, din stakkel. Det må være helt ulideligt. Hvor er det synd for dig”-blikke, når man har mange børn. Jeg ved det ikke, for jeg har kun én barn. Ham er jeg til gengæld alene med, og det er noget, der kan sætte gang i folks stakkelhedsstemmer og medlidenhedsblikke.

Men det er ikke synd for mig. For det første har jeg verdens bedste barn. For det andet har jeg skabt min egen overlevelsesguide, som gør mit liv mere simpelt. Den hedder:

Anne O’Mannes guide til at ikke at blive vanvittig

Oprydning:

Hvis der bor børn i et hjem, må man gerne kunne se det. Alt andet er faktisk lidt uhyggeligt. Men 3.455.788 legoklodser på gulvet bliver uhensigtsmæssigt i længden. Barnet siger, han nok skal rydde dem op. Men når man har trådt på legoklods nummer 23.456 inden for en time, stopper man med at tro på det – og så rydder man selv op. Herefter kan man godt have brug for en pause, hvilket betyder, at man ikke gider forholde sig til sit eget rod. Her kan ekstra skuffer, skabe og store kurve være nyttige. Der kan proppes mere ind, end man lige tror. Jeg holder også utrolig meget af at bruge tørretumbleren til lynoprydninger.

Rengøring:

Det er overraskende hurtigt og effektivt at bruge sine strømpebeklædte fødder til at tørre støv af, mens man ligger på sofaen og får sig lidt ro. Det kræver dog en vis benlængde.

Indkøb:

”Du får en kage, hvis du stopper med at brokke dig”

Private telefonsamtaler:

”Mor går lige på toilettet”

Slikspisning, som ikke er for børn:

Man lærer at spise meget hurtigt med hovedet inde i et skab.

”Hvad laver du, mor?”.

”Jeg leder efter kaffen”

”Hvorfor ser det ud, som om du tygger på noget?”

”Jeg tygger ikke. Jeg mimer en sang”

I tilfælde af stor sukkerdesperation kan ”mor går lige på toilettet” også bruges.

Sygdom eller ekstrem træthed:

Du er stadig nogens mor, selv om du er syg eller træt. Her må man bare lære at være praktisk, mens man kravler på alle fire.

Dating:

Der er kun 9 år, til barnet fylder 18, og SÅ skal der findes mænd, som ikke har fået ridser i pladen ved ”det er bare svært for mig, at du har et barn”.

Brug endelig guiden. Der er nødløsninger nok til alle.

(Visited 40 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Gæsteblogger: Anne O’Manne

  1. Hov, det er som om, der mangler en intro? Well, så laver vi bare en her:
    Anne er en af de mest roste danske bloggeren, og har været det i tusind år. Eller måske bare seks år? Syv? Hun er fuld af humor og livskloghed, der ryger lige ind under huden på en. Hos sig selv skriver hun ikke så tit om moderskabet, men vi holder alle meget af, når hun springer ud og fortæller om sin nu ni-årige.

  2. Perfekt. Jeg ved aldrig, hvad jeg skal sige, når jeg trækker hovedet ud af skabet, tyggende, og de spørger- hvad spiser du? “Jeg tygger ikke – jeg mimer en sang” er det perfekte svar! Det kan de ikke sige noget som helst til. Tak. Jeg er dig evigt taknemlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *