Om den perfekte børnehave – et mandagstip

Min 5 årige kagemester, skal starte i skole efter sommerferien.
Hendes tre bedste veninder skal på en anden skole, og er stoppet i børnehave allerede her d 1-5, og hun savner dem, og ville allerhelst bare spole tiden tilbage, og snuppe et par år mere i børnehaven, sammen med dem.
Hun har virkeligt nydt børnehavetiden, og vil derfor gerne fortælle om hvordan man vælger en god børnehave til sine børn, og hvordan børnehaver kunne blive endnu bedre:
kagemesteren – om den perfekte børnehave:
“min børnehave er næsten perfekt – men den var mere perfekt da Nikoline gik der… Jeg synes man skal vælge den til sine børn, men altså: de skal også have venner der, så man skal lige se om der er nogle søde børn først!
Alle børn er søde, der er kun en der er en møgunge. Hvis jeg måtte vælge, så skulle han altså ikke have lov til at rive og bide og skubbe børnene!
Det er også megasynd for hans bror at han altid skal være sammen med ham, for han er faktisk rigtigt sød, og han har engang beskyttet mig mod at blive bidt, af ham møgungen!
Man kunne jo sige til ham:”hvis du bider igen, så er du ikke stor nok til at have tænder!” og så ville han måske blive bange for at man hev dem ud.
Annemarie er ellers en god voksen – hun er min yndlings. Det er irriterende at hun elsker regnvejr, for så synes hun altid at vi allesammen skal elske det også, og så skal vi bare ud – men resten af tiden er hun faktisk bare god!
Hvis man skal vælge en god børnehave, så er det vigtigt at der er en sød voksen!
Annemarie kan lide at tegne med os, og så spiller hun guitar. Jeg elsker når hun spiller voksensange – hun kan faktisk spille Jason Mraz, og ham elsker jeg, og hun synes det er flot at jeg kan synge hele “Im yours”.
Men der er faktisk mange søde voksne. Jeg kunne godt lide at lave teater og øve bogstaver.
Men det jeg elsker allermest at lave, er at lave mad – og det kan man ikke i børnehaven! Hvis jeg bestemte i verden, så synes jeg at børnene skal have dejlig mad i børnehaven, og de må selv være med til at lave den. Jeg er SÅ træt af madpakker, jeg gad godt vi fik kartoffelsuppe og pizza og kødsovs, ligesom de små vuggestuebørn får – det ser så lækkert ud!
Der skulle ikke være så mange “skal-ting”, man skulle mere vælge selv – så måtte jeg besøge min lillesøster i vuggestuen hele tiden, og ae alle babyerne.
Og så gad jeg godt at der var en juicebar ude på legepladsen, hvor man kunne bestille smoothies og juice, i stedet for at have frugt med! Uh! Og en swimmingpool, inde i hallen!
Men mest af alt, skulle der bare være nok sandlegetøj til alle – og mine venner skulle komme tilbage og være der igen…så ville det være det bedste sted i verden!”

(Visited 31 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Om den perfekte børnehave – et mandagstip

  1. Åh ja – det lyder også som en dejlig børnehave… Sig til hvis hun finder den og de mangler en pædagog – jeg er sød, elsker at bage og gider egentlig heller ikke ud i regnvejr 😉

  2. Åh det varmer mit pædagog-hjerte. Er helt enig med hende i det hele… måske bortset lige fra det med poolen, med mindre vi blev flere voksne 🙂
    Og hun har især helt ret i at der skulle være mere tid til at vælge-selv ting aka den farlige frie leg og at alle børn skulle ha’ lov til at spise dejlig frisklavet mad, de evt. selv har været med til at lave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *