Om naturlighed

Det er ikke et helt ualmindeligt syn, at nogen vader rundt uden kluns på herhjemme, og vi er allesammen ret afslappede omkring vores kroppe.

Ninjaman er dog stoppet med at tage brusebad, mens børnene bader i baljen, siden dengang hvor en ca 1 årig Hulk pludselig rejste sig, og brugte hans diller som en lian, og forsøgte at svinge sig ud over baljekanten, med et fast greb i den – men ellers er nøgenhed ret almindeligt.

Det undrede mig derfor en del, da den 7 årige kom nøgen ud til mig på badeværelset i morges, hvor jeg badede den mindste, og med en lille stemme forsigtigt spurgte:”mor, er jeg ulækker, når jeg er nøgen?”
Jeg forsikrede hende om at hun var ganske normal, og hun sagde:”jamen,
Min storesøster sagde:”ad!” da jeg gik ind på værelset for at tage undertøj på…”
Jeg følte mig noget harm over, at den store 10 årige kunne finde på at få sin søster til at føle sig forkert, og sagde at jeg nok skulle tale med hende om lidt.
Kort efter kunne jeg høre den 10 årige råbe:”ad!ad! Hvor er du klam!” og jeg blev virkeligt irriteret på hende – hvordan kunne hun dog være det bekendt?
Jeg badede den mindste færdig, og gik ind og holdt et kort, surt foredrag for den 10 årige, om at vi jo allesammen skulle kunne være her, og at man ikke skulle få nogen til at føle sig forkerte, eller nedgøre deres krop. Bla bla bla.

“du forstår det altså ikke mor – hun kommer hele tiden hen til mig, når jeg sidder hernede på gulvet og læser, og så siger hun:”SE mit røvhul!!”, og viser mig det – og SÅ siger jeg altså ad”…”

Hm… Det er så en lidt anden historie.

Måske skal vi til at arbejde lidt med at nedjustere graden af naturlighed nu?

(Visited 32 times, 1 visits today)

11 thoughts on “Om naturlighed

  1. … du har simpelthen de herligste børn! Som udgangspunkt er nøgenhed jo en fin og naturlig ting. Men jeg ville også – helt generelt – frabede mig numsehul-i-ansigt situation.

  2. Ha ha ha…. man skal huske der altid er to sider af en sag. Jeg ville også frabede mig numsehul-i-ansigt-når-jeg læser-bog…. Mine tøser er begyndt at være mere blufærdige nu – 12 og 14 år.. så jeg tænker lidt mere over det der nøgenhed.

    • Ja tror helt sikkert at jeg vil forsøge at høre begge sider, før jeg holder foredrag om god opførsel en anden gang

  3. Det er den slags indlæg, der overbeviser mig om, at jeg bliver nød til at få nogle flere børn, så bavianen ikke skal være enebarn 🙂
    Man må ikke frarøve sine børn muligheden for at få en røv i ansigtet!

  4. ja den slags situtuationer har vi også haft herhjemme hvor vi sagtens kan finde på at gå nøgne rundt hvis det er varmt, eller bare om søndagen 🙂 er dog blevet lidt mere blufærdig som børnene bliver større og bukker mig fx ikke ned med numsen i øjenhøjde 🙂 vi har også haft den med sønnen der kommer ind (ca 7 år gammel) og siger SE min tissemand den er helt stor nu! så er det man skal grave dybt i den pædagogiske værktøjskasse for at komme med en sætning der på den ene side ikke får ham til at skamme sig og på den anden side får sagt at man ikke skal hive den frem i tide og utide – heller ikke selvom det “kun er familie” som han krænket sagde til sit forsvar….

  5. He he! Nyd dine nøgne unger, mens du kan. Lige pludselig bliver de enormt blufærdige (ligesom alle de andre i klassen, der heller ikke vil gå i bad efter idræt), og det er, om ikke sørgeligt, så i hvertfald et overstået kapitel :-/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *